Şimdi Ara

Bir işyerini ayakta tutmak kolay değil. Para kazanmak çok zor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
3
Favori
5.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kalırsa bu arkadaş ya Konu Dış'nın aldığı son nefeslerin de kesilip fişinin çekilmesine ya da eski düşmanları dost yapıp cıvıl günlerine dönmesine sebep olacak. Kendi alâmetini ise bilmiyorum, bilinecek gibi değil :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes senin gibi cok para kazanmiyor.Vermisler altina dukkani hala bos bos konusuyorsun.Ben 600 lira paraya part time ciftlikte ineklerin bokuyla pisligiyle yemiyle ugrasiyorum.Ulan burada ekmegin fiyati 80 kurus.Sen daha cok kazanacaksin diye benim cebimden neden daha cok para ciksin?İt gibi calisiyorum ulan it gibi.Beyefendi poposunun ustune oturmus paraya para demiyor ustune daha fazla kazanayim diye halktan daha fazla ucret almak istiyor.Ben o 80 kurusa ekmek aliyorum her gun karnimi doyuruyorum be allah tan kork.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babani vur anneni hapset tum urunlere de 1 kurus yerine 1 tl zam yap,hepimiz rahatlayalim

• Karadenizde bir camide hoca vaaz veriyormuş;
    - Ey cemaat eskiden para toplardık caminin masrafları için yeterdi fakat şimdi bir sürü kişi gurbete gitti. Köyde eskisi kadar insan yok. Şimdi yine masraflar için para topluyoruz, 500TL lazımken 300 toplayabiliyoruz, 200TL açığımız çıkıyor. Nasıl olacak bu iş?

Oradan lazın biri sesleniyor
    - Hocam zarar ediyorsak kapatalım camiyi

Ula Turbo kapat gitsin eczaneyi ...Tibette keşiş ol sende kurtul bizde kurtulalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 5 Ekim 2014; 8:20:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

Bildigim kadariyla babanin eczanesi var.vok merak ediyorum yillar once kondomu nicin kullanmadi hem de elinde onlarcasi varken

Ben o kadar hayırsız evlad değilim...emin ol ki bu ülkede nadir olan insanlardanım. onun için israf değilim.

üstad ticaret sana göre değil. ticarette dalgalanma hep olur. bir gün çok kazanırken, ertesi gün sinek avlama ihtimalin vardır.
    sen iyisi mi ol devlet memuru, gelirin belli, giderin belli, kafan rahat eder.

o senin dediğin kıyıda köşede kalmış işyerleri için geçerli

büyük göbek işyerlerinde asla sinek avlama olmaz

ilk mesajında iş yerimiz para kazanmiyor demişsin. Merkezi yerde ise sorun ne?

ben kendi işyerim için demedim.
    eğer işyerim merkezde ise param varsa iş yapamama gibi sorunum olmaz dedim.
    yani kendim için demedim

Senin derdin tam olarak nedir kardeşim?

derdim tamamen ticaret.

göbek konumda iyi iş yapan işyerlerini işletip bu anlamda büyümek istiyorum.

Ticarette büyümek için önce sektörel açıkları tespit edip, işe uygun bir konum seçmen lazım. Çevrede rekabet ne kadar az olursa o kadar güzel iş yaparsın. Eczaneler açısından bakarsak, anadolu kentlerinde 1 hastane olur, etrafına peşi sıra yanyana eczaneler kurulur. Hal böyle olunca da pasta bölünür, istediğin ciroyu elde edemezsin.
    Eczacılık sadece ilaç satmak değildir. Hastayla empati kurman lazim. Nabza göre şerbeti, adamına göre muameleyi de çözersen müşteri bağlılığını da saglarsin. Ticarette sadece kendi çabalarınla iş bitmez. Taninirliligin olacak, güvenilirlik kazanacaksın, müşteriler dostlarına tavsiye edecek. Bu işler zamanla olur tabi. Sabret ve haline şükret. İsini doğru yap, zamanla herşey rayına oturur.

şu an doğu da bazı ilçelerde ECZANE 1 tane var.
    al sana sektörel açık.

bu seferde eczaneler zinciri kurmak istiyorum
    3500 tl maaş yazmışım ARAYAN YOK.

nasıl olacak?

Zincire halkalar eklemek için önce 1 tanesini iyi döndüreceksin. Düşüneceksin ki o ilçeye 2. Eczaneyi kaldıracak potansiyel var mi ve o ilçede taninan tutunan bir eczanem oluncaya dek kaç sene geçecek?
    Araştırmadan girişimciliğe dalarsan sonun hayal kırıklığı olur.

potansiyel olmasa zaten var demem. Araştırmamı yapmadığımı nerden biliyorsun? ecza depolarına falan da sorup bilgi aldım.Ayrıca gittim o ilçelere esnafa da sordum.

Büyük düşünmek güzel ama eczaneler zinciri için de büyük para lazım ve anlaşılan o ki sermaye henüz yok. 1 tanesini kur, zamanla diğer şubeleri de halkaya eklersin. Unutma ki Vehbi Koç bakkalliktan basladi girisimcilige. Genç nesil sabırsız hemen herseyim olsun istiyor ama bu öyle kolay değil.

Neyse çok muhabbet döndü, simdi forumlarda zaman kaybetmeden icraate başlamak lazım.

Başarılar dilerim.

1 eczaneden bile başlayamıyorum.
    diploma bulmak istiyorum.
    3500tl leri beğenmiyor bu eczacılar...
    5000tl yi aştığım zaman ise BEN BU SEFER PARA KAZANAMAYACAĞIM.
    benim eczanem brüt 9000tl kazanıyor. NASIL PARA KAZANICAM? bana para kalmayacak?

evdeki hesaba göre değil, çarşıdaki hesaba göre bakacaksın bu işlere

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RapiDeath

Bu adami sikayet eden bizden degildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni anlamyyorsunuz arkada?lar. buna üzülüyorum

anlayan ki?i sayysy çok çok az...

peki o zaman para madem önemsizse neden HERKES PARAGÖZ olmu??
  • Bir sorum olacak, gerçekten merak ettiğimden soruyorum, eczacılık fakültesini mi bitirdiniz, ya da nereyi bitirdiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: crisp7777

Bir sorum olacak, gerçekten merak ettiğimden soruyorum, eczacılık fakültesini mi bitirdiniz, ya da nereyi bitirdiniz??

babam eczacı.
  • Yemin ediyorum safi zararsın sen. Allah anana babana sabır versin

• quote:

Orijinalden alıntı: Jr. Corrado

Yemin ediyorum safi zararsın sen. Allah anana babana sabır versin

neden?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jr. Corrado

Yemin ediyorum safi zararsın sen. Allah anana babana sabır versin

neden?

Öncelikle eczane konusuna kafan basmıyor kalkıp babanın işine laf ediyorsun. Bundan önceki mesajlarını da hatırlıyorum seneler öncesinden de birader babanın yaptığı işi yapış şeklini yanlış buluyorsan git kendin işe yarar birşey yap oturduğun yerden eleştiriyorsun beceriksizsin çünkü. Baban kaç yıllık eczacı bilmiyorum ama sen onun yanında hiçbirşey öğrenememişsin

• Baban ölünce nolacak çocuğum?
  • sen haklısın Turbo parasız Saadet yok

• bugün ki halinize şükretmiyorsanız ve % 30 kar oranını beğenmiyorsanız dicek bişey yok size babanızın davalarından anlaşırcağı gibi sektörünü bulmuş o bence sizde o sektöre yönelin.milletin sinirlerini oynatıyorsunuz.
    Sorsak simdi bu bayram kurban kestin mi yohh dersiniz sadaka veriyormusunuz yohh dersin peki zekat oda büyük ihtimal yoktur.Yolunuz yol değil bu kadar paraya bürünmeyin.sağ ayağınızında sol ayak gibi olmasını istemessiniz umarım.
  • sen yanlış yapıyorsun bunun farkındasın ve suçluluk psikolojisiyle diyorsun ki bebek mamalarını bilmem neleri küsaratını yuvarlıyorum, sana diyorum ki yuvarlayamazsın herşeyden önce Haram'dır.

Bulunduğun yer küçük bir ilçeymiş insanların seçme şansı yok nerden bilsinler, eczacının oğlu paraya tapmış el kadar bebeklerin mamalarını fazladan paraya satıyolarlar ayrıca ilaçlar da yapıyorsan insanların sağlığı senin gibi para tüccarlarına emanetse vay halimize seni dikkatle takip ediyorum, yakın da sağlık bakanlığına şikayet edeceğim sırf insanları enayi yerine koyduğun için.

Kazancın hakkında bişey diyemem her ne olursa olsun Türkiye şartlarının üstünde kazanıyorsun Allah daha çok versin ama sorun senin kazancının ne olduğu değil, sen ayda 100 bin bile kazansan Sabancı,Koç milyon dolarlar kazanıyor diye ağlayacaksın burada, senin maymun iştahını köreltmen lazım yoksa kazandığın para ne olursa olsun yetinmeyi bilmeyeceksin.

İnsanları kazıklayarak zengin olmayı hayal ediyorsan bi kaç sene sonra adın çıkar kimse senden bişey almaz almasınlar da zaten sen kazanacağına işini hakkıyla yapanlar kazansın

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrah1923

sen yanlış yapıyorsun bunun farkındasın ve suçluluk psikolojisiyle diyorsun ki bebek mamalarını bilmem neleri küsaratını yuvarlıyorum, sana diyorum ki yuvarlayamazsın herşeyden önce Haram'dır.

Bulunduğun yer küçük bir ilçeymiş insanların seçme şansı yok nerden bilsinler, eczacının oğlu paraya tapmış el kadar bebeklerin mamalarını fazladan paraya satıyolarlar ayrıca ilaçlar da yapıyorsan insanların sağlığı senin gibi para tüccarlarına emanetse vay halimize seni dikkatle takip ediyorum, yakın da sağlık bakanlığına şikayet edeceğim sırf insanları enayi yerine koyduğun için.

Kazancın hakkında bişey diyemem her ne olursa olsun Türkiye şartlarının üstünde kazanıyorsun Allah daha çok versin ama sorun senin kazancının ne olduğu değil, sen ayda 100 bin bile kazansan Sabancı,Koç milyon dolarlar kazanıyor diye ağlayacaksın burada, senin maymun iştahını köreltmen lazım yoksa kazandığın para ne olursa olsun yetinmeyi bilmeyeceksin.

İnsanları kazıklayarak zengin olmayı hayal ediyorsan bi kaç sene sonra adın çıkar kimse senden bişey almaz almasınlar da zaten sen kazanacağına işini hakkıyla yapanlar kazansın

O BEBEKLER beni ilgilendirmez. Çünkü herkes paragöz olmuş.
    Söyle bir örnek vereyim.

Carefour'da aptamil 1 900 gr...38.90 A satılıyor....Ecza deposu bana bu ürünü 42 tl ye satıyor...Şimdi ben bu ürünü nasıl müşteriye 38.90 a vereyim? Herkes çok kar derdinde..

yanlış anlama benim istediğim gibi çok para kazanan bir işyerim olsun...neden şu benden fazla para kazanıyor diye konu açmam.

ben bir akaryakıt istasyonum olsa ayda brüt 240.000tl bile kar yapacak yerler var böyle bir kaç yerim olsa zaten paraya doyarım şu şu kadar kazanıyor diye konu açmam. BÜYÜK BALIĞIN PEŞİNDEYİM.

neden anlamıyorsun beni? HERKES PARA GÖZ OLMUŞ.

SANAYİ DE GİT ARABANI YAPTIR...MESELA USTA SANA İŞÇİLİKTEN SOKMAYA ÇALIŞIR...PARÇAYI USTAYA GÜVENİRSEN YEDEK PARÇACIDA 50 TL İSE EN İYİ NİYETLİSİ BİLE 100TL YE PARÇAYI SANA SOKMAYA ÇALIŞIR.

benim nasıl iyi niyetli olmamı bekliyorsun? gerçekten çok çaresiz durumdayım. Kardeşine yardımcı ol.

BEBEKLERİ DE DÜŞÜNME ONLARIN ANASI BABASI VAR NASIL PİYASAYA SALIYORLARSA BAKMASINI DA BİLİRLER.

ayrıca ilçede tek işyeri ben değilidim gidip başka yerden de hatta il merkezinden de 30 lira yakıt dolmuş parası harcayıp gidip alabilirler

DEFALARCA DEDİM BANA ÇÖZÜM YOLU BULDUN MU?

• arkadaşlar bu konu çok sevildi efsane oldu. şaka maka ama gerçek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 5 Ekim 2014; 16:46:29 >
  • bak dostum para kazanma hırsını,azmini anlarım helal yoldan daha doğrusu kimsenin hakkını yemeden kazanılan her parana Allah 1000 katsın lakin senin şöyle bir sıkıntın var, herkes para göz olmuş, babam bana yardımcı olmuyor, dükkan kar etmiyor vs bunlar sende saplantı olmuş profesyonel destek almalısın.
    Başka bir iş yapsan anlarım örneğin araba alıp satımın da 1e aldığını 100'e sat sözüm olmaz ama bebekler beni ilgilendirmez deyip 2 liralık malı kafana göre 3 yaparsan bunun ucu döner dolaşır seni bulur, herkes para kazanmak ister ben ay sonunu borçlanmadan göreyim yeter diyorum, ama asla kendime takıntı yapıp şu kadar kazanmam lazım kazandığım bana yetmiyor deyip saplantı yapmam.
    Kazandığın paraya şükret etmesen bile yaşadığın toplumu göz önüne al ortalama insanların gelirlerine bak neler çektiklerini gör, Asgari ücretle çalışsan bir de üstüne ev geçindirsen ne yapacaktın? o zaman hiç bişey yapamayacaktın köşene sinip kara kara düşünmekten başka, ama şu an kazanıyorsun ve arayış içindesin arayış içindeyken insanları kazıklamak yerine belirli birikim yap ya da kredi çek kendi işini kur

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrah1923

bak dostum para kazanma hırsını,azmini anlarım helal yoldan daha doğrusu kimsenin hakkını yemeden kazanılan her parana Allah 1000 katsın lakin senin şöyle bir sıkıntın var, herkes para göz olmuş, babam bana yardımcı olmuyor, dükkan kar etmiyor vs bunlar sende saplantı olmuş profesyonel destek almalısın.
    Başka bir iş yapsan anlarım örneğin araba alıp satımın da 1e aldığını 100'e sat sözüm olmaz ama bebekler beni ilgilendirmez deyip 2 liralık malı kafana göre 3 yaparsan bunun ucu döner dolaşır seni bulur, herkes para kazanmak ister ben ay sonunu borçlanmadan göreyim yeter diyorum, ama asla kendime takıntı yapıp şu kadar kazanmam lazım kazandığım bana yetmiyor deyip saplantı yapmam.
    Kazandığın paraya şükret etmesen bile yaşadığın toplumu göz önüne al ortalama insanların gelirlerine bak neler çektiklerini gör, Asgari ücretle çalışsan bir de üstüne ev geçindirsen ne yapacaktın? o zaman hiç bişey yapamayacaktın köşene sinip kara kara düşünmekten başka, ama şu an kazanıyorsun ve arayış içindesin arayış içindeyken insanları kazıklamak yerine belirli birikim yap ya da kredi çek kendi işini kur

peki sana şu soru...

tüm masrafında da bana ait...git istanbulda bir kaporta boyacıya 1000tl ye iş yaptırmaya çalış...bir arabayı komple boyatıcam de...yaptırırsan ben bundan sonra bu forumda da durmayacağım bir daha da konu açmayacağım.

basit kaportacı boyacılar 1000tl yi beğenmiyorsa benim para kazanma hırsımı neden anlamıyorsun?

geçen bir konu açtım forumda 1000tl ye çalışır mısınız diye? forumun büyük bir çoğunluğu bana kızdı.

bunlara nasıl bir cevap bulacaksın? herkes kolay yoldan para kazanmak istiyor.

AYRICA BEN İNSANLARI KAZIKLAMAK İSTEMİYORUM.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.