Şimdi Ara

Bir Fikrim Var Ve Gerçekleştirmek İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim,

Başlığımdanda görüpte anladığınız kadarıyla bir fikrim var ve gerçekleştirmek istiyorum,fikrim şöyledir mobil platform'da bir sosyal medya uygulamasıdır,dünyada şuana kadar yapılmayan ve herhangi bir platform'da görülmeyen ve sosyal medya uygulamalarında görülmeyen özellikleri bir araya getirip ortaya farklı bir sosyal medya çıkarttım ve bu fikri gerçekleştirmek için uğraştım baya bir araştırma yaptım ve '' TEB Kobi ve İTÜ Çekirdek '' e başvurdum RED cevabı aldım bir kaç yere daha başvurdum ama onlardanda umudum yok ben şuna inanıyorum eğer bu fikrim gerçekleşirse çok tutulacağını düşünüyorum kendim yapmak isterdim ama imkanlarım el vermediği için yapamıyorum elim kolum bağlı internetten araştırdım %90 yazılımcılar böyle yapıp fikirleri çalıyorlarmış bende bu tip şeyler olmaması için bireysel bir ekip oluşturmadım bana bu konuda fikir verebilirmisiniz ne yapacağıma dair çünkü gerçekten bir hayalim var ve o hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnsarCanca -- 13 Ekim 2016; 1:26:43 >

• hocam ne istediğini tam anlayamadım,

bir yatırımcı mı arıyorsun?

yoksa bir yazılımcı mı arıyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside olabilir eğer yatırımcı olursa zaten yazılımcıda gelir ama yazılımcı olupta fikri gerçekleştirirsem belli bir süreden sonra yatırımcıda gelir, benim istediğim bu fikri gerçekleştirmek istiyorum başka bir yol varmıdır yani forum üyeleri bana bir yol gösterebilceğini umduğum için böyle bir konu açmak istedim.
  • Ağzına sağlık çok güzel ama dillere öğrenicek zamanım yok ama ingilizce olarak zaten bir kursa gidiyorum sana şöyle söyliyeyim bu dilleri bilmeden başka bir şansım yokmu mesela itü %10 şans ile alıyorsa başka yer %50 ile alabilir böyle yerler söz konusumudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnsarCanca

Merhabalar arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim,

Başlığımdanda görüpte anladığınız kadarıyla bir fikrim var ve gerçekleştirmek istiyorum,fikrim şöyledir mobil platform'da bir sosyal medya uygulamasıdır,dünyada şuana kadar yapılmayan ve herhangi bir platform'da görülmeyen ve sosyal medya uygulamalarında görülmeyen özellikleri bir araya getirip ortaya farklı bir sosyal medya çıkarttım ve bu fikri gerçekleştirmek için uğraştım baya bir araştırma yaptım ve '' TEB Kobi ve İTÜ Çekirdek '' e başvurdum RED cevabı aldım bir kaç yere daha başvurdum ama onlardanda umudum yok ben şuna inanıyorum eğer bu fikrim gerçekleşirse çok tutulacağını düşünüyorum kendim yapmak isterdim ama imkanlarım el vermediği için yapamıyorum elim kolum bağlı internetten araştırdım %90 yazılımcılar böyle yapıp fikirleri çalıyorlarmış bende bu tip şeyler olmaması için bireysel bir ekip oluşturmadım bana bu konuda fikir verebilirmisiniz ne yapacağıma dair çünkü gerçekten bir hayalim var ve o hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

isan yurumeyi ogrenene kadar bide ortalama 200 defa dusuyor yani pes etme, simdi dunya devi olan Google, Apple hikayesini okumus veya izlemissindir adamlar ne zorluklardan geldiler

su Obez arkadasa ulasmaya calis melek yatirimciymis, insallah oda kelek cikmaz
    http://www.haberler.com/nevzat-aydin-yemeksepeti-ni-simdi-olsa-satamayiz-8853471-haberi/

yazilimla ilgili olsam ben yapayim diyecem ama bu forumda , veya yazilimlcilarin oldugu baska forumlara gir, yazilimci arkadaslarinla birlik ol yap cok zor olmasa gerek
    Facebooku kuran velet mesela tek basina bi yere getirdi, seninde bir yere kadar getirmen lazim ki ondan sonra yatirimcilar gelsin , senin icin en iyisi su obeze ulasman

• EnsarCanca kullanıcısına yanıt
    birilerine anlatmadan fikrini gerçekleştirmen mümkün değil ama bir yandanda çalınır diye korkuyorsun, çıkmaz sokak yani.
    ben yazılımcıyım ve senin gibi süper fikri olduğunu iddia eden bir sürü insana denk geldim, fikirlerini dinledim ve hepside çöptü, o yüzden bu tarz şeyleri artık sallamıyorum, senide pek sallayan olmaz.
  • Aynen hikayelerini okuyup izledim pes etmemek gerekiyor bende pes etmemeyi zaten tercih ettiğim için farklı insanlardan fikir almayı deniyorum yol göstermek amaçlı ve şu obez olayına gelirsek o adama ulaşmak biraz zor neden dersen melek yatırımcılar var olan şeylere yatırım yapıyo sıfırdan yatırım kimse yapmaz yada yapar ama o kişide bizi bulmaz :) ve yazılımcım olsa zaten fikrimi hayata geçirmek isterim yazımında başında dediğim gibi yazılım dili bilmiyorum ve arkadaşlarım yok fikirleri çalma konuları olduğu için bu yüzdende her gelen geçen yazılımcıya anlatamıyorum diğer posttada arkadaşın dediği gibi çıkmaz sokaktayım şuan :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Freakk F kullanıcısına yanıt
    Hani ben bilmem süper fikirleri olan arkadaşları ama ben yazımdada bahsettiğim gibi herhangi bir şekilde iddaa etmiyorum süper mükemmel sadece dünyada olmayan birşeyi günümüze taşımayı planlıyorum ve de tutacağından eminim çünkü fikrime ve kendime güveniyorum zaten sallanmadığım için en son olarak yazıda gene dedim ya bir kaç yerden RED cevabı aldığım için ve elimdede yazılımcı olmadığı için son haddeye geldim bu son haddede yapacağımı yapmam gerekiyor işte son hamle ne olabilir o da bir soru işareti.
  • https://arikovani.com/

Bu adresi bir incele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada büyük ihtimalle fikirler felan anlatılacak öyle bağış açılacak ve inceledim insanlar fikirlerini anlatıyor prototip ürün sunarak benim prototip ürünüm yok benim fikrimede olacağını zannetmiyorum gidipte insanlara '' aaa bak ben sosyal medya kurucam bağış atın '' diyede yazarsam kimse de bana yardım etmez diye düşünüyorum :) ve onlara şuan mail attım ilgin için çok teşekkür ederim şansımızı denicez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnsarCanca -- 15 Ekim 2016; 17:57:06 >
  • hocam yaklaşık ne kadar paraya ihtiyacınız var araştırdınız mı hiç ?

• THECERN kullanıcısına yanıt
    Tabikide araştırdım çalışacak bir ortam ve bir kaç elektronik eşya bunlardan başlıcaları grafik tasarımcıların altında tabletleri vs gene en az 15 20 bin vardır belki dahada fazla şuan ki piyasa fiyatlarını bilmiyorum.
  • quote:

Tabikide araştırdım çalışacak bir ortam ve bir kaç elektronik eşya bunlardan başlıcaları grafik tasarımcıların altında tabletleri vs gene en az 15 20 bin vardır belki dahada fazla şuan ki piyasa fiyatlarını bilmiyorum.

çok da değilmiş aslında,

ilgili yerlere zaten başvurularını yapmışsın, daha da araştır bu tarz şeyleri ve başvurularını arttır.

ve birde eğer fikrini paylaştığın da çalınmasından korkuyorsan, gizlilik anlaşması/sözleşmesi' ni biraz araştırabilirsin, senin işine yaracağını düşünüyorum....

Bu konuda beni aydınlattığın için sana çok teşekkür ederim ben sadece notere tescil edilip patent felan alındığını biliyordum gizlilik anlaşma/sözleşmesini bilmiyordum internetten baktım örnekler var bu sözleşmeyi nasıl yürürlülüğe sokabilirim yani internetten pdf'sini indirip kendime düzenlesem ve de birisi imza attığı takdirde bu belge yasal olur mu yoksa sadece bir kağıttan ibaret olarak elimde kalır mı ? :)
  • quote:

Bu konuda beni aydınlattığın için sana çok teşekkür ederim ben sadece notere tescil edilip patent felan alındığını biliyordum gizlilik anlaşma/sözleşmesini bilmiyordum internetten baktım örnekler var bu sözleşmeyi nasıl yürürlülüğe sokabilirim yani internetten pdf'sini indirip kendime düzenlesem ve de birisi imza attığı takdirde bu belge yasal olur mu yoksa sadece bir kağıttan ibaret olarak elimde kalır mı ? :)

O konuda benim de bilgim yok maalesef, noterleri arayıp sorabilirsin, sanırım en doğru bilgiyi onlar verir.

Ayrıca ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• quote:

sosyal medya uygulamalarında görülmeyen özellikleri bir araya getirip ortaya farklı bir sosyal medya çıkarttım

Sosyal medyaları mixlemek pek yenilikçi bir fikir gelmedi bana. Aklında ne var bilmiyorum ama facebook, twitter misali yeni bir sosyal medyanın başarıya ulaşma olasılığı çok ama çok zor bu saatten sonra.

quote:

dillere öğrenicek zamanım yok

Bu başlı başına fail. İş burada bitiyor. Bu kafa ile girişimcilik serüveninin başında çelmeyi yedin. Tebrikler başarısız oldun.

Kızma, bunlar gerçekler.
  • Facebook twitter misali olmayacak bütün sosyal medyalardan ayrı bir sosyal medya olacak ve de sana tabikide kızmıyorum eğer gerçekten gerçeklerse bunlar sana saygı duymam gerekebilir aydınlattığın için sanada teşekkür ederim :)
    Sağolasın yarın ilk işim noteri aramak olacak :)
  • Yaş kaç

• Srdrsym4441 S kullanıcısına yanıt
    21 hocam da neden sordun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.