Şimdi Ara

Bir gecede 1.4 milyon artış: Elektrikli MINI Countryman fiyatı 3.8 milyon TL'yi aştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla bu araç normalde 1.8m'ken bile anlamsızdı.

Neden?

400km fabrika verisi, 350km anca gidersin. Onu da bataryayı öldürmemek için %20-%80 arası yapsan en fazla 250km sağlıklı sürüş imkanı var.

TOGG daha ucuza sağlıklı bir şekilde 350-400km yapıyor. Azımsanacak bir fark değil.

Kesinlikle hocam çok haklısınız, çok da güzel açıklamışsınız. En kalabalık caddeye gidip neden kafeler dolu demekle aynı mantık gerçekten. Muhtemelen söylenmek için söylendi ama bir iki başlıkta daha benzer söylemek görünce cevap yazmak istedim. Sizin yorumunuz da çok güzel olmuş, elinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İki uçta da olmamak gerekiyor aslında. Dediğiniz gibi şuan tüketimi azaltıp enflasyonu düşürmek günü kurtarır. Aslında asıl üretimi artırıp yorumda dediğimin uygulanması lazım ama asıl sorun dediğiniz gibi ikisinin de kısılması. Ya vergilerdeki gelirin de düşüşü de kabul edip ona göre strateji belirlenmeli ya da birinden birinde azaltma yapmalı. Hem az tüketim isteniyor hem de çok vergi geliri. Bu da imkansıza yakın. Bakalım umarım lehimize bir düzenleme olur ama mümkün mü, yaşayıp öğreneceğiz 🤷🏻

• Bunlar daha iyi günlerimiz. Öyle vergiler gelecek ki nefes aldığımıza şükredeceğiz çünkü döviz yok döviz çıkışının önüne geçilemiyor, nasıl geçeceksin tüketimi frenleyerek. Ticaret durmasın fabrikalar durmasın diye doları değerleyeceksin böylece ihracatı arttıracaksın turizm de talep edilen ülke olacaksın ki dolar rezervin yükselsin.

Üst dilime geçeceği zaten beklenen bir şeydi.

Kalite - menzil olarak zaten parasının arabasıydı. Şu fiyata alınmaz kimse kusura bakmasın.

• FısFısss kullanıcısına yanıt

501km menzilli olanına sahibim. Şehiriçi tam batarya kapasitesini kullanarak 500 yaparsın.

• dış güçlerin oyunu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

Şehiriçinde bu mevsimde birleşik wltp değerinin üzerine çıkıyor olması lazım. Mesela 350km menzilli id4'ler 450 km'yi görüyor. Mini'nin de 600km gitmesini beklerim.

Buna bu parayi veren ruh hastasidir.

Buna bu parayı isteyene ne demeli 

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

Bunların farkındayım,da,çare üretemiyoruz

OTV denilen illet 1999 depremi sonrasinda koyulan ve devletin yukunu hafifletmesi icin gelen bir vergiydi diye hatirliyorum. Devlet bakti tadi guzel ve iyi de akiyor tabi ki kaldirmadi. Ayni senaryo Bogazici ve FSM kopruleri icin de gecerli, normalde kopruler masrafini cikarinca ucretsiz olacakti ancak su anda boyle bir sey gundemde bile degil. Hatta ozellestirmeye calisiliyor.

Millet olarak esek olunursa semer vuran cok oluyor. Milletin uyanip da ulan biz kendi ulkemizde avrupa yakasindan anadolu yakasina ucretsiz gecemiyorsak hukumet niye var deyip ortaligi yikmasi gerekiyor.

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

Bu Ötv ilk olarak özel iletişim vergisi adı altında gelmişti,ve geçici vergiydi, 

sonra baktılar,para akıyor,yaygınlaştırıp,adını ÖTV koydular kalıcı vergi yaptılar,

işin komik tarafı,ürünün fiyatına ÖTV ekleniyor, Ötv'li fiyattan da KDV alınıyor,

Dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama . Verginin de vergisini alıyorlar.

Mesela ben bir araci alirken onu ise gidip gelmek icin kullaniyorsam bu ozel olmalali. Sayet gidip BMW 7 kasa araba aliyorsam veya gelirim belirli bir rakamin uzerindeyse o zaman luks sayacagin seylere ozel diyebilirsin.

Gariban adamin disinden tirnagindan arttirdigi parayla alacagi fiat egea arabadan da OTV almayin bir zahmet.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.