Şimdi Ara

Bir garip internet sorunu ( Belkin Modem )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belkin f6d4630-4 v2 modeli modem kullanıyorum. Son 1-2 haftadır internette gezinirken net kopuyor ama modemin üzerindeki ışıklar sorunsuz yanmaya devam ediyor. Hat değerlerimde çok iyi,8mb internet alıyorum.İstanbul/gayrettepe santralede yakın oturuyorum. TTneti aradım bu değerlerle hattınızda sorun olmaması lazım diyip suratıma kapattılar. Bu sorun TTnet ile mi alakalı yoksa modem miladını mı doldurdu?

Edit : Bu bağlıntı koptuğu zaman 192.168.2.1 yaparak modemin arayüzüne dahi erişemiyorum tek çözüm yolu ise modemi açıp-kapamak oluyor,sonrasında kendine geliyor zaten.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 16 Ekim 2012; 19:13:37 >

• Modem arızalı olabilir hocam ..Farklı bir modemle denediniz mi ? Durum belli olur zaten hatlardan tesisattan sistemden değilse modemdendir ..Varsa imkan biyerden modem temin edip test edin .. Yada siz modeminizi farklı bir yerde takıp test edin ..
  • Bir arkadaştan modem temin edip 2-3 gün deniyeceğim eğerki modemim arızalı ise servis yolu gözüktü demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

Bir arkadaştan modem temin edip 2-3 gün deniyeceğim eğerki modemim arızalı ise servis yolu gözüktü demektir.

hocam saygılar ttnet yazılım geliştirme uzmanıyım öncelikle kullanıcı adınızı ve şifrenizi 192.168.1.1 den girmeye çalışın sonra modemi takın bakalım sorun baş gostercekmi diğer yandan modemi metal eşyalardan uzak tutun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda ML -- 17 Ekim 2012; 8:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

Bir arkadaştan modem temin edip 2-3 gün deniyeceğim eğerki modemim arızalı ise servis yolu gözüktü demektir.

kutuya kadar gelen hat normal,kutudan eve gelene kadarda normal ev içi tesisatıma çok güveniyordum amma sorun ondanmış kablolar bölüm bölüm yerlerde küflenmişti...
    önerim evin dışından splitterinize kadar yeri by-pas yapmanız...modeminizden snr margin değerlerine bakmanız şayet 6 civarı ise kopma kaçınılmazdır..müş.hızmetlerinden değeri yükseltmeniz gerekiyor...
    birde yiğidi kesip hakkını yememek gerekiyor..ben ttnet kullanıyorum hızlı yanıt alabiliyordum..kolay gelsin.

• Modemi metal eşyadan tutmak pek mümkün değil ,kasanın hemen yanında duruyor Daha geçen gün modemreset attım tüm ayarları ve bilgileri yeniden girerek yaptım 1-2 sıkıntısız gitti 3. gün akşam saatlerinde aynı sorun yine başıma geldi.

Apartmanın kutusundan eve gelen kablo yeni, geçen sene 0.6mm lik kablo çektirmiştim. Hat değerlerimde çok iyi 8mb internet alıyorum ve gürültü 26-30 arası zayıflamada 8db Download için.
  • quote:

ocam saygılar ttnet yazılım geliştirme uzmanıyım öncelikle kullanıcı adınızı ve şifrenizi tel hattınız dan girmeye çalışın sonra modemi takın bakalım sorun baş gostercekmidiğer yandan modemi metal eşyalardan uzak tutun

Ben de diyorum bu ttnet yetkililerine neden ulaşamıyorum bir türlü. Bir de kusura bakmayın ama eğer ttnet yazılım geliştirme uzmanı bu kadar uzmansa ttnet ten kesinlikle umudu kesmek gerekiyor.

Şimdi bazı sorularım olacak;

1. Kullanıcı adı ve şifresini telefon hattından nasıl girecek? Nereye girecek, ne şekilde girecek?
    2. Modemin metal eşyalarla ne alakası var ??? Hani deseniz mıknatıs veya elektromanyetik ortam üreten eşyalarını kaldırın tamam diyeceğim ama.
    3. Metal eşyalara bu kadar gıcık olan bir modemi kullanıcılara ttnet neden kakalıyor* (pardon veriyor)

Sorun; kesinlikle iç tesisat değil. Burda sorunu olan arkadaşa sorulması gereken soru; wireless ten mi bağlanıyorsunuz kabloyla mı bağlanıyorsunuz?. Eğer wireless ile bağlanıyorsa kablo takarak denemesini (wirelessi iptal ederek), kabloyla bağlanıyorsa kabloyu değiştirmesini önermek .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

quote:

ocam saygılar ttnet yazılım geliştirme uzmanıyım öncelikle kullanıcı adınızı ve şifrenizi tel hattınız dan girmeye çalışın sonra modemi takın bakalım sorun baş gostercekmidiğer yandan modemi metal eşyalardan uzak tutun

Ben de diyorum bu ttnet yetkililerine neden ulaşamıyorum bir türlü. Bir de kusura bakmayın ama eğer ttnet yazılım geliştirme uzmanı bu kadar uzmansa ttnet ten kesinlikle umudu kesmek gerekiyor.

Şimdi bazı sorularım olacak;

1. Kullanıcı adı ve şifresini telefon hattından nasıl girecek? Nereye girecek, ne şekilde girecek?
    2. Modemin metal eşyalarla ne alakası var ??? Hani deseniz mıknatıs veya elektromanyetik ortam üreten eşyalarını kaldırın tamam diyeceğim ama.
    3. Metal eşyalara bu kadar gıcık olan bir modemi kullanıcılara ttnet neden kakalıyor* (pardon veriyor)

Sorun; kesinlikle iç tesisat değil. Burda sorunu olan arkadaşa sorulması gereken soru; wireless ten mi bağlanıyorsunuz kabloyla mı bağlanıyorsunuz?. Eğer wireless ile bağlanıyorsa kablo takarak denemesini (wirelessi iptal ederek), kabloyla bağlanıyorsa kabloyu değiştirmesini önermek .

hocam 192.168.1.1 den girecek modem bazı mıknatızlara karşı hassastır

• Arkadaşlarında da dediği gibi 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 den modem arayüzüne girip modem reset yapabilirsiniz.
  • Wireless ve kablo ikisi içinde geçerli bu sorun. PC kablo , laptop ve cep telefonları wireless ile bağlanıyor, sorun olduğunda da hepsi etkileniyor zaten.
  • O zaman tipik modem sorunlarından. Modemi garantiye yollayın
  • Modem ile mi alakalı yoksa başka bişi mi var acaba çünkü hep olan bir sorun değil genelde akşam saatlerinde oluyor.Neye göre ve neden oluyor anlamışta değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size şöyle bir örnekle anlatayım sorunu;

Modemlerin üzerinde çokta güçlü olmayan entegre işlemci ve ram bulunur (Pc işlemci veya ramine pek benzemez) Bu işlemci ve ramler üzerindeki yazılım (modem yazılımı) durumuna göre işlem yaparlar. Nat, routing, firewall , ips-ids vs.. Ram bağlanan bilgisayar sayısı ve yapılan işlemler nedeniyle belli bir süre sonra dolar ve boşaltma mekanizması olmadığı için yanıt vermeme durumu ortaya çıkabilir. Bazı modemlerde ram de kullanılmayan işlemleri sonlandırma üzerindeki yazılım nedeniyle daha hızlı olduğundan dolayı kilitlenme yapmaz ve kullanıcılar bu durumu farketmezler. Bazı modemlerde bu mekanizma çalışmaz veya yoktur o yüzden yanıt veremez duruma gelir.

Diyelim ki modeminize wireless ve kablo ile 4 kullanıcı bağlı olsun. 4 kullanıcı da aynı anda 20 ad torrent indiriyor olsun. Ayrıca 5 sekme de web sayfası ve msn, skype açık olsun. Bu modemde sayfalar dolusu nat tablosu yaratır. Modemin ram belleği dolduğunda ise üzerindeki yazılım devreye girer, beklemedeki network isteklerini sıraya alır, gelen gidenleri işlemeye başlar. Eğer modemin yazılımında buna benzer bir mekanizma yoksa ram bellek dolduğunda modem yanıt veremez hale gelir.

Ya da virüs ... 20 kullanıcılı bir networkte tek bir pc deki virüsün modemin firewall, ips-ids özellikleri açık olduğu halde modemi offline ettiğine defalarca şahit oldum.

İlk yapmanız gereken bağlanan cihazlarda virüs kontrolü yapmak, eğer temiz olduklarına emin olduğunuzda ise modemin firewall özelliği açıksa kapatmayı, kapalı ise açmayı denemeniz. Torrent, ares gibi programlar kullanılıyorsa onları da geçici olarak kapatmayı deneyin.

• Modeme erişemiyorsanız sorun modemdedir. gelen adsl sinyali ile hic bir alakasi olamaz. modemde hard reset olmasi lazim. modem üzerinde. reset atip varsa yeni yazılım guncellemesini yapıp yeniden kurun.. düzelmez ise baska bir modem deneyin.
  • Şimdi bi olay daha başıma geldi facebook tan 30mb lık bi dosya göndermeye çalıştım ,yükleme %50 yi geçtikten sonra komple bağlantı kopuyor (adsl,internet ışıklarıda sönüyor) 5-10sn içinde bağlantı tekrar kuruluyor.İki defa denedim ikisinde de başıma geldi. Arkadaşımdan aldığım airties modem ile denedim sorunsuz upload gerçekleşti.

not : Sıkıntı nerede anlamak için dns ayarlarınıda aynı tuttum.
  • Dediğim gibi modemde arıza var ve modemin değişmesi gerekiyor. Garantisi varsa garantiye, garantisi yoksa yenisini alacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

Dediğim gibi modemde arıza var ve modemin değişmesi gerekiyor. Garantisi varsa garantiye, garantisi yoksa yenisini alacaksınız

Banada modemden dolayı gibi geliyor , modemse ayvayı yedim zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.