Şimdi Ara

Bir Gun Herkes Doktor Olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedir bu anlamıyorum tıp sevdası adam 200 bininci olmuş 20k girip doktor olma derdinde. Okuldan gelirken bir dolmuşa bindim herkes tıpcı doktor olacak. Akrabalara ziyaret gidiyorum çocuklarının hepsi doktor olacak. Sınıfta adam 98k adam hala tıp diye çılgınlarca çalışıyor. Alt sınıflar hepsi tıp istiyorum diyor nadiren farklı cevap veren var. 80kdaki arkadaşım ege tıp diyor. 100k giremeyen arkadaşlar mezuna kalıp tıpa girmeyi düşünüyor. Dersanede 3.sınıfta olan adamlar bile van tıpa kadar yolu var diyor. Cevremdeki her uç kişiden 2si tıpçı oldu. Foruma giriyorum 70 k daki adam 7k çekip tıpa girecek onbinlerce doktor adayı
    Yahu bu ülkede milyonlarca doktor açığı mı var başka hiç mi meslek yok başka kazandıran meslek mi yok hiç puan alamayan adam Ukrayna Bulgaristana tıp için veriyor parasını gidiyor. 10 sene sonra böyle giderse işsiz doktor kaynayacak ülke doktor alımı kpss ile olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anladık tıp istiyorsun.
  • Türkiyede ortalama 7-8 bin kişi doktor oluyor senede
    Mühendisliğe bakalım senede en az 100 bin
    Doğru söylüyorsun mühendis olmak lazım sonuçta rakip daha az tıpı napıcaksın

• Doktor açığı diğer mesleklerden daha fazla ve boyle kısa surede kapanacak cinsten de değil.
    Milletin doktora karşı ayrı bi saygısı var. Çünkü yaşlanınca isi ona düşebilir
    Doktor maaşları tusu geçtikten sonra ve donersermayenin etkisi ile çok fazla artıyor.
    Mühendislikte doktorun aldığı parayı alabilmen için çok emek verip geliştirmek gerek ve işveren de senin canını cikartasaya kadar çalışır istediğin zaman izin filan da vermez. Ama doktorun belli bi düzeni var. Devlette çalışan ogretmenlerin durumu özetliyor.
    Herkesin tip istemesi neden zoruna gitti anlamadım ama imkânsız olsa bile birilerinin hedefleriyle dalga gecmen hoş değil. Sen kendi isine bakacaksın ona buna satasman yanlış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bfc1928

Doktor açığı diğer mesleklerden daha fazla ve boyle kısa surede kapanacak cinsten de değil.
    Milletin doktora karşı ayrı bi saygısı var. Çünkü yaşlanınca isi ona düşebilir
    Doktor maaşları tusu geçtikten sonra ve donersermayenin etkisi ile çok fazla artıyor.
    Mühendislikte doktorun aldığı parayı alabilmen için çok emek verip geliştirmek gerek ve işveren de senin canını cikartasaya kadar çalışır istediğin zaman izin filan da vermez. Ama doktorun belli bi düzeni var. Devlette çalışan ogretmenlerin durumu özetliyor.
    Herkesin tip istemesi neden zoruna gitti anlamadım ama imkânsız olsa bile birilerinin hedefleriyle dalga gecmen hoş değil. Sen kendi isine bakacaksın ona buna satasman yanlış.

Yürü be fatih 9 eylül tıp seni bekliyor

• bu sene 40 binden geride ki kişilerin tıpa giremeyeceğini düşünürsek çoğu özel üniversitede kontenjan boşlıuğu olacak özellikle 100 binlerle alan kıbrıs üni leri tıp kontenjanı şu an 12 bin bu yıl bu durumdan dolayı 10 bin civarında tıp öğrencisi alınacak yani dert etme kardeşim sadece 10 bin kişi tıpı kazanıyor istemek farklı bir olay 1 milyonuncu insanda tıp isteyebilir yargılayamazsın ama kontenjan belli kazanacak kişi sayısı belli neden dert ediyorsun ki ??
  • bu hayatta en nefret ettiğim insan tiplerinden biride başkalarının hedeflerini küçümseyen ezik tiplerdir
    nerden biliyorsun herşey azim meselesi mesela benim arkadaşım geçen sene 130 k daydı bu senede 21 k da hedefinin arkasından koştu ve nerdeyse başarmak üzere
    anlamadığım şey elalemin hedefi seni mi gerdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doktor Mu Daha Üst Hakim mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Para sevdası inan at psikolojisi bölümü tıp kadar para kazandırsa herkesin ona da ilgisi olur

• hocam isteyen istediğini istesin belli bir kontenjanı var zaten
  • elin suriyelisi 2 yıl mezuna kalıp it gibi çalışan arkadaşımla aynı bölüme girer... tıp
    türkiye de gram başarı sergileyememiş serseri arkadaşım ukraynaya baba parasıyla gider tıp okur...
    310-320 civarı puanla bau tıp'a yerleşen adama yeri gelince kendinizi emanet etmeniz gerekir...
    yine düşük puanla kıbrısa gidip, 2.sene abi burası çok pahalı peder okutamıyor hayvan gibi para harcıyoruz diyip istanbula tekrar gelir ve hazırlanmaya başlar busefer obp'si kırılır.

elin gavuru gelir yine girer yata yata...

bugün dershanenin son taksitini yatırmaya gittim içeri de bi baba bide oğlu vardı çocuk son sınıf meslek lisesi öğrencisiymiş barajı geçememiş, tıp istiyorum diyor... evet bugün başıma geldi...

konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum, çünkü hergün bende yaşıyorum. neyse herkese lys'de başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: narcissus34

elin suriyelisi 2 yıl mezuna kalıp it gibi çalışan arkadaşımla aynı bölüme girer... tıp
    türkiye de gram başarı sergileyememiş serseri arkadaşım ukraynaya baba parasıyla gider tıp okur...
    310-320 civarı puanla bau tıp'a yerleşen adama yeri gelince kendinizi emanet etmeniz gerekir...
    yine düşük puanla kıbrısa gidip, 2.sene abi burası çok pahalı peder okutamıyor hayvan gibi para harcıyoruz diyip istanbula tekrar gelir ve hazırlanmaya başlar busefer obp'si kırılır.

elin gavuru gelir yine girer yata yata...

bugün dershanenin son taksitini yatırmaya gittim içeri de bi baba bide oğlu vardı çocuk son sınıf meslek lisesi öğrencisiymiş barajı geçememiş, tıp istiyorum diyor... evet bugün başıma geldi...

konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum, çünkü hergün bende yaşıyorum. neyse herkese lys'de başarılar.

senin hedef ne

• geçen sene ygs sınavından 1 ay önce ytü matematik mühendisliği idi, ygs denemeleri iyi gelmeye başlayınca biraz yukarıya çektim marmara ee olarak.
    şuan ise ya bilkent yada koçta bilgisayar mühendisliği tercih edeceğim, duruma göre itü yada boğaziçi de olabilir.
  • quote:

geçen sene ygs sınavından 1 ay önce ytü matematik mühendisliği idi, ygs denemeleri iyi gelmeye başlayınca biraz yukarıya çektim marmara ee olarak.
    şuan ise ya bilkent yada koçta bilgisayar mühendisliği tercih edeceğim, duruma göre itü yada boğaziçi de olabilir.

benim de hedef bilg mühendisliği konu açmıştım tıp geliyyorsa GİT DEMİştin :DD

Rakip eleme :D

ygs sıralaman ne ?
  • tercih sonuçları açıklandıktan sonra paylaşayim onu :) ama oldukça iyi durumda diyebilirim.

buarada amacım rakip elemek değil zira, ben 93 doğumluyum üniyi bitirme yaşına geldim neredeyse, neden bukadar geç başladın dersen. lisans eğitimden sonra yapılması gerekenleri, üniversiteye başlamadan önce yaptım. sektöre erken atıldım, yazılım kurslarına gittim epey bi iş tecrübem ve deneyimim var.
    c, c++, c#, python, asp.net, mvc ve ruby biliyorum ek olarakta web tabanlı html-css-js...
    photoshop ve flash'ta var tabi a.s 2-3 o yüzden benim başka bir tercihim yok :) ama şuan yaşım genç olsaydı tercihim tıptan yana olurdu.
    zira 1.yıl hazırlık, 6 yıl tıp eğitimi yaş olacak: 29, 1 yıl da zorunlu... 30, bunun tusu var onuda ilk yılda kazanır mıyım mechul... 30-31-32 yaşlarına gelip ondan sonra elime işimi almam biraz koyuyor bana o sebepten dolayı bu şekilde tercih ediyorum.
  • quote:

tercih sonuçları açıklandıktan sonra paylaşayim onu :) ama oldukça iyi durumda diyebilirim.

buarada amacım rakip elemek değil zira, ben 93 doğumluyum üniyi bitirme yaşına geldim neredeyse, neden bukadar geç başladın dersen. lisans eğitimden sonra yapılması gerekenleri, üniversiteye başlamadan önce yaptım. sektöre erken atıldım, yazılım kurslarına gittim epey bi iş tecrübem ve deneyimim var.
    c, c++, c#, python, asp.net, mvc ve ruby biliyorum ek olarakta web tabanlı html-css-js...
    photoshop ve flash'ta var tabi a.s 2-3 o yüzden benim başka bir tercihim yok :) ama şuan yaşım genç olsaydı tercihim tıptan yana olurdu.
    zira 1.yıl hazırlık, 6 yıl tıp eğitimi yaş olacak: 29, 1 yıl da zorunlu... 30, bunun tusu var onuda ilk yılda kazanır mıyım mechul... 30-31-32 yaşlarına gelip ondan sonra elime işimi almam biraz koyuyor bana o sebepten dolayı bu şekilde tercih ediyorum.

altyapın sağlammış dostum. bende pc mühendisliğini çok istiyordum ancak biraz gözüm korktu geçen sene

tıpa yöneldim biraz daha . ama içimde hep bi pc mühendisliği ukte olarak kalcak sanırım

• narcissus34 kullanıcısına yanıt
    lys ler ne alemde lys iyise olabilir
  • Geri kalan 364 gün ise mühendis
  • @AntiDuracell: ya her bölümün kendine göre bir zorluğu var, tıpın ayrı, mühendisliğin ayrı, hukuğun ayrı... gözünü korkutmasın hiçbirşey.

@CannibaL: lys denemeleri olduça iyi, ben aslında fizik-biyoloji ve matematikten kurtarıyorum, kimya da hala eksiklikler var, şuan ona yoğunlaştım.
    mat: 35-40 arası, geo: 21-24 arası, biyoloji: 25+, fizik: 24+, kimya: 11-13 arası :(
    şuan da durum bu şekilde.

@XXL-Dinner: kalan 6 saatte hukuk sanırım
  • Bu ülkede saglik sektörüne deli gibi yatırım yapılıyor.En çok yatırım yapılan alan sağlık sektörü,insanlarin en çok muzdarip olduğu alan yine sağlık sektörü.Normaldir herkesin öyle demesi.Çünkü doktor olup bey olacaklar.Çok para kazanacaklar.Doktorlara lafim yok.Amacı hizmet etmek olanlar olsun ve destekleyelim ancak doktorlugu ibadet edicek konuma getirmek doktorluk mesleginin zararina.Cogu kişi mühendisligi kıytırık bölüm olarak görüyor.Ancak muhendislik sektörunu geri plana atan toplum her zaman köle gibi yaşamaya mahkum kalacaktir.

• quote:

@AntiDuracell: ya her bölümün kendine göre bir zorluğu var, tıpın ayrı, mühendisliğin ayrı, hukuğun ayrı... gözünü korkutmasın hiçbirşey.

@CannibaL: lys denemeleri olduça iyi, ben aslında fizik-biyoloji ve matematikten kurtarıyorum, kimya da hala eksiklikler var, şuan ona yoğunlaştım.
    mat: 35-40 arası, geo: 21-24 arası, biyoloji: 25+, fizik: 24+, kimya: 11-13 arası :(
    şuan da durum bu şekilde.

@XXL-Dinner: kalan 6 saatte hukuk sanırım

durumlar benzer gibi benim mat biraz daha fazla fizik biraz daha az kimya aynı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.