Şimdi Ara

Bir garip ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartı takılıyken ekranıma görüntü gelmiyor aynı şekilde onboard'a taktığımdada görüntü alamıyorum.
    Fakat ekran kartını çıkarttığımda (şu 6lı olan kabloyu çıkarıyorum) onboard'dan görüntü alabiliyorum. Farklı bir ekran kartını takıp denediğimdede görüntü geldi.
    Bu yüzden ekran kartım mı bozuldu acaba diye düşündüm

Fakat kasayı başka monitore arızalı olduğunu düşündügüm ekran kartıyla beraber bağladığımdada görüntü geldi ve herşey normaldi.
    Kendi monitörümde görüntü alamıyorum ne yaptıysam olmadı bios pilini söktüm taktım bios ayarlarını kontrol ettim ekranın kabloları kontrol ettim.
    Monitör bozuk diyeceğim fakat ekran kartını söküp onboard'a bağladığımdada açılıyor normal şekilde.

İşin içinden çıkamıyorum ahali yok mu yardımcı olabilecek?

• Bu arada ekran kartı modelim powercolor r7 265 turbuduo monitör Samsung SyncMaster 940BW
  • başka 6 pin girişi varsa psuda onla dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

başka 6 pin girişi varsa psuda onla dene

başka giriş yok malesef :/
  • monitörün vga dısında baska girişi var mı? ekran kartın vga girşinde sorun olabilir baska psu bulabilirseniz baska psuda deneyiniz 6 pin güc kaynagında gerekli gücü vermiyor olabilir.6 pini taktıgınızda ekran kartının fanları donuyormu?
  • quote:

monitörün vga dısında baska girişi var mı? ekran kartın vga girşinde sorun olabilir baska psu bulabilirseniz baska psuda deneyiniz 6 pin güc kaynagında gerekli gücü vermiyor olabilir.6 pini taktıgınızda ekran kartının fanları donuyormu?

vga dışında başka girişi var fakat vga değil sanırım daha farklı. 6 pini taktığımda fanlar dönüyor.
    bir de dikkatimi çekti kabloyu bağlamadan önce elimi sürekli elektirik çarpıyor bağlarkende kıvılcımlar çıkıyor küçük küçük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LandivisSER

quote:

monitörün vga dısında baska girişi var mı? ekran kartın vga girşinde sorun olabilir baska psu bulabilirseniz baska psuda deneyiniz 6 pin güc kaynagında gerekli gücü vermiyor olabilir.6 pini taktıgınızda ekran kartının fanları donuyormu?

vga dışında başka girişi var fakat vga değil sanırım daha farklı. 6 pini taktığımda fanlar dönüyor.
    bir de dikkatimi çekti kabloyu bağlamadan önce elimi sürekli elektirik çarpıyor bağlarkende kıvılcımlar çıkıyor küçük küçük.

soyledıgınız durum psuyla alakalı olabilir karta zarar vermeden baska 1 psuyla deneyınız yada yakınlarda 1 bilgisayarcı varsa kartınızı goturup rica edip calısıyormu kontrol edınız psuyu baska ciddi hasarlar vereblir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Monitörün girişinde yada ekran akrtının girişi tozlanmış olabilir. Genelde bu tür girişler kopresor ile hava verilerek temizlenirler. Bu kısmı eğer temizleyebiliyorsanız temizlemeyi deneyebilirsiniz. Diğer yandan eğer bozuk olsa değiniz 2 şekildede çalışmaması gerekirdi yani bozuk ekran kartı bozuksa hiçbir şekilde görüntü vermemeliydi demekki bozuk değil sadece tam çalışmayan bir aksamı var demektir ki bu ekran kartının aksamıda olmayabilir bu monitor aksamıda olabilir. 2 Sininde temizlenmesi ve tekrar denenmesi yararınıza olur. Diğer taktığınız monitorun pinleri daha uzun olabilir bu nedenle temassızlık varsa diğer monitörede temas etmiş olabilir.

Diğer yandan elektrik çarpması yada kıvılcım gibi olaylar pc de normal değildir biyerlerde bir kaçak olması gerekir ki kaçak risktir. Ana kart bu nedenle kasaya deymeyecek şekilde konumlanmıştır oluşabilecek bir kaçaktan etkilenmemesi amacıyla kaçağa neyin sebep olduğunu bulmanızda yarar var genelde bir kablo bu soruna sebep olurken bazen psu bile bu sorunu oluşturabiliyor.

Kolay Gelsin..

• Selamın aleykum dediğiniz 6 pin girişi işlemcinin güç kablosu olan kısımsa onu sökünce çalışıyorsa eğer güç kaynağınız arızalı başka bir psu ile deneme yapınız kolay gelsin
  • İlginiz için hepinize teşekkür ederim. Psuyla ilgili değildir umarım psuyla alakalıysa şuan onboard'dan açabileceğimi düşünmüyorum ama bakacağız
    Dediklerinizi yarın teker teker yapmaya çalışacağım şimdi uğraşıp moralimi daha fazla bozmak istemiyorum zaten yeterince bozuk ilginiz için tekrardan teşekkürler.

@XemreG
    @cadavaros
    @yellowblue55
  • quote:

Orijinalden alıntı: LandivisSER

İlginiz için hepinize teşekkür ederim. Psuyla ilgili değildir umarım psuyla alakalıysa şuan onboard'dan açabileceğimi düşünmüyorum ama bakacağız
    Dediklerinizi yarın teker teker yapmaya çalışacağım şimdi uğraşıp moralimi daha fazla bozmak istemiyorum zaten yeterince bozuk ilginiz için tekrardan teşekkürler.

@XemreG
    @cadavaros
    @yellowblue55

rica ederim umarım sorununuz cözülür kolay gelsin
  • Herşeyi yaptım yine aynı problemi yaşıyorum Fakat biostan entegre grafik ayarlarına girip PEG olan yeri IDG yaptığımda 6 pin ekran kartına bağlıyken onboard'dan bilgisayarı açabildim.

PEG olması gereken diye biliyorum ama denemek istedim ve güç kablosu ekran kartına bağlıyken onboard ile açabildim ekran kartına bağladığımda açılmadı yine.
  • Güç kaynağım 500w bu arada.
  • Hala devam ediyor sorun
  • Bugün tekrar denedim görüntü 15-20 saniye kadar geldi daha sonra tekrar gitti. Kablolarla biraz oynayınca yine geldi görüntü 15-20 saniye sonra tekrar gitti.
    Ekran biraz kaymış görüntü pembeydi geldiğinde ekran.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.