Şimdi Ara

Bir dönemin sonu: Windows 10 ve 11'e ücretsiz geçiş resmen sonlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir dönemin sonu: Windows 10 ve 11'e ücretsiz geçiş resmen sonlandı
    Bildiğiniz gibi 2021 yılında çıkış yapan Windows 11, donanım gereksinimleri başta olmak üzere beklentileri karşılamakta zorlandı. Öyle ki Windows 10'un pazar hakimiyeti halen sürüyor ve Windows 12'nin ayak seslerini duymaya başladık. Şimdi bu karışıklığın ortasında, kullanıcıların Windows 10 veya 11'e ücretsiz olarak yükseltme yapmasına olanak tanıyan bir boşluk resmen kaldırıldı. Artık Windows 7 ve 8 anahtarları, yeni sürümlerde çalışmayacak.

Windows 10 ve 11'e ücretsiz geçiş resmen sonlandı

Bilmeyenler için uzun yıllardır Microsoft, Windows 7 ve 8 kullanıcılarının ücretsiz bir biçimde Windows sürümlerini yükseltmelerine fırsat tanıyor. Öyle ki 2016 yılında sonlanması beklenen bu özellik, 2021'de çıkış yapan Windows 11'e kadar genişlemişti. Ancak görünen o ki artık kullanılamayacak. 

Windows 7/8/8.1’den Windows 10 veya Windows 11’e yükseltme yapılamayacağına yönelik haberler ilk kez geçtiğimiz Eylül ayında paylaşılmıştı. Ancak o sırada anahtarların hâlâ etkin olduğunu gördük ve gerçekten ne zaman yürürlüğe gireceği belli değildi. Bugünse Microsoft, The Verge ile olan bir söyleşide Windows 7 anahtarlarının tamamen engellendiğini doğruladı. 

Ayrıca Bkz.Windows 12 için geri sayım başladı: Çıkış tarihi ortaya çıktı

Dolayısıyla kullanıcılar artık eski Windows 7 ve 8 anahtarlarında "Geçerli bir dijital lisansınız veya ürün anahtarınız olmadığı için bu cihazda Windows'u etkinleştiremiyoruz." uyarısı ile karşılaşacaklar. Ancak daha önce Windows 7 veya Windows 8'den Windows 11'e yükselttiyseniz ya da bu eski anahtarlardan birini kullandıysanız etkinleştirme durumunuz değişmeyeceğini belirtelim. 

Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/11/23913107/microsoft-windows-11-block-windows-7-8-keys-upgrade-activation

• Temiz. iş

• Aynı haberi çok daha önce burada yaptınız. DH editörleri bile DH'i takip etmiyor. Bu bize ciddi bir mesaj olsa gerek.

• Ben Ubuntu'ya geçtim ve bakkal işi Windows'tan kurtulduğuma çok memnunum. İsterlerse gelmiş geçmiş bütün Windows'ları beleş versinler çok mecbur kaldığımda açacağım yan işletim sistemi olarak kalmaya devam edecek.

• Kendi ayağına 11 ile sıkmıştı, şimdi güncelleme ile iyice sıktı. hadi macOS olsan derim ki adam gibi işletim sistemin var doğal olarak bunun hakkını veren makinalar satıyorsun eyvallah, ama burada çöp bir işletim sistemi için bu kadar tribe girmeye gerek yok.

• zamanlaması şahane olmuş
    nedenine gelince yapay zeka açık kaynaklı içerikleri artık güncelliye biliyor
    bu şu manaya geliyor.
    gnu işletim sistemleri güncel servis bakımları hazır.

2024 teknolojik olarak şahane bir yıl olacak !

• Yakında win11 yükleyip key in aktifliğini kontrol ederiz. Olmazsa kusura bakmasınlar ben kimseyi maaşa bağlamadım, kırılmışını yüklerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke windows 10'dan 11'e geçişi de sonlandırsalar. Sürekli "güncelleyelim mi?, bak çok güzel, hacı düşünür müyüz?" diye bildirim geliyor. İstemiyorum arkadaşım!

• Çözğm linux

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abim bende isosu var bide kırıcı uygulama yaptım onu kullanırız

• hwidgen 62.01 kullanın win11 de işe yarıyormu denemedim. ama windows 10 a yükleyip pc yi internete çıkartıp lisans etkinleşince sonra hemen tekrar format atıp win 11 i yüklerseniz ömür boyu win 11 lisanslı kullanırsınız.sonraki formatlarda ise otomatik lisans etkinleşir.yani bu işlemi 1 anakart için 1 kere yapsanız yeterli oluyor. kullanımı: hwidgen i indirin antivirüs devredışı bırakın hwdgeni yönetici olarak çalıştırın ve sağ üstte HWID yazısını seçin ve patch e basın. okadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.