Şimdi Ara

'Bir' Edat mı Baglaç mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir: Edat mı, Bağlaç mı?

Türkçede "bir" sözcüğü hem edat hem de bağlaç olarak kullanılabilir. Doğru kullanımını belirlemek için cümle içindeki görevine bakmak gerekir.

Edat Olarak Bir:

• Bir edat olarak "bir" sözcüğü, isim veya zamirlerden önce gelir ve onları cümledeki diğer sözcüklere bağlar.
    • Örneğin: Kitabı bir masanın üzerine koydum.

Bağlaç Olarak Bir:

• Bir bağlaç olarak "bir" sözcüğü, cümle içinde iki veya daha fazla sözcüğü, ifadeyi veya cümleyi birbirine bağlar.
    • Bir bağlaç olarak "bir" sözcüğü genellikle "ve" veya "ya" sözcüklerinin yerine kullanılır.
    • Örneğin: Yarın bir sinemaya bir tiyatroya gideceğim.

Birbir Bağlacı:

• "Birbir" sözcüğü, iki veya daha fazla kişi veya şeyin karşılıklı bir eylemde bulunduğunu gösteren bir bağlaçtır.
    • Örneğin: Öğrenciler birbirlerine yardım ediyorlar.

Özetle:

• İsim veya zamirlerden önce gelerek onları cümledeki diğer sözcüklere bağlayan "bir", bir edattır.
    • Cümle içinde sözcükleri, ifadeleri veya cümleleri birbirine bağlayan "bir", bir bağlaçtır.
    • İki veya daha fazla kişinin veya şeyin karşılıklı bir eylemde bulunduğunu gösteren "birbir", bir bağlaçtır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İçlerinden biri dersen zamir olur mesela kullanılrığı yere bağlı edat olduğu yer var mı bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.