Bildirim
bir elektrik elektronik mühendisi kendini nasıl geliştirir?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Dostum mrb bende nişantaşı üni makina müh. Düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ne kadar vasat doğumu mesela
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) 2018 Kullanıcı Kulübü
64 GB || Geceyarısı Mavi -
Kod yazmayı Öğren.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
önce merak olacak hocam. beni 2 yıllık okuyorum mühendislikten eğitime gelirlerdi atölyeye adamlar bi ölçüm yapmayı bilmiyor kondansatörü bilmiyorlar ama mühendis adayılar _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: MrCaner
Ne kadar vasat doğumu mesela
Dogu değil de ankarada bir vakif universitesi
-
Pıc c yı ve proteus ta kendini geliştirmeye bak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Hiç Bir Miras Dürüstlük Kadar Zengin Değildir -
bende teknik bir ünide okuyorum e-e müh sınıfın çoğu dersleri sallamıyor sayısal tasarım derslerini seviyorum o eğlenceli şeyi bile yapamıyorlar.Ben ve bir grup arkadaşım iyi çalışıyoruz ona rağmen zorlanıyorum.Öncelikle ingilizce bilmelisin ehliyetin olmalı askerliğini yapmalısın işe girmeden önce ve programlama öğrenebilirsin.Sonra derslerin mantığını anlamalı ve okulu olağanca çabuk bitirmelisin benim düşüncem _____________________________ -
Eğitim dilimiz ingilizce zaten. Ehliyet neden önemli bilmiyorum ama var.
Dersler yeni başladı hazırlığı yarim donemde geçtim. Gerci o kadar yaşayabilecek miyiz belli degil ama mezun olduktan sonra sap gibi gezmek istemem
Bizim hoca ehliyet,dil ve bilgisayarda kendinizi geliştirin yoksa bi fabrikada muhendis olarak çalışmak yerine sokakta zor şartlarda yada rahat olmadıgınız pozisyonlarda ve az maaşlarla çalışırsınız diyordu. _____________________________ -
Hic duymamistim bunlari aklimda tesekkurler
4 sene kasicam artik bakalim ya üni den kaybettik bari artımız olsun biraz
EEM3 siniftayim vasat sayilabilek üniversiteseyim. Ama kendimi gelistirdigimi dusunuyorum
Hedeflerim/yaptiklarim/yapacaklarim
C ileri duzey-dosya islemeden kola makinasina kadar
C++ ileri duzey nesne tabanli programlama
asseply orta duzey calisiyorum
arduino orta duzey calismiyacagim
autocad orta duzey elektrik projesi ciziyorum
matlab orta duzey derslerime yardimci olarak kullaniyorum grafik ve ses isleme
bu programlama derslerini herkes sinirda gecerken ben sinifta ilk 5 te olarak gelistirdim
staj 1 orman genel mud haberlesme .
bu yaz
staj 2 30 gun fabrika ortami elektrik elektronik kart uretimi
staj 3 15 20 is guny kismetse yurtdisi staji almanya/isvicre
ingilizce intermedite bu yaz upper olmayi dusunuyorum
bitirme odevi projem yarin donem onceden alicam yazin arastirma yapicam
yenilenebilir enerji uzerine
bu yaz tek interrail avrupa ulkeleri
simdiye kadar hep elektronik calistim zor kisimdi artik elektrik uzerine caliscam
edit assembly . ve proteusu saymiyorum arkadaslar basit duzey meslek liseliler yapiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.akbulut -- 19 Mart 2016; 23:14:01 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ UNIX USER ARM SYSTEMS DEVELOPER EMBEDDED SYSTEMS TRAVELER ENGİNEER QT DEVELOPER
-
Arduino yu da araştır basit bir mantığı var.Aklına gelebilecek herşeyi yapabilirsin (robot vs) internette nasıl kullanacağı videoları falan var youtubeda bende sipariş verdim öğreneceğim _____________________________ -
hocam 5 seneye hicviri kurtarmaz bence daha fazla gelistirmelisin bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ UNIX USER ARM SYSTEMS DEVELOPER EMBEDDED SYSTEMS TRAVELER ENGİNEER QT DEVELOPER -
Bunları okul sayesinde mi ogrendiniz yoksa dışarıdan kurs vb yollarla mi
Lisede staj yaparken yıldız teknikte okuyanlara lehim yapmayı ve asenkron motora yol verme tekniklerini anlatiyorduk +ölçüm yapmayi.Kalabaliktan deney yapamiyoruz demislerdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
F-4E Phantom II
1987-2014
F-4E 2020 Terminator over Turkish Skies
1958-2018 Baba Phantom 60 yıldır göklerde -
haklısın hcoam sen hangi ünidesin bizde staj 3.sınıfta başıyor ben ikiyim. _____________________________ -
Öncelikle İngilizce bilgini Toelf ve/veya Toeic gibi sınavlardan iyi puanlar alarak belgelendirmen iyi bir avantaj olacaktır. CV'nde İngilizce bilgine çok iyi yazmanla, +900 puan Toeic yada +110 puan Toefl IBT belgesi koyman arasında çok ciddi farklar var. Keza "iyi" göreceli bir kavram ve insan kaynakları departmanları bu görecelik durumunu iyi biliyor. Çok iyi olarak iddia edilen İngilizce "fos" çıkabiliyor.
İkinci yabancı dil mevzusuna gelirsek, öğreneceğin dili iyi seçmelisin. Rusça'nın sana nasıl bir fayda sağlayacağını değerlendirmelisin. Genel anlamda Almanca bir mühendis için en çok tavsiye edilen ve öğrenilmesi en mantıklı dil. Ama bu dile karşı öğrenmeye yatkınlığın yada isteğin yoksa sonu hüsranla bitecek bir yola girmenin de bir anlamı yok. Ben Almanca öğrenmeye çalıştım. Açıkçası pek kendime yakın bulamadığımdan, daha çok hoşuma giden ve daha kolay gelen Fransızca'ya yöneldim. Yani bir zorunluluk hissederek bir dili öğrenmeye zorlamaktansa, severek bir dili öğrenmek çok daha kolay ve anlamlı.
Elektrik ve Elektronik iş alanları bakımından çok farklı. Hangisine yönelmek istediğini şimdiden düşünmeye başla ve hangisinin sana daha uygun olduğunu tespit et. Bu süreç içerisinde iki konuda da kendini geliştirmeye bak. Arduino gibi basit bir taban üzerinde hobi devreleri ile uğraş birşeylerin mantığını oturt, eğer hoşuna giderse PIC'lerle çalışmaya başla. Hatta daha spesifik olarak FPGA gibi çok az bileni olan alanlara da yönebilirsin.
Gerek staj için, gerek part-time çalışma için iş başvurularında bulundum. En çok sorulan sorulardan birisi ne tarz projeler yaptığın. İleride CV'ne yazabileceğin anlamlı projeler kariyerin için çok önemli. İşveren için karşısındaki adayı değerlendirirken ciddi bir referans olabiliyor. Tübitak'ın güzel destekleri var. Projenin çok iyi olmasına gerek yok. Eğer güzel bir şekilde ifade edersen, 2500 TL'ye kadar hibe veriyorlar. Almak gerçekten kolay. Ama denemek, araştırmak, emek vermek gerekiyor. İnsanlar ne kadar orijinal projelerle uğraştığından ziyade hangi alanlara yönelik projelerle, hangi seviyede uğraştığına bakıyor.
Bunlar dışında zaten ileride alacağın derslerde gösterilecek yada öğrenmen istenecek; Altium/Proteus, MATLAB,Solidworks/AutoCAD, C/C++ gibi temel programları/dilleri de en azıdan temel-orta düzeyde bilmelisin.
Ek olarak kimse önem vermese/düşünmese de kendini ifade yeteneğin, duruşun, özgüvenin iş veren gözünde çok önemli. Yani mental bazda kişisel gelişim de bir gereklilik._____________________________
The Week That Never Comes
Benzer içerikler
- nikotin bandı kullanıcı yorumları
- halk ekmek bayiliği ne kadar kazandırır
- pentagram nedir
- 18 yaşından sonra boy uzar mı
- instagramdan kız düşürme
- dünyanın en büyük vinci
- çay bardağı emojisi
- en ilginç rekorlar
- kara cuma ne zaman 2025
- sodyum iyon batarya
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X