Şimdi Ara

Bir Güzel Adam: Şenol Güneş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendisini oldu bitti severim ama nette dolaşırken bir seminerde söylediklerini okudum, bir kez daha hayran oldum.

Tam metni burada:http://spor.milliyet.com.tr/senol-gunes-24-sene-kaleciligi-sevmeyerek-yaptim/spor/spordetay/05.01.2011/1335273/default.htm

Ama ben en çok şuralardan etkilendim:

"Fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini dile getiren Güneş "Babam ve annem okuma yazma bilmiyordu. Benim üniversite okumamam için çok çalıştılar. 15 yaşında hayata başladım. 5 kardeştik, 15 yaşında aileme bakan bir kişiydim. O günlerde futbola başladım. Ortaokulda mahalle arasında oynarken, büyüklerin baskısıyla kaleye geçtim. 24 kaleciliği sevmeyerek yaptım. Lisede lisans çıkartık, 24 senedir antrenörlük yapıyorum. Henüz futbol oyununu okuyamıyorum, ama üniversite okudum, öğretmen oldum şimdi sizinle bunları paylaşıyorum"

"Çocukluğumuzda olan değerlerle bugünkü değerleri kıyaslanmanın yanlışlığını yapıyoruz. Ben o zaman fakir bir ailenin çocuğu olarak, denizde yüzüyordum, kumsalda geziyordum, özgürdüm, organik meyve yiyordum. Bugün ekonomik durumu iyi olan bir baba olarak çocuğumu yüzmeye götüremiyorum, organik meyve yediremiyorum. Ben 15 yaşına kadar şehirden ayrılamadım. Çocuklarımız dünyayı gezdi, ama hangimiz mutlu hangimiz değil? Bilemiyorum. "

"Ben hiç kaleci eldiveni giymedim. Yoktu da giyemedim. Zonguldak maden işçilerinin eldivenleriyle toprak sahada antrenman yapıyordum. Dolayısıyla malzemesi olmayan bir kaleci olarak milli takım kaleciliği yaptım. Biz doğru kriterlerle eleştiri yapmıyoruz. Geçmişe baktığımız zaman eğitim, tesis, iletişim, teknoloji yok. Ekonomik zorluklar var. Hatta zaman zaman mafyanın, kara paranın girdiği dönemleri de yaşadık ama amatör ruh vardı, profesyonellik gelişmemişti. Bakış farklıydı. Kısıtlı imkanlar vardı, kendimize güvenimiz yoktu. Şimdi ise kendimize olan güvenimiz arttı, ama birbirimize olan güvenimiz sarsıldı"

"Eskiden biz antrenmanda çorap alabilmek için yalvarıyorduk, vermiyorlardı. Sayılı olarak geliyordu. Şimdi sponsorlar her şeyi veriyorlar, ama biz kullanamıyoruz. Özellikle bir şey vurgulamak istiyorum. Eskiden fakirler oynuyordu, zenginler seyrediyordu. Yani açlar oynarken, toklar seyrediyordu. Şimdi ise toklar ve zenginler oynuyor, fakirler seyrediyor"

Ne denilebilir ki üstüne. Helal olsun sana Şenol Hoca. Değerini bilin bu adamın Trabzonsporlu kardeşlerim. Ve tabi biz diğer takım taraftarları da.

• Bizim Taraftarın bir kısmı çabuk unutur Şenol hocamızın ne kadar iyi birisi oldugunu.Ben Şenol hocanın Trabzonspor için büyük bir Şans oldugunu düşünüyorum.Keşke iyi bir yönetimimiz olsada arkasında dursa Destek verse,keşke en az 5 senelik Kontrat imzalansa.Keşke keşke keşke.....
  • Fatih Terim ile birlikte en sevdiğim adamdır Türkiye futbol camiasında. Ama nedense dediğin gibi yönetimi Şenol Hoca kadar delikanlı görmüyorum. Ortam adamlığı yapıyorlar sürekli. Şenol Hoca da bundan rahatsız ama işte memleket aşkıyla duruyor. Taraftar kıymetini bilsin, 5 değil 15 sene imzalansın. Çok seviyorum bu adamı. O da bir imparator benim gözümde. Terim ile Lig Tv'deki yayında nasıl uyumlulardı değil mi? Eee ikisi de derya.
    Futbolumuzu yönetenlerin aslında bu zihniyette insanların olması lazım
    Ama nerede iyi , başarılı , ufku geniş , doğruları dobra dobra söyleyen insan varsa arka planda bıraktırılıyor .

Yollar uzun, dikenli, taşlı olsa da
    Bastığın yer hüzünle dolsa da
    Sel, çığ, ateş önünde her ne olsa da
    Cim Bom lular başı dik yürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: De-Niro

Fatih Terim ile birlikte en sevdiğim adamdır Türkiye futbol camiasında. Ama nedense dediğin gibi yönetimi Şenol Hoca kadar delikanlı görmüyorum. Ortam adamlığı yapıyorlar sürekli. Şenol Hoca da bundan rahatsız ama işte memleket aşkıyla duruyor. Taraftar kıymetini bilsin, 5 değil 15 sene imzalansın. Çok seviyorum bu adamı. O da bir imparator benim gözümde. Terim ile Lig Tv'deki yayında nasıl uyumlulardı değil mi? Eee ikisi de derya.

ikiside Türk Futbolunun Abileri,öylede davranıyorlar lakin Fatih terim eski sakinligini kaybetti biraz.Muhtemelen Medyanından bunda katkısı olmuştur.Arada bir Yurtdışında çalışmak Hocalarımıza çok iyi geliyor.Fatih Terimin Fiorentinada çalışması ve Şenol hocanın korede çalışması onlara Agırlık ve Bilgi katmış.Türkiyede buna bakarak sadece 2 Hoca vardır bence.

• onun değerini tüm türkiye biliyo zaten arkadaşım o türk futbolunun güneşidir yaşıtları olan futbolcular arabalaralarını süsleyip kız peşine koşarken o elinde buruşmış deri çantalan ünüversiteye gidiyodu sotka mahalesinden çıkmış kendi kendini yetiştirmiş ve engeleri kendi inatçılığıylan aşmış türkiyenin en önemli fubol insanıdır. öğretmenliği bile sorgulayıcı düşüncelerlen geçmişir hep en iyisini istemiş ve bunun için çabalamıştır. bilimsel okuryazarlığı avrupa seviyesinde bir insandır şenol hoca daha önceki makalelerini araştırıp okuyun derim.

en önemli makalesi oyuncu psiokolojisi adlı makalesidir.
    İçtenliksiz, Sevgisiz, Pespaye, Paçoz isen, Evimize Gelme!
    Çilehanedir Burası, Hoşgörü Dergâhı Değil!
    Ahde Vefa Bilmez, Tövbe Tutmaz isen, Sakın Gelme!
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: De-Niro

Fatih Terim ile birlikte en sevdiğim adamdır Türkiye futbol camiasında. Ama nedense dediğin gibi yönetimi Şenol Hoca kadar delikanlı görmüyorum. Ortam adamlığı yapıyorlar sürekli. Şenol Hoca da bundan rahatsız ama işte memleket aşkıyla duruyor. Taraftar kıymetini bilsin, 5 değil 15 sene imzalansın. Çok seviyorum bu adamı. O da bir imparator benim gözümde. Terim ile Lig Tv'deki yayında nasıl uyumlulardı değil mi? Eee ikisi de derya.

ikiside Türk Futbolunun Abileri,öylede davranıyorlar lakin Fatih terim eski sakinligini kaybetti biraz.Muhtemelen Medyanından bunda katkısı olmuştur.Arada bir Yurtdışında çalışmak Hocalarımıza çok iyi geliyor.Fatih Terimin Fiorentinada çalışması ve Şenol hocanın korede çalışması onlara Agırlık ve Bilgi katmış.Türkiyede buna bakarak sadece 2 Hoca vardır bence.

Egosuna yenik düşüyordu Fatih Terim ama bu sene bilhassa gördüm ki; o da epey yontmuş kendisini. Sakin, anlayışlı, yapıcı davranıyor eskiye nazaran. Şenol Güneş ile ikisini yanyana görmek bile mutlu etmişti beni. Bence de 2 hoca vardır. Mustafa Denizli de iyi ama o kalibrede göremedim bir türlü kendisini. Şenol Güneş ile Fatih Terim bambaşka.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Quaresma Ve Ben.. ! :)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Allah anzardan saklasın hocamızla gurur duyuyoıruz. gel görki halen daha içimizde yani Trabzonspor camiasında hocaya karşı abuk subuk eleştiriler oluyor.Böyle güzel bir insanın kıymeti bilinmeli.Bizim başımıza gelecek en iyi adamdır.İnşallah uzun süreler bizimle olur.
    zaten ülkemizde kaç kişi varki.Şenol,Fatih ve Musta hoca yenilerden de bence Rıza ve Ersun hocayı ekleyebiliriz.Birde Hikmet hoca belki.
    Keşke bu sayıları daha da arttırabilsek.
    2017 VW Passat Highline**2018 VW Golf R-Line
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Şenol hoca bir değerdir, sahip çıkmak lazım. Keşke Tff başkanı olsa.

Nerede o günler.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.