arkadalar merak ediyorumda sadece de merakımdan soruyorum yanlış anlaşılma olmasın. şimdi düşünüyorumda diğer arkadaşlarınız gtü'ü yaya yaya gezerken siz iki bölüm okumanın verdiği zorluklarla ders altında ister istemez yorulacaksınız ve doğrudüzgün bi üniversite hayatı bile yaşamayacaksınız. ve tabi yorgunluk genç yaşta bunlarla uğraşma depresyona girme gibi bunalımlara vsde girebilirsiniz ama artıları ve getirisine bakılırsa güzel görünüyor. sizce bi insan neden çap yapar ? |
BİR İNSAN NEDEN ÇAP YAPAR ?

-
-
olsa olsa enayiliktendir. git 4 senelik üniversite hayatında hayatı yaşa gez toz dersine de çalış. 2. bir bölüm ile sosyalleşmek neredeyse imkansız hale gelir. -
quote:
Orijinalden alıntı: askmeafavour
olsa olsa enayiliktendir. git 4 senelik üniversite hayatında hayatı yaşa gez toz dersine de çalış. 2. bir bölüm ile sosyalleşmek neredeyse imkansız hale gelir.hocam ya üniverstieden sonrada işsiz olarak gezerse
-
aylık çapa sallama konusu açılmış, gelecek ay sıra bende beyler ona göre
-
Çap fasiküllerine laf atıyorsunuz sandım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazı özel okullar (ilk vakıf üniversitesi mesela) size çap imkanı diye bir şey sunmayarak bu soruyu önlüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bence minor (yan dal) daha mantıklı ama sanırım çap akademide ilerleme açısından daha iyi oluyormuş öyle duydum -
İlgi alanından ötürü bence. Bazı insanlar ilgilendiği alanlarda o kadar tutkulu oluyor ki sosyal yaşamım zedelenir mi diye düşünmüyor. Ben de matematiğin ucundan tutmak istiyorum ama artık Çap mı olur yan dal mı olur yoksa bölümün matematik dersleri yeter mi hiç bilmiyorum. Açıkçası üni hayatımım renkli geçmesindense sevdiğim bir konuda zorlanarak ilerlemeyi tercih ederdim. Buna mani olacak olan bir şey olursa muhtemelen sevdiğim başka bir şey olur. (Lisede tasarım yaptığım için mat olimpiyatlarına hazırlanmayı yarım bırakmak gibi)
*Gerçekten olmuyor aman ya ne yapayım ben bunu, keyfime bakayım diyemiyorsunuz bazen 😁
Bence de mantıksız. Adam hem tıp hem mühendislik okuyor. Ders çalışmaktan başka vasıfları yok çünkü bu kişilerin. Hayata ders çalışmaya gelmişler. Ulan sanki ikisini birden okuyunca iki işi birden yapabilecekler. Hastane nöbetindeyken aynı anda kod mu yazacak? Bir alana odaklanıp o alandan ilerlemek çok daha mantıklı. Sırf ben bu iki bölümden mezun oldum diyebilmek için çekilecek çile değil. Belki bir ihtimal birbirleriyle benzer iş yapan mühendislikler okunabilir de birbirleriyle alakasız olan bölümlerin okunabileceğini sanmıyorum. İnsan bi sevgili yapar oyun oynar spor yapar ne bu ders aşkı hayat sayfalarca kitaptan mi ibaret?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tıp mühendislik çap ı bambaşka bir olay bu arada. Hasta bakarken kod yazmayacaklar. Fiziğin matematik dilini kullanması gibi tıp biliminde programlama dilini kullanacaklar diyebiliriz. Bilgisayar müfredatı çok ağır olmuyor tıpta kullanacak kadar oluyor diye biliyorum.
Mat fizik çapı var size daha ne istiyorsunuz? Ben tarih çapı yapamıyorum ama mesela :( -
Mat fizik çapının olmasının nedeni de lisans üstüne yurt dışına çıkıp 10 yıl sonra dönüp bilkentte phys201 veya math250 verelim diye zaten
Ataların yıllar sonra öğretim elemanı arama çabasını azaltmak dışında kimsenin işine yaramıyor yani bu olay
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7D92479D6
İlgi alanından ötürü bence. Bazı insanlar ilgilendiği alanlarda o kadar tutkulu oluyor ki sosyal yaşamım zedelenir mi diye düşünmüyor. Ben de matematiğin ucundan tutmak istiyorum ama artık Çap mı olur yan dal mı olur yoksa bölümün matematik dersleri yeter mi hiç bilmiyorum. Açıkçası üni hayatımım renkli geçmesindense sevdiğim bir konuda zorlanarak ilerlemeyi tercih ederdim. Buna mani olacak olan bir şey olursa muhtemelen sevdiğim başka bir şey olur. (Lisede tasarım yaptığım için mat olimpiyatlarına hazırlanmayı yarım bırakmak gibi)
*Gerçekten olmuyor aman ya ne yapayım ben bunu, keyfime bakayım diyemiyorsunuz bazen 😁Yandal
-
quorada redditte okuduklarıma göre insan kaynakları çapı hiç kaale alıyormuş. aldığınız eğitim sayısından ziyade aldığınız eğitim seviyesine bakıyoruz demiş çoğu. master doktora falan galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brosbeforehoes -- 29 Aralık 2020; 23:25:50 > -
Master brain atalar -
Hocam merak etmeyin boğaziçi çap hayallerinizi direk suya düşürüyor
Ben de belki fizik çap yaparım diyordum burda fizikten soğudum -
Bölümünüz ne acaba bounde
iyi bi üniversitede zaten herhangi bi bölümü okumak yeterince zor, hele iyi bi ortalama da istiyosanız bütün odağınızı vermeniz gerekiyo, bu şartlarda çap intihar resmen, okulu en az 6 7 senede bitirme anlamına geliyo ki o 6 7 yılda da 0 sosyalleşme lazım, bu istek tamamen maymun iştahlılıktan geliyor işte herkes en iyisini yapayım 2 diplomam olsun farklı olayım çabasında ama tabi hakkıyla yapan sayısı çok çok azıdr
-
Ortak ders fazlaysa çok da zor değil. Önemli olan kabul alacak seviyede biri olmak çap için. Bilgisayar müh ile elektronik müh çap yapılırsa örneğin çok fazla ortak ders olduğundan elektronik müh+programlama dersleri olarak düşünülebilir.
-
Bilgisayar mühendisliği
En Beğenilen Yanıtlar

Çap fasiküllerine laf atıyorsunuz sandım
|
*Gerçekten olmuyor aman ya ne yapayım ben bunu, keyfime bakayım diyemiyorsunuz bazen 😁 |
aylık çapa sallama konusu açılmış, gelecek ay sıra bende beyler ona göre |
Benzer içerikler
- ayt fizik kaç günde biter
- bilgisayar mühendisliği maaş
- kırmızı reçete sicile işler mi
- testokul cevap anahtarı
- selin hoca pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X