Şimdi Ara

Bir iskambil oyunu vardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adını liars olarak biliyorum ama internette bulamadım,
    Oyun şöyleydi herkese başta iki kart dağıtılıyor, birisi bir iddia ile başlıyor.
    Mesela diyorki bu el herkeste toplam 2 tane 10 vardır. Sonraki kişi sayıyı yada kartın değerini artıyor vs, en son birisi açın diyor. Eğer yerde o kadar kart yoksa aç diyene sonraki el bir gazla kart veriliyor.
    5 6 civarı kör olup kartlarına bakamıyor sonra yine kötü oynarsa kaybediyordu, ikilerde jokerdi.

Kurallarına detaylı şekilde ulaşmak için ismini arıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardes oyunun adi hirsiz polis boyle kagitlara hirsiz polis yardim yataklik hakim savci felan yazion dagitiyosun herkese birer kagit sonra polis kendini ifsa ediyo ben polisim diyo orda muhabbet ediyonuz hirsiz pot kiriyo yakalaniyo yala polis yanlis kisiyi tahmin ediyo ceza olarak hakim yagli 5 tane diyo savci da cikariyo kemeri kim yanildiysa geciriyo eline veya hakimdi vuran tam hatirlamiom ahh lise yillari ahh bizde cs go lol yoktu bunlar vardi uzun essek birdirbir vardi ozledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyunu bilen var mı? Kurallarını hatırlatacak birisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRıghtRoad

Arkadaşlar oyunu bilen var mı? Kurallarını hatırlatacak birisi
    Oyunun adını hala bilmiyorum ama kurallarını geçen tamamen öğrendim.
    Amaç: Oyunda ayakta kalan son kişi olmak.

Oynanış:
    -deste karıldıktan sonra herkese 2 kapalı kart veriliyor. Herkes kendi elindeki kartlara bakabiliyor. Buna göre bir tahminde bulunuyor.

-Dağıtandan sonraki kişi iddiaya en az iki kart söyleyecek şekilde başlıyor. Mesela oyunda herkesin elinde 2 tane papaz vardır ya da 4 tane 5 vardır, 3 tane 3 vardır gibi. Mesela 3 tane kız vardır denmiş olsun.

-Sonraki kişinin 2 seçeneği var:
    1) kendisinden önceki iddiayı mümkün bulmayıp reddeder ve herkesin elindeki kartlar ortaya açılır ve sayılır. Oyunda toplamda 3 tane kız varsa, kartları açtıran kişi ceza alır. Eğer yoksa iddiayı söyleyen kişi ceza alır. Ceza dediğimiz şey oyunun başında bize dağıtılan 2 kartın bir artmasıdır. yani sonraki elde kaybeden kişi 3 kartla başlar. bir daha kaybederse 4 kartla.

2) kendisinden önceki iddiayı mümkün bulursa artırabilir. Artırma 2 şekilde olur. Ya kartın adedini artırabilir ya da değerini.
    Yani iddia 3 tane papazdan 3 tane as'a çıkarılabilir.(değeri papazdan as'a çıktı) Ya da kart sayısı artırılabilir ki bu durumda kartlara istenilen değerde iddia verilebilir. yani 3 papazı artırmak istiyorum ve 4 tane 5 vardır diyebilir.

-Oyun bu şekilde ilerliyor, herkes elindeki kartlara göre tahminde buluyor, sıra size geçtiğinde diğer oyuncularla konuşabilirsiniz. Mesela elinizde 2 tane as varsa, başka ası olan var mı diye sorup cevap verenlere güvenip iddiada bulunabilirsiniz. Yalan söylemek serbest. Elinizde hiç as olmadığı halde böyle bi soru sorarak elinizde as var intibası yaratıp sonraki kişinin yanlış tahminde bulunmasını da sağlayabilirsiniz, oyunun zevkli yanı burası zaten.

-oyunda 2'ler joker sayılıyor her kart yerine geçiyor ve iddia olarak 2 söylenemiyor. yani maksimum 8 adet şu karttan var diyebilirsiniz.

-kaybeden kişi desteyi karıştırıyor ve sonraki kişiden dağıtacak başlayarak dağıtıyor iddiaya kaybedenden sonraki başlıyor.

-Elimizdeki kart 5 olduğunda kör oluyoruz yani elimizdeki kartları biz de dahil kimse göremiyor ama kartlar açıldığında sayılıyor.

-Elimizdeki kart 6 olduğunda oyundan çıkıyoruz. bize kart dağıtılmıyor. Oyundaki son kişi oyunu kazanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski Bir Atari oyunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.