|
|

1 Mobil
|
|
|
profeyşınıl re(n)klam fotografikçisi... |
|
|
|
|
|
Asus Z170 Pro Gaming // İntel 6700K // Sapphire 5700xt Nitro oc // Gskill Ripjaws Ddr4 16Gb 3000 Mhz // Cooler Master V8 Gts High Performance Cpu Cooler with Horizonta // İntel 1tb m2 Ssd Sandisk ultra pro 480 gb // 700 watt 80 // Gigabyte AORUS 27" FI27Q
|
|
|
Hocam ben de 1080 Ti kullanıyorum: Yaklaşık 40 yaşında olmama rağmen zamanımı; oyun, film , dizi, anime, manga ve novel ve forumlarda harcıyorum. Param vardı ve güzel bir sistem toplamıştım , almışken en iyisini aldım çok mu tuhaf yani. Macununu da yılda bir defa güncelliyorum ki kullandığım Arctic Mx 4 ve hala oyunlarda çok iyi performans alıyorum(nvidia panelinden de max frame rate 60 fps ayarladım yorulmaması için) ve satmayı açıkçası bir kaç yıl daha düşünmüyorum. Ancak oynadığım oyunlar genelde düşük profil oyunlardır, sırf 2011'den beri yani Beta zamanından beri DOTA 2 oynuyorum eskisi kadar olmasa da hala oynuyorum. Aslen Elektronik teknikeriyim ama hiç mesleğimi yapmadım , hobi olarak ilgileniyorum orası ayrı. Millet neden bu kadar işkilli bilmiyorum satmak istersem gel oyna istediğin derim. Bu gidişle kimse inanmayacak sanırım ama yine de yazmak istedim. Aslında harddisklerin falan kaç saat çalıştığını test edebilen programlar var; diye hatırlıyorum, umarım ekran kartlarında da vardır ve böylece kendimizi rahatça aklarız! Gerçi işsizin teki olduğumdan o da günlük 8-10 saat çıkabilir ama miningciler 24 saat tam yükte kullanıyorlardır. Benim kartım macun yenilendiğinde 30 derecelerde oluyor(Şuan arka planda 6 sekme var 36-37 derece arası gözüküyor belki birilerinin işine yarar) yenileyene kadar yavaş yavaş artıyor. Muhtemelen mining yapılmış bir kart bu kadar düşük değerlerde olmaz. Gerçi Zotac Extreem versiyon benimkisi belki onun etkisidir. Bir de mining kartı sıfır gibi olmaz muhtemelen, lehimlerinden vs işlem görmüş gibi olduğu anlaşılır. Eline alınca belli olur ayrıca işlem görüp görmediği de garanti bilgilerinden sorgulanabilir. (Macun yenileme gibi işlemler hariç işlem gördüyse tespit edilebilir. Bu kartların 24 saat çalışıp 24 ay bile sağlam kalmasını imkansız buluyorum) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Ağustos 2021; 6:51:51 > |
Aslında var anlamanın yolu. Örnegin 4gb yada 6 vramli kartmı alıosunuz. Hem gpu cekirdek sıcaklıgını hemde Vram bellek sıcaklıgını gösteren program indirin. Eğer gitme şansınız yoksa aşagıda yazdıklarımı uygulattırın video çektirin 5dklık-10dklık falan. Size göndersin videoyu.Kabul etmezse zaten ugrasmayın.Çakaldır itelemeye calısıodur. Yapmanız gerekenler: Yüksek grafik isteyen 4gb vramin tamamını kullanabilecek bir oyuna girin yada Furmark acın ama furmarkıda 2560x1440 yada 1920x1080 8xmsaa falan acınki 4gb yada 6gb vramin tamamı dolsun. Vysncda kapatın fps kildini kaldırın yani kart ulasabilecegi max fpsyi göstermeye calıssın Fan hızınıda sanki günlük kullanımdaymış oyun oynuyormuş gibi %50 civarında tutun. Normal Mining yapılmamıs kartlar yukarıda belirttigim durumlarda 60 65 dereceyi gecmez max 65 derece olur Mining yapılmış kartta ise en az 75 ile 85 dereceleri görücektir. Ayrıca şahsi kanaatim: Hiç kapanmadan haftalarca aylarca durduraksız calıstırılan fakat 60 70 derecelerde %50 gpu kullanımında gezdirilen mining kart almaktansa Günde - 8~10saat oyun oynanan %99 gpu kullanımında olan kart almayı tercih ederim. Emin olun oyun oynanan saatlerce %99 da kullanılmasına ragmen mining karta göre 5 kat daha az yıpranmış olucaktır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 2 Ağustos 2021; 10:28:11 > |
|