Şimdi Ara

Bir diskten XP silip Diğer diske vista kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iblgisayarımdaki durumu anlatayım.
    2 tane harddiskim var, ikisi de 2ye bölünmüş durumda. Biri 80 gb diğeri 250 gb.

şöyle sayayım : 250 gblık hdd : c ve d
    C'de xp var D'de arşivim var
    80 gblik harddiskim ise boş.

Ben bu 80 GBlık harddiskimi ikiye bölüp Vista ve pardus kurmak istiyorum.

Biri bana yol göstersin

NOT: İşletim sistemleri tarafına sor demeyin, orada kimse sallamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbispf -- 5 Şubat 2009; 18:52:59 >

• Bu forum çok yardımseverdi, hala öyle sanırm ama buraya neden kimse bakmıyor

• ben başka bir başlık açayım bu ilgi çekmiyor galiba
  • İşletim sistemleri bölümünde böyle bir konu vardı bende ordan baka baka vista üstüne xp kurdum şuan 2sinide kullanıyorum
  • o konuyu bulamadım ben, link verebilir misin acaba?
  • Bir de benim xp ile şu an kurmak istediğim vista farklı disklerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows Server 2008 DVDsi ile aç bilgisayarı. Kurulum başayınca sana nereye kurmak istediğini soracak. O zmn da 80lik diski seç ve onu önce sil sonra düzenle. Düzenleyince ikiye böl. İkiye böldükten sonra gerisini halledersin herhalde ;)
  • Arşivlerim şu anda xp nin olduğu diskte, diğerine vista kurunca xpyi silmeyi düşünüyorum.
    bu arada bir diskin hangi harddiskte olduğunu nereden anlarım
    tam emin değilim
    E sürücüsü 80likte miydi 250likte miydi ?

Vistayı kurarken şu an 2ye bölünmüş olan harddiski bir bütün olark mı gösterir ayrı ayrı mı sorar
  • Server 2008 demiştim ama evt vista kurulumunda da aynı menü var format için. Sen vista diski ile başlat orada görürsün herbiri ayrı ayrı zaten bişeyleri silmekten korkarsan iptal et çık kurulumdan. Hiç bişeyi formatlamadan.

Format ekranında "Disk 0" ve "Disk 1" diye gösterir sana sende boyutlarından anlarsın hangi diskin hangi disk olduğunu (;
  • quote:

Orjinalden alıntı: mserhany

Format ekranında "Disk 0" ve "Disk 1" diye gösterir sana sende boyutlarından anlarsın hangi diskin hangi disk olduğunu (;

benim 2ye bölünmüş 2 tane harddiskim var toplam 4 tane yani.
    disk0 disk 1 i harddiskler için mi gösterir, sürücüler için mi ? yani 4 tane mi çıkar bende 2 tane mi
  • 4 tane seçenek çıkacak ama bölümlerin önünde hangi diske ait olduğu "Disk 0" ve "Disk 1" olarak çıkacak.

Örnek veriyorum ; (Misal Disk 0 250GB olan, Disk 1 de 80 olan olsun )

Disk 0 Partition 1 --- 100 GB
    Disk 0 Partition 2 --- 150 GB
    Disk 1 Partition 1 --- 80 GB

gibi.
  • eyv, çok sağol ama bi sorum daha var :D
    part 1 ile part 2 yi nasıl birleştirebilriim
  • İkisinide sileceksin. Sonra onlar aynı disk olduğundan bir part olarak "Unallocated Space" ya da "Bölümlenmemiş Alan" olarak gözükecek o zmn verecen formatı :D tmmdur birleşti (;
  • quote:

4 tane seçenek çıkacak ama bölümlerin önünde hangi diske ait olduğu "Disk 0" ve "Disk 1" olarak çıkacak.

Örnek veriyorum ; (Misal Disk 0 250GB olan, Disk 1 de 80 olan olsun )

Disk 0 Partition 1 --- 100 GB
    Disk 0 Partition 2 --- 150 GB
    Disk 1 Partition 1 --- 80 GB

gibi.

kardeş görüyorum bu konuda uzmansın.ben harici hardiske böyle bir şey yapablrmiym.bilgisayara xp kurulu.harici hdd biostan görünür.hariic hardikime vista kurmak istiyorum.yanıt vermeni rica ederim
  • Disk harici ise Partition Magic programını tavisye ederim. Windows üstünde, görsel arayüzü ile rahatlıkla kullanabilirsin.

Ayrıca;
    Denetim Masası -> Yönetimsel Araçlar -> Bilgisayar Yönetimi 'ni açtığında orada Disk Yönetimi göreceksin sol taraftaki menüde. Oradan da ikiye bölme işlemini yapabilirsin. Yalnız bu yolda diskin boş olması gerekir.

Edit : Birde eğer 2. yöntemde disk için "Dynamic" yazıyorsa hiç bir şey yapmıyor. Onu ben de henüz çözemedim. Nedir bu dynamic olayı çözersem bir gün onuda paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mserhany -- 6 Şubat 2009; 4:09:24 >
  • quote:

İkisinide sileceksin. Sonra onlar aynı disk olduğundan bir part olarak "Unallocated Space" ya da "Bölümlenmemiş Alan" olarak gözükecek o zmn verecen formatı :D tmmdur birleşti (;

sakın arşivinin yedeğin almayı unutma yoksa yazık olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.