Şimdi Ara

Bir insanin zeki oldugunu nasil anlarsin? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jac0B0

Çok zeki değilseniz anlayamazsınız.
    Çevrenizdeki en yakın olduğunuz 3-5 insana bakın onlar neyse siz de osunuz.
    Yani zeka bulasici diyorsun kesinlikle katiliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Zeki kültürlü triplerine giren insan zeki değildir.
    Kendiyle alay edebilen insan zekidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben eskiden troll müymüşüm acaba :s
    Beni tanıdığına sevindim dostum eskilerden kim kaldı zaten bi sen bi ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünya düzmüdür yoksa değilmidir sorusunu sorduktan sonra aldığınız cevapta bellidir karşınızdaki mahlukatın zekası.
  • Hocam konuşmasından, davranışlarından anlayabilirsiniz ama davranışa ya da konuşmasına örnek veremem çünkü zeki insanlar da tek tip üretilmiyor sonuçta, hepsinin karakteri farklı. "Zeki insanlar asosyaldir" gibi bir laf dönüp duruyor ama ben buna inanmıyorum. Öyle olsaydı robert, galatasaray, iel gibi okullarda okuyan çoğu kişinin (biliyorum akademik başarı zeka kriteri değil ama bu okullarda okuyan öğrencilerin Türkiye ortalamasının üstünde olduğu ortada) asosyal olması gerekirdi. Ya da örnek vereyim abd başkanlarının IQ'sü 120 ila 170 arasında. Hadi şansa bir tane asosyal kişi başkan olmayı başardı diyelim ki imkansız, hepsi mi asosyaldi? Neyse konu dağıldı ben baştan devam edeyim.
    Hocam örnek veriyorum sınıfta 4-5 kişi bir konu üzerine tartışıyorsunuz, bir türlü sonuca varamıyorsunuz ve sınıftan bir arkadaşınıza soruyorsunuz, hiç aklınıza gelmeyen aşırı mantıklı bir şey söylüyor ve problemi çözüyorsunuz. Bu durumda o kişinin zeki olduğunu anlarsınız. Konuşurken yaptığı ufak bir hareketten bile anlayabilirsiniz, ya da bir olaya karşı davranışına "oha nerden aklına geldi çok zekice" dersiniz.
    Ha bir de şey, hemen hemen hepsinin ilgi duyduğu bir alan mutlaka olur. Kimi fiziğe aşırı ilgi duyar mesela kimi de robotiğe. Hiçbir ilgi alanı olmayan zeki bir insan illa ki vardır ama ben görmedim.
    ghostofsparta, Daydream33, Urzais100, uğur37, drangela61, oboynukisa, kazimerd89, agahefendi10, mali76, rza_35, süsse, Motörbreath, crypto81, rick dangerous, Wes7, Almbyskrlbnm, charleston, devrankaptan, AX400, ersno, natureltiqqy, Alpheratz, U2ME2, ilkerbursa, talhakurnaz59

• Zeki oldugunu kanitlamaya calismaz. O konuda guvensizligi olanlar bunu yapiyor bir tek, kendisini iyilestirmek yerine karsisindakini ezmeye calisiyor. Simdiye kadar gordugum en zeki arkadaslarim hep en az havali olanlardi, ben zekiyim edalarinda degillerdi hicbir zaman. Tabi genelleme yapilamaz, illa tersi ornekler de vardir, bu benim deneyimim.

• zeki olmak önemli ama daha önemli meziyetler var. başarı zekilikle gelmez diğer özelliklerle gelir. insanların çoğunun iq seviyesi benzerdir yani zeka seviyeleri arasında ciddi farklar bulamazsın. asıl ciddi farklar,diğer meziyetlerle ortaya çıkar. peki bu meziyetler nelerdir.

1- sana yapılan yatırım.hangi ülkede doğdun,ailen ve ülken,etrafındakiler sana nasıl bir rol biçti. nasıl bir dünyaya çevreye doğdun.
    2-sabır seviyen.ne kadar disiplinli olduğun.
    3-acıya karşı direnç
    4-zor anlarda, baskı altında karar verme yeteneği
    5-en zor durumlarda bile son saniyeye kadar paniklikten uzak doğru karar verme yeteneği
    6-uzun orta kısa vade planlar yapıp, planlara sadık kalabilme özelliği
    7-zamanı verimli ve doğru kullanabilme yeteneği
    8-ekip çalışmasına yatkınlık,gerektiğinde emre itaat, gerektiğinde liderlik vasıflarını yerine getirme
    9. şans
    10-... liste uzar gider.

bu listeyi uygulayan orta zekalı bir kişi daha zeki bir kişiye ciddi farklar atabilir.

zeki adam, zeki edalarında değildir. çaktırmaz,salağa yatar. kurnazdır ve onu bunu kullanarak ilerlemeye çalışabilir. kısa vadede şe yarar, uzun vadede bu taktik ters teper.bu nedenle yalnızca zekilik vasfı olup yukardaki vasıfları olmayan uzun vadede başarısız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 26 Ağustos 2019; 19:42:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heleloo

Toplumla aynı şeyleri düşünen insan zeki değildir
    Çok konuşan insan zeki değildir.
    Çok sosyal insan zeki değildir.
    Zeki kültürlü triplerine giren insan zeki değildir.
    Kendiyle alay edebilen insan zekidir.
    Son madde bence biraz daha ozguvenle alakali. Gerci zeki insan kendine de guvenir

Orijinalden alıntı: codered1983

Dünya düzmüdür yoksa değilmidir sorusunu sorduktan sonra aldığınız cevapta bellidir karşınızdaki mahlukatın zekası.
    Peki hocam dunya duz mudur

Orijinalden alıntı: pakaji

zeki olmak önemli ama daha önemli meziyetler var. başarı zekilikle gelmez diğer özelliklerle gelir. insanların çoğunun iq seviyesi benzerdir yani zeka seviyeleri arasında ciddi farklar bulamazsın. asıl ciddi farklar,diğer meziyetlerle ortaya çıkar. peki bu meziyetler nelerdir.

1- sana yapılan yatırım.hangi ülkede doğdun,ailen ve ülken,etrafındakiler sana nasıl bir rol biçti. nasıl bir dünyaya çevreye doğdun.
    2-sabır seviyen.ne kadar disiplinli olduğun.
    3-acıya karşı direnç
    4-zor anlarda, baskı altında karar verme yeteneği
    5-en zor durumlarda bile son saniyeye kadar paniklikten uzak doğru karar verme yeteneği
    6-uzun orta kısa vade planlar yapıp, planlara sadık kalabilme özelliği
    7-zamanı verimli ve doğru kullanabilme yeteneği
    8-ekip çalışmasına yatkınlık,gerektiğinde emre itaat, gerektiğinde liderlik vasıflarını yerine getirme
    9. şans
    10-... liste uzar gider.

bu listeyi uygulayan orta zekalı bir kişi daha zeki bir kişiye ciddi farklar atabilir.

zeki adam, zeki edalarında değildir. çaktırmaz,salağa yatar. kurnazdır ve onu bunu kullanarak ilerlemeye çalışabilir. kısa vadede şe yarar, uzun vadede bu taktik ters teper.bu nedenle yalnızca zekilik vasfı olup yukardaki vasıfları olmayan uzun vadede başarısız olur.
    "Normal ve caliskan" > "Zeki ama calismiyor. "

Gibi bir durum oluyor.

Yani zeka biraz da kabiliyetini kullanabilmek gibi birsey.

• Bu konu uzun uzadıya tartışma ve açıklama gerektirir
    Misal
    Adam var, bir kitabı 1 kere okuyup sana anlatır, adam var o kitabı 5 kere okur sonra sana anlatır,
    1. Adam 100 puanlık zekidir ama 2. Adam 90 puanlık zeki.
    ve
    Zeka türleri de var, bunlar herkeste farklı miktarda olabilir, birinde fazla olan, başkasında azdır, birinde vardır, ötekinde yoktur.
    Matematiksel zeka
    Duygusal zeka
    Sosyal zeka
    Sözel Zeka
    Kinetik zeka
    Bedensel zeka
    ..
    vs gibi

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

Bu konu uzun uzadıya tartışma ve açıklama gerektirir
    Misal
    Adam var, bir kitabı 1 kere okuyup sana anlatır, adam var o kitabı 5 kere okur sonra sana anlatır,
    1. Adam 100 puanlık zekidir ama 2. Adam 90 puanlık zeki.
    ve
    Zeka türleri de var, bunlar herkeste farklı miktarda olabilir, birinde fazla olan, başkasında azdır, birinde vardır, ötekinde yoktur.
    Matematiksel zeka
    Duygusal zeka
    Sosyal zeka
    Sözel Zeka
    Kinetik zeka
    Bedensel zeka
    ..
    vs gibi
    O zaman zeki insan bu zeka turlerinin cogunu barindarandir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Peki hocam dunya duz mudur

Alıntıları Göster
    Efenim şimdi şöyle söyleyim aslında dünya yuvarlaktır ama üstten baktığınızda düzdür, ve aslında dünya asgard gibi bir yer dir ve bize yıllarca yalan söylediler bu konu hakkında bizde keklik gibi inandık, neyse vel hasıl bizim R.T.E füzemizin uzaya gidişinde canlı yayın yapıldığı için gerçeği en sonunda öğrenmiştik, dünya aslında 6-genmiş bu evrede görünmeyen kısımları olduğu kanıtlanmış ve 1.000.000 gen olarak anlaşılmış daha sonra yuvarlak diye bize yutturdular. neyse son olarak...

Bir insanin zeki oldugunu nasil anlarsin?

Diyorum...

• Bir sorun çıktığında bunu halledebiliyor mu, bir sorun çıktığında pratik zekasıyla çözüm bulabiliyor mu, konuşma tarzı nasıl, eğer bildiği bir yol olmadıysa başka çareler üretebiliyor mu, bir soruya cevap verme tarzı nasıl, tanımadığı bir insana nasıl yaklaşıyor, konfor alanından çıkabiliyor mu/çıkıyorsa nasıl davranıyor, duygularını ne kadar belli ediyor... gibi sorular bence yeterli.

Orijinalden alıntı: BearGyrlls

Üniversite sınavındaki sıralaması tabii ki. Özelikle ilk sınavdaki sıralaması. Oturup iq testi yaptıramayacagina göre en kısa yoldan ve isabet oranı yüksek şekilde öğrenmenin yolu budur.
    Olabilir ilk bine giren arkadasim kendi basina cince ogrenip cine gitmisti. Yeni hedefi japoncaymis.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.