Şimdi Ara

Bir Ekran Kartının Çöküşü: PUBG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2017 yılından itibaren popüler bir battle royale oyunu olan PUBG'yi eminim birçok kişi sevmiştir, fakat sisteminden dolayı oynayamayanlar da var. Benim orta seviye bir bilgisayarım vardı ekran kartı MSI R9 380 2GB 256 bit, yaklaşık 9 ay falan oynadım hiçbir sıkıntısı olmadan. Ama bir gün oynarken ekran yavaştan karıncalanmaya başladı ve köşeler mavi olup görüntü gitti, ekran kartının yandığını anladım.
    Tamir ettirmek için tanıdığım bir tamirciye götürdüm ve bana dediği kronik olarak arızalı bunu tamir edemezsin. gpu değişikliği gerek gibisinden birşeyler dedi ben de tamam dedim. Şuan rafta duruyor süs olarak, Bu Ekran kartına ihtiyacım var çöp olmasını istemem, bildiğiniz bir tamirci var mıdır ?, teşekkürler...



  • İşte böyledir bu BUGG(bug ci). Kiminin ekran kartını yakar, kimine ise buglarıyla işkence yaşatır. Bu oyun yokken herkes ne güzel CSGO oynardı be. Başımıza dert oldu. Hocam adres vermemişsin. Şehir bilgisi falan verirsen illa ki yardımcı olacak birileri çıkacaktır.
  • osmanyldz45 kullanıcısına yanıt
    Yer Esenyurt/İstanbul hocam, inşallah yardımcı olacak birisi çıkar çünkü aylardır intel hd 4400 işlemciyi yora yora fortnite giriyorum
  • Öncelikle geçmiş olsun. Kronik arıza lafı baya bildiğiniz işkembeden sallamak olmuş biraz o bilgisayarcı tarafından. Neye göre karar vermiş acaba. Her neyse. Benzer bir sorun arkadaşımın ekran kartında da olmuştu, R9 280X'i vardı. Sonra aliexpress'ten ekran kartları için termal pad sipariş ettik. Ardından gayet dikkatli bir şekilde ekran kartını deyim yerindeyse donuna kadar söktük. GPU'nun macunu dahil yeniledik, termal padleri yerleştirdik. Karıncalanma falan da gitti.

    Sizin sorununuz da bu şekilde çözülür demiyorum ama ihtimal dahilinde olabilir. Siz yine de şuraya bir ekran görüntüsü falan koysanız mesela ? Ya da diğer oyunlarda böyle mi ? Bilgisayarınıza MSI Kombustor kurup Artifact testi falan yapın bakalım durum nedir ? Öyle zort diye " bu ekran kartı kronik sorunlu " demekle uzman olunmuyor. Kaldı ki İstanbul gibi yerde eminim bu tamir işini yapanlar vardır.
  • Ekran kartı hiçbir şekilde görüntü vermiyor. Şuan sadece slota takıp bilgisayarı açında ekran kartındaki msi yazısı parlıyor o kadar, yani görüntü alamıyorum, fanları da dönmüyor ama ışığı yanıyor. Şuan ofiste olduğum için ekran kartı yanımda değil eve geçtiğim zaman ekran kartının fotoğrafını atabilirim , bu arada dediğin program hakkında hiçbir fikrim yok, bakacağım.
  • https://www.youtube.com/watch?v=bOWwu6O-RLk

    Bu adamlar yapıyor.İletişime geç.
  • xmms kullanıcısına yanıt
    İletişime geçtim, adamlar İstanbul'da değiller ve tamir edilmesi üç ay kadar sürebilirmiş ne yapsam bilmiyorum ya 3 ay da az süre değil
  • Fırına at dostum, senin yapabileceğin tek ve en geçerli çözüm. Fırına atıp geri döndüremeyen görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cycles -- 3 Ağustos 2018; 19:24:52 >
  • Cycles kullanıcısına yanıt
    sanırım şuan görüyorsun
  • Görüntü yoksa besleme hatası videodaki gibi isitmayla duzelmez. Yaziciogluna bak illaki tamir eden uer bulursun. Hatta forumda reball işlemi yapan biri vardı diye hatırlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanyldz45

    İşte böyledir bu BUGG(bug ci). Kiminin ekran kartını yakar, kimine ise buglarıyla işkence yaşatır. Bu oyun yokken herkes ne güzel CSGO oynardı be. Başımıza dert oldu. Hocam adres vermemişsin. Şehir bilgisi falan verirsen illa ki yardımcı olacak birileri çıkacaktır.
    bir de fortnite belası çıktı başımıza şu dandik BR denen virüsün oyun dünyasından silinmesi lazım herkesin lol oynamasına bile razıyım
  • Fortnitede en azından optimazsyon sorunu yok bide bedava bu Pupg alanlar bence paralarıyla rezil oluyorlar, forumdada şahit oluyoruz pupg için sistem önerisi diye böyle tonca insan var.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    bu çöpler için sistem mi toplanır yaw
  • başlığa bakınca sanki içerikte belgesel var sandım. ekran kartının adım adım yanışı
  • benim hd3650 mermiye kafa bile atar ama gerekli gücü yok.
  • Hocam görüntü hiç gelmiyor ise fanlar dönüyor ise kartta kapasitörleri kontrol et derim.Kart o bugci sayesinde yüksek ısılara inip çıktıysa kapasitörlerde arıza olmuş olabilir.Lakin götürdüğün tamirci bunu kontrol etmiştir diye düşünüyorum.Fırınlama olayı ekranda görüntü bozukluğu oluşuuor ise yapılmalı Hiç görüntü gelmiyorsa gpu karttan tamami ile ayrılmış olmamalı sonuçta

    Ekran kart’ında oluşabilecek temel sorunlar sınırlıdır(extrem durumlar hariç)

    -Ramlar arızalanır(çöpe)

    -Elektrik aksamda sıkıntı vardır(Kasitör gibi parçalar)

    -Gpu lehimleri gevşetmiştir(ısısal yöntem uygulanır evde fırınlama gibi)

    Bunun dışında Gpu yanması gibi olay olabileceğini zannetmiyorum sonuçta tek kartla 9 ay boyunca mining yapmadın.

    3 maddeyi teker teker incelersen tek sorun elektrik aksamda diye düşünüyorum ben,

    Eline ufak bir led al telefon ledide olur kartın üzerindeki tim parçaları incele sana garip görünen yanmış veya kopuk gibi duran parça varmı bak derim olmadı sana ters gelen kısmın fotosunu gönder burda da yardımcı oluruz




  • Aynı olay kardeşiminde başına geldi tıpkı senin olay gibi pubg oynarken ekran da çizgiler çıkıp goruntu gitti...Garantisi dolduğu için aklımıza ilk gelen fırınlama oldu ama daha sonra msi la iletişime geçtik ürünün garantisi doldu tamir edilebiliyorsa kontrol edip ne kadar ücret çıkacağını tamir etmeden önce bildirirseniz diye not ekleyip ayrıyetten mail olarak gondermiştik.GPU vatan bilgisayardan alınmıstı faturası duruyordu tabiki ama garantisi süresi dolmuştu.Neyse kartı servise gönderdik 1 hafta sonra ürününüzün garantisi dolmuş ve tamiri mümkün değildir vs vs , müsteri memnuniyeti için iade değişim niz alınmıştır diye bi zarf gönderdiler..O zamanki tutardan ücretiyle iade etmişlerdi yani... zarfla birlikte vatan bilgisayara gittik sorunsuz iade alıp aynı tutar karşılıgında çek tutarı belirlediler tabiki r serisi artık üretilmediginden ki zaten aynısını almak zorunda değilsin direk para iadesi gibi oldu istediğimiz baska bi marka model aldık..kısacası sende şansını deneyebilirsin marka MSI görünce yazayım dedim belki sanada aynı prosedürü uygularlar.




  • Amd miydi sizin kart da ?
  • Evet r9 280
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.