Arkadaşlar merhaba, ben bir harici harddisk aldım 2.5' 320 gb Western Digital.. Şimdi ben bunu sürekli takıp çıkartıyorum, içine önemli dosyalarımı koyup güveniyorum. Acaba bu cihazlar çabuk bozulma yapıyor mu ? bilginiz var mı ? Isınması normal mi ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ısınması normal.çünkü dahili fanı yok. ancak öyle harddiski yakacak kadar ısınmaz. ha bu demek değildir ki çok uzun süre fişte bırak. bunlar biraz kibardır uzun süreli kullanımlar için 3,5 inchler daha idealdir.
kolay kolay bu cihazı bozamazsın.belki bad sektör kendiliğpinden olabilir yada sen yaptırabilirsin. bu senin şansına derim.
bozabilmen için 3 olay gerekli: çalışırken sallama, sarsma ve düşürme. kapalıyken yine bi dereceye kadar düşmeye dayanıklıdır ancak çalışırken yukarda dediklerimden birini yaparsan ya okuyucu kafa yerinden çıkar yada bad sektör yaparki çareside yoktur. tamiri yoktur.ve bu gibi durumlar garanti dışıdır.
iyi günlerde kullanmanı dilerim.
Cevap için teşekkür ederim , Bad Sektör nedir onu anlamadım ama
hdd in üzerinde bilgilerin yazıldığı parçacıklara sektör denir.bazısı virüs yada bezeri olaydan zarar görür ve tamiri yoktur.hdd o bölgeye geldiğinde veriyi yazmaz okumaz.donar kalır. ona da bad sektör diyoruz.
bende almayı düşünüyorum aynısından yorumlar olumlu
2 senedir kullanıyorum 160 gb modelini günde en az 10 saat takılı duruyor nedense hiç bir problem yaşamadım zaten kullanmadığın zaman otamatik olarak uyku moduna geçiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme