Şimdi Ara

Bir dağ var ve o dağın ardında... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cadence1

quote:

Orijinalden alıntı: awolfinsky

quote:

quote:

Sadece şunu diyeyim o resim fotoşop değil sadece üstünde insan gözüyle bakıldığı zaman nasıl göründüğüne dair tahmini renk ayarlamaları mevcut.Hubble uzay teleskobuyla çekilmiş evrenin büyüklüğüne dair bir resim.Ensest konusuna gelirsek evet ikiside benziyor fakat ben evrimi eleştiremem çünkü eleştirebileceğim evrime müdahale eden bir irade yok(En azından şu an olmadığını düşünüyoruz) ama İslam dininin söylediğine göre Allah herşeyi bizzat tasarlıyıp yaratıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NHWdd_GZ-g4
    https://www.youtube.com/watch?v=J-m4pPGIPZg
    https://www.youtube.com/watch?v=IvWKBFMw9Bs

peter dioki

you see is the refraction of the sun in the upper atmospher ... hubble teleskopu bilim kurgu dur . gercek degildir

Adam utanmasa dünya düz diyecek adam oturduğu yerden milyar dolar harcanan araştırmaların bir halta yaramadığını iddia ediyor.Tamam kardeş sen şimdi mağaranda resim çiz pardon mağara adamları bile güneşin şeklini biliyor sen çok başka birşeysin

SEN DÜNYANIN küre OLDUGUNU mu zannediyon yoksam ..

ne kadan komiksiniz .. sular nie dökülmüyor aşağı .. bide topac gibi dönüyoruz bu daha komik aslında

yıl 2015 oldu halen bu garip iddiayı kabulleniyorsunuz .. güney afrikanın en ucundaki adam kürenin altında ters duruyor

gravity mi ? hadi canım

Dostum sen şu dünyanın düz olduğunu iddia eden dayı felan değilsin de mi

https://m.youtube.com/watch?v=8jVgMuTJlWI

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldızlı Günler

quote:

Şimdi İslam dinine karşı antitezlerimi yazayım bunlara gerçekten mantıklı cevap verirseniz yemin ediyorum müslüman olacağım.

1-Adem ve Havvanın çocukları birbirleriyle evlenmişler bildiğimiz ensest ilişki yani müslüman arkadaşlar bana bunu bir izah edebilirmisiniz ? Nasıl olurda kardeş kardeşle evlenir Allah bir çift daha yaratıp birbirlerinin çocukları evlenseydi olmazmıydı ? Birçok alim buna müteşabih diyor vardır bir hikmeti diyor.Şimdi ensest hem fizyolojik hemde psikolojik olarak zararlı birşey Allah neden insanlara zararlı birşeyi emretmiş hani günah olan şeyler zararlı oldukları için günahtı ? Birde özgür iradeye sahipsek bir insan bunu görünce şaşakalıyor Allah insanları bilerek ve isteyerek doğru yoldan çıkartmış oluyor.Ben bunu gördüm ateist oldum e bunun sorumlusu benmiyim Allah mı ?

2-Şeytanı ele alalım şeytan o zamana kadar yaratılanlar içinde Allah'a en çok ibadet eden varlıkmış Şeytan meleklerin başıymış bu arada.Allah birgün insanı yaratıyor ve ona secde et diyor.Burda bir hata var Allah diyor ki benden başkasına secde edemezsiniz ama aynı Allah meleklere bir insana secde edin diyor ne iş ? Birde bu şeytan isyan etmekte haklı sen o kadar ibadet et,zikir et sonra bir adem gelsin ona secde et buna kim kızmaz ! Şeytanında nefsi ve özgür iradesi varmış e nasıl oluyorda insan şeytandan üstün oluyor materyal olarakta bakarsak ateş topraktan üstündür Şeytan melek olmasına rağmen cin sınıfındanmış denilene göre cinler çok ağır işleri yapabiliyorlarmış uçup kaçıyorlarmış.

3-Günahlar kısmına gelelim şimdi hristiyanlarda domuz eti serbest,şarap serbest fakat müslümanlarda haram.Allah kitabında ne diyor ? Biz zararlı olan şeyleri size haram kıldık diyor.Peki bu domuz eti hristiyanlara faydalı da müslümanlara mı zararlı ? Alimler devrin şartlarına göre haram olan şeylerin değişebileceğini söylüyor.Peki o zaman ki insanlar bizden farklılarmıydı da domuz eti onlara helal müslümanlara haram.Burda evrime mi işaret ediliyor hani değişmemiştik

4-Sınav meselesine gelelim koskoca herşeyi bilen,gören,işiten bir Tanrı var ve bu Tanrı saw filmi çakması işler yapıyor.Bir düzen kuruyor salıyor seni oraya burdan geçersen seni cennete gönderecem diyor.Örnek verirsek bir hasta var senden su istiyor sende diyorsun ki bu bir sınav bekle geçicek mükafatını alacaksın diyorsun o hasta sana söver mi sövmez mi ? Sınav diyorsun adil değil kimisi kolay şeylerle sınav oluyor kimisi zor şeylerle.Alimler diyor ki zorluklara göre ödülünü alacaksınız şimdi ben tanrıya çıkıp bana da zor sınav verseydin bende büyük ödül istiyorum dersem tanrı buna cevap verebilecek mi ?

5-Denilir ki müslümanlık gelmeden önce yaşayanların hepsi paçayı yırttı onlar direk cennete gidecek.Şimdi siz müslüman arkadaşlar müslüman bir ülkede doğdunuz 1-0 öndesiniz başka birisi hristiyan bir ülkede doğdu kendi inancının doğru olduğunu düşünüyor çünkü öyle büyüdü öyle yetişti.Diyeceksiniz ki okuyup araştırsın mesela sen hiç incili açıp okuma ihtiyacı hissettin mi ? Hissetmezsin çünkü sana göre senin inancın doğru.Nerde adalet kardeşim o adam o ülkede doğdu diye cehenneme sen cennete gideceksin.Birde peygamber zamanında yaşıyan insanlar sizden şanslı onlar peygamberi görerek inanmışlar siz görmeden inanıyorsunuz nerde adalet ?

6-Allah kitabında diyor ki insan özgür iradeye sahiptir ama aynı Allah ben istediğimi doğru yola iletir istediğimi saptırırım diyor ne iş ? Şimdi mesela geçen bir haberde gördüm camiye yıldırım düşmüş kuranlar felan yanmış.Allah kendi evini koruyamıyor mu ? Şimdi diyeceksiniz ki bu sınav korursa herkes inanır e arkadaş mantıklı düşünürsen beni bu düşünceye iten sebebi kim yaratıyor ? Allah ! Peki bu Allah benim önüme Allahın olmadığı yönünde bir düşünceye saptıracak bir olay çıkartınca bende ateist olunca bundan ben mi sorumluyum yoksa Allah'mı? Hani nerde özgür irade bizzat müdahale ediyor.

7-Allah neden kadınları ikinci plana atıyor ? Neden iki kadının sözü bir erkeğin sözü etmiyor ? Neden erkekler 4-5 kadın alıyorda kadınlar 4-5 erkek alamıyor ?

8-Peygamberinizin neden 20 küsür eşi var.Alimler islamı kadınlar arasında yaymak için olduğunu söylüyor yahu hadi iki kadının olsun gitsin anlatsınlar neden yirmi küsür tane kadın alıyorsun , bu zevk düşkünlüğü değil de nedir ? Bir ayet var Muhammed'e amcasının,halasının,dayısının,teyzesinin yani tüm sülalenin kızları helal kılınmış.Koskoca Tanrı'nın kitabında yazacak başka şey mi yok ? Koskaca Tanrı yaza yaza Muhammed'e kimin helal olduğu gibi saçma işlerler mi ilgileniyor.Birde Muhammed kölesi zeyd'in eski karısını da nikahına alıyor.Böyle birşey olabilir mi arkadaşım ! Bunun bana nesini açıklayacaksın.Birde Aişe'yi 9 yaşında nikahına almış buna ne diyorsunuz sözde arap kızları çabuk büyüyormuş ta falan filan...

9-Kuran'da diyor ki mezhep diye birşey yoktur aynı Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmıyor.Bunu mezheplerden öğreniyoruz fakat mezhep alimleri temel şeyler dışında her konuda farklı görüşlere sahip.Biz nerden bilecez hangisi doğru söylüyor ? Bir alim çıkıp islam dinini gerçeğinden çok farklı bir şekilde nakledebilir hani Kuran değişmemişti belki yazı olarak değişmemiştir ama algı olarak değiştirilebildiği çok açık.Bu Allah kendi dinini koruyamıyor mu.Birde Kuran çoğu konuda hep bir alimin desteğine muhtaç yoksa çok farklı anlaşılabiliyor malum arapçanın yapısı Şimdi evrensel olduğu iddia edilen bir kitabı anlamak için benim alime ihtiyacım varsa demek ki bu kitap bana değil alimlere gönderilmiş o zaman ben niye sorumlu tutuluyorum ?

10-Kuranda neden birçok hata var buraya yazsam sayfalarca olur.Kuranda diyor ki bu kitap apaçıktır şüphe bırakmaz.Herşeyi bilen,gören,işiten bir Tanrının kitabında nasıl hatalar olabilir.?

11-Herşeyi işiten,gören,bilem muazzam güce sahip bir Tanrını kitabı neden savaşı öğütler.Savaş insan işidir Tanrının savaşla ne işi var? Eziyet görüyorlardı,baskı vardı felan demeyin ben siyer okudum belli bir süre sonra müslümanlar hakim oluyor sonra diğer vilayetlere sırf islamı yaymak için saldırıyorlar.Koskoca peygamberin savaşla ne işi olur islamı yayacaksan anlatarak yay neden kılıçla din yayıyorsun bu zorbalık değilde nedir ? Çoğu ayette gayrimüslimlere karşı bir saldırganlık var sürekli onlarla savaşın boyun eğdirin diyor.Kuran çok açık bir şekilde ya müslüman olacaksın yada öleceksin,köle olacaksın diyor.

12-Çeşitli kaynaklardan İslam dininin sanat karşıtı olduğunu görüyoruz.Muhammed zamanında felsefeyi yasaklamış birçok hadiste de resim,heykel gibi sanat dalları yasaklanmış.Bunun şu an Işid'in tarihi kentleri yerle bir etmesinden ne farkı var ?

13-Allah cennette 60-70 huri ve şarap akan ırmaklar vaad ediyor fakat dünyada 60-70 kişiyle birlikte olmuş şarap içmiş kişiyi cehenneme atmakla tehdit ediyor bu adam madem kötü bir iş yaptı sen neden cennetinde bu kötü işleri yaptırıyorsun ? İslamda çok eşlilik var bu mantığa aykırı hangi kadın başka bir kadını ister.İnsan denilen varlık eşini kıskanır Allah nasıl böyle yanlış bir şeyi emreder.

------------------------------

Sonuca gelirsek daha yazacak tonla şey var ama bu kadarı genel olarak İslamla ilgili yanlış ve sorunları ifade eder.Hep derim bir insanın iyi,ahlaklı,dürüst olması için dine ihtiyacı yoktur.Omzumuzun üstünde taşıdığımız şeyle iyiyi kötüyü ayırt edebiliriz.Ben içki içmem mesela tadını beğenmiyorum ve insanın bilincini kapatıyor neden bilinçli olmak varken bilinçsiz olayım ki ? Ben evlilik dışı ilişkiye karşıyım mesela çünkü nasıl bir eş istiyorsam o şekilde olmam gerekli buda adil olmakla alakalı bir durum.Ben iyi olmak için cennete ve cehenneme ihtiyaç duymam çünkü iyi olmak insan olmanın bir gereği ve kötülük yaparsam zihnim ve kalbim bana bunun bedelini ödetir.Akılla her işi halledebiliyoruz peki dinler neden var ? Dinler bence kitle kontrol silahları biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.Zenginler ve otorite sahipleri halkı dizginlemek için dini uydurmuşlardır.

Müslümanlar evrimi kabul etmezler bakın size kapı gibi bir kanıt sunayım.Naylon yiyen bir bakteri vardır bilindiği gibi naylon 1940'tan sonra icat olmuştur.Bir fabrikanın atık suları incelendiğinde bakterilerin naylonu yediği görülmüştür.Doğada var olmayan sonradan sentetik olarak üretilen birşeyi nasıl olurda bir bakteri yiyebilir.Tanrı 1940 larda pat diye bu bakteriyi mi yarattı ? Aynı şekilde virüslere bakarsak her yıl değişiyorlar ve aşılarında buna göre her yıl değişmesi gerekiyor.Allah her yıl bakterileri yeniden mi yaratıyor ?

Benim huyumdur doğru olanı sonuna kadar anlatmaya çalışırım eğer ki zihniniz yeterince özgürse yazdıklarımdan birşeyler kapabilirsiniz...

Kur'an Arabça evet.
    Ama siyer okuyorsun harekenin ne demek olduğunu bilmiyorsun.İlginç.

Hz.Muhammed zeydin eşini aç kalmasın diye aldı.
    Ondan çocuğu da yok.Hz.Haticeden ve Mısırlı Meryem'den çocuğu var sadece(diye biliyorum)Mısırlı Meryem'den bir çocuğu var.

Ve aç bak bakalım çocukları neden küçük yaşta ölmüş.

Allah sizin imanınızı sorgulamak için Camiye yıldırım düşürtecek güce elbette sahiptir.Küffarın,fasığın aklı ermez.

Hristiyanlar spermi çok geç buldu.İslamiyet ondan çok önce bunları biliyordu.Afedersin haşa haşa Hz.Muhammed bunları salladı da şanstan tuttu demeye mi geyiriyorsun.

Engizisyon gezegen dönmez güneş dönmez derken Kuran gezegenlerin büyük bir hikmetle bir endekste kaydığını söylerken aklın neredeydi.

Siyer okumuşsun ama kafanı vererek okumamışsın.

Son olarak savaşta kocasız kalan kadınları sokakta bırakıp fahise mi yapsalardı.O yüzden 4 kadın helal kılındı.Bugün için savaş yok.Tek kadinla evlen o zaman.

Hukuk davalarinda bir erkek uc kadin ifadesine esit.Çünkü kadinlar kinlenmeye ve yalan soylemeye,ağlamaya meyilli bu da davanin akisini bozuyor.

Ayrica İslamın kiz cocuklarini diri diri toprağa gomulmekten kurtardiğini bilmiyorsun herhalde.

Seytanin isyani İnsanin yaratilmasina vesile.Seytan isyan etmeden de insan yaratilirdi ama sinavin anlami olmazdi.

Cennetin sartlari da dunyadan farkli.

Demek zeydin eşini aç kalmasın diye nikahına almış

Hani sizin dininizde Zekat,Fitre felan varya onlardan verseydi olmuyormuydu ?

Kabul ediyorsun yani Allah'ın insanlara müdahale ettiğine.

Kuran'da o kadar bilimle çelişen ifade var ki yazsak buraya roman olur.

Savaşta kocası öldüyse illa nikahına mı alman lazım yatağına yatırmayınca ona bakamıyormusun alt tarafı iki kap yemek verecen ama niyet başka.

Neden erkekler yalan söylemiyormu? (Erkeğim) Yalan söylemek,kinlenmek kadına ve erkeğe has şeyler değil insana has şeyler.

Varsayalım kız çocuklarını gömülmekten kurtarmış oda kız çocuklarını nikahına almış bkz:Aişenin 9 yaşında nikahlanması...

Ben ne anlatırsam anlatayım,karşıdakinin anlayacağı şekilde ve kadardır.

Örnekle Senin dünyayı siyah beyaz görmen.Dünyanın renksiz olduğu anlamına gelmez.

İkinci örnekle Güney yarımküre de olanlarin kutup yildizini gorememeleri onun olmadiği anlamina gelmez.

O yüzden iyi günler.

• biruni 1000 li yıllarda yaşamıştır . bu zaman diliminde yaşayan insanlar hristiyan yahudi camia + arablar orta dünya + hindistan uzak doğu çin dahil hepsi dünyanın bir gezegen olmadığını ve evrenin merkezi oldugunu ve düz oldugunu (küre olmadıgını) ve hareket etmediğini düşünüyor inanıyordu .

Biruni Bu konuda bize ulaşmamış bir risale yazmış-
    tır: «Dünyanın dönüp dönmediğine dair» (Kitāb fī
    Sükūn el-Arḍ ev ḥareketihā)52. el-Bīrūnī, uzunca bir
    zaman, yeryüzünün döndüğüne dair bir karar verip
    vermeme konusunda tereddüt etmiştir. Bununla
    birlikte, ömrünün sonuna doğru yeryüzünün dönmediği
    kanaatine ulaşmıştır. Hindistan’a dair eserinde
    (421/1030 yılında yazıldı) şöyle demektedir:
    «Yeryüzünün dönmesi astronomi biliminin sonuç-
    larına hiçbir şekilde zarar vermez, bu konuya ait
    olan şeyler (bu kabulde de) aynı şekilde mantıksal
    olarak birbirleriyle bağlantılı kalır. Bu kabulü olanaksız
    kılan başka nedenler bulunmaktadır»53. İbn
    Heysem de Almagest’e yazdığı şerhinde bu sorunu
    ele almış ve dönme (rotasyon) fikrini benimsemedi-
    ğini söylemiştir

bana ; dünyanın bir küre oldugunu ve döndüğünü ispatla desem ne dicen ? evrimciler ateizler gibi GÖZLEMLEYEMEYECEGİM TEST EDEMEYECEОİM birilerinin kurgularını anlatıcaksın . örnek verdiğin biruni nin rotasyon kabulünü olanaksız kılan nedenlerini açıkladıgı BİZE ULAŞMAYAN daha doğrusu gizlenen risalesini okudun mu mesela ?

hayır okumadın örnek verdiğin biruni nin gercekte ne düşündüğünü bile bilmiyorsun oysaki ...

ben bu konuda cok kafa patlattım kendimce ... gayet tabikide tartışılabilir buyur bir kanıt sun konuyla ilgili .. ispatla inandıklarını

şaka yapıyorsun demekle olmuyor bu işler . gayet ciddiyim

sordugum basit bir soruya bile cevap alamıyorum .. bir haftayı 7 gün olarak sen mi tasarladın çooook eskilerden geliyor 1 haftanın 7 gün olması .. sen 21. yüzyılda kendini çok zeki zannediyorsun eskiler gerizekalımıydı .. binlerce yıl önce piramidleri inşa edenler yer ve gökler hakkında senden cok daha fazla bilgi sahibiydi biliyormusun .. hangi yıldızın ne zaman hangi acıyla piramidin neresine düşecegini hesaplayabiliyorsan yer ve özellikle göklerde yıldızların döngüsü hakkında bilgi sahibi olman gerekir .

kabe nin neden küp şeklinde oldugunu veya neden 7 tavaf yapıldıgını biliyormusun veya mısır piramidlerinin 4 köşeli çadır gibi tasarlandıgını

konuyu acan arkadas ın başlığı şu : bir dağ var ve o dağın arkasında ...

sen ömrü hayatında memleketinden ne kadan uzaklaştın kaç km ? en fazla 10.000 km

ne biliyorsun kaf dağının gercek olmadıgını ? yeryüzünün sonuna mı gittin ? misal

epi topu birbirine komşu kıtaların en uzk mesafesi 25.000 km

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

Dostum sen şu dünyanın düz olduğunu iddia eden dayı felan değilsin de mi

https://m.youtube.com/watch?v=8jVgMuTJlWI

degilim de .. bu adamdan çok daha fazla konuyu arastırdım . sana youtubdan yüzlerce video paylasabilirim batı dünyasından NASA ve esa nın palavralarına giydiren ...

ve gayet akli mantıki konuyla ilgili fikirler üretiliyor . siz habersizsiniz ayrı konu

sen kuran okumadın mı hiç . yaradandan daha iyi mi biliyorsun neyi ne kadar bilecegimizi veya ard (earth) - yer ve göklerin ilk yaratılışını

sen anne karnında nasıl varedildiğini bile bilmiyorsun oysaki..

bu arablar gerizekalıydı Allah yeri yaydık buyurdu öylemi . yayılmış toprak nasıl küre olur arkadasım
    gökte yükseltilmiş bir tavan dır

galaxy masalları uzay hikayeleri uydurmadır ...

araf 24 25 te şöyle bir hüküm gecer

yeryüzünde hayat bulursunuz orda ölürsünüz ve ordan çıkarılırsınız

bu hüküm ne ins nede enerji formunda madde olmayan cin tarafından aşılamaz . ne yeryüzünün ne de göklerin cevresinden dışarı çıkamazsın

welcome to matrix .. bu filmi yapanlar gerçeği biliyor nasa esa da öyle ... kim yeryüzünün dışına çıkmışta şeklini görmüş ? roket palavralarını masallarını gec bunlarada cevap verdik .

sana marsta bir hayat yok ve gercekte nasıl bir yer oldugunu 7 göğün bilmiyorsun . 1 haftanın 7 gün olmasıda burdan gelir

cünkü matrixin dışına cıkış yok . gördüğün şiddetli bir cam tavan yakın sema veya gök ... aynı bir ayna gibi diğer taraf görünmüyor aynanın üzerine düşen görüntüleri izliyorsun mavi bir gök veya karanlık güneş ay ve gecede yıldızlar veya burclar gördüğün bu ...

• Saglam troller var bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: Commander41©

Saglam troller var bu konuda

troll deyip konuyu hafife alıyorsun .. hadi bakim dışarı

okul kitaplarıyla büyümüş veled
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    nasilda biliyor kendisini

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlion

quote:

Şimdi İslam dinine karşı antitezlerimi yazayım bunlara gerçekten mantıklı cevap verirseniz yemin ediyorum müslüman olacağım.

1-Adem ve Havvanın çocukları birbirleriyle evlenmişler bildiğimiz ensest ilişki yani müslüman arkadaşlar bana bunu bir izah edebilirmisiniz ? Nasıl olurda kardeş kardeşle evlenir Allah bir çift daha yaratıp birbirlerinin çocukları evlenseydi olmazmıydı ? Birçok alim buna müteşabih diyor vardır bir hikmeti diyor.Şimdi ensest hem fizyolojik hemde psikolojik olarak zararlı birşey Allah neden insanlara zararlı birşeyi emretmiş hani günah olan şeyler zararlı oldukları için günahtı ? Birde özgür iradeye sahipsek bir insan bunu görünce şaşakalıyor Allah insanları bilerek ve isteyerek doğru yoldan çıkartmış oluyor.Ben bunu gördüm ateist oldum e bunun sorumlusu benmiyim Allah mı ?

2-Şeytanı ele alalım şeytan o zamana kadar yaratılanlar içinde Allah'a en çok ibadet eden varlıkmış Şeytan meleklerin başıymış bu arada.Allah birgün insanı yaratıyor ve ona secde et diyor.Burda bir hata var Allah diyor ki benden başkasına secde edemezsiniz ama aynı Allah meleklere bir insana secde edin diyor ne iş ? Birde bu şeytan isyan etmekte haklı sen o kadar ibadet et,zikir et sonra bir adem gelsin ona secde et buna kim kızmaz ! Şeytanında nefsi ve özgür iradesi varmış e nasıl oluyorda insan şeytandan üstün oluyor materyal olarakta bakarsak ateş topraktan üstündür Şeytan melek olmasına rağmen cin sınıfındanmış denilene göre cinler çok ağır işleri yapabiliyorlarmış uçup kaçıyorlarmış.

3-Günahlar kısmına gelelim şimdi hristiyanlarda domuz eti serbest,şarap serbest fakat müslümanlarda haram.Allah kitabında ne diyor ? Biz zararlı olan şeyleri size haram kıldık diyor.Peki bu domuz eti hristiyanlara faydalı da müslümanlara mı zararlı ? Alimler devrin şartlarına göre haram olan şeylerin değişebileceğini söylüyor.Peki o zaman ki insanlar bizden farklılarmıydı da domuz eti onlara helal müslümanlara haram.Burda evrime mi işaret ediliyor hani değişmemiştik

4-Sınav meselesine gelelim koskoca herşeyi bilen,gören,işiten bir Tanrı var ve bu Tanrı saw filmi çakması işler yapıyor.Bir düzen kuruyor salıyor seni oraya burdan geçersen seni cennete gönderecem diyor.Örnek verirsek bir hasta var senden su istiyor sende diyorsun ki bu bir sınav bekle geçicek mükafatını alacaksın diyorsun o hasta sana söver mi sövmez mi ? Sınav diyorsun adil değil kimisi kolay şeylerle sınav oluyor kimisi zor şeylerle.Alimler diyor ki zorluklara göre ödülünü alacaksınız şimdi ben tanrıya çıkıp bana da zor sınav verseydin bende büyük ödül istiyorum dersem tanrı buna cevap verebilecek mi ?

5-Denilir ki müslümanlık gelmeden önce yaşayanların hepsi paçayı yırttı onlar direk cennete gidecek.Şimdi siz müslüman arkadaşlar müslüman bir ülkede doğdunuz 1-0 öndesiniz başka birisi hristiyan bir ülkede doğdu kendi inancının doğru olduğunu düşünüyor çünkü öyle büyüdü öyle yetişti.Diyeceksiniz ki okuyup araştırsın mesela sen hiç incili açıp okuma ihtiyacı hissettin mi ? Hissetmezsin çünkü sana göre senin inancın doğru.Nerde adalet kardeşim o adam o ülkede doğdu diye cehenneme sen cennete gideceksin.Birde peygamber zamanında yaşıyan insanlar sizden şanslı onlar peygamberi görerek inanmışlar siz görmeden inanıyorsunuz nerde adalet ?

6-Allah kitabında diyor ki insan özgür iradeye sahiptir ama aynı Allah ben istediğimi doğru yola iletir istediğimi saptırırım diyor ne iş ? Şimdi mesela geçen bir haberde gördüm camiye yıldırım düşmüş kuranlar felan yanmış.Allah kendi evini koruyamıyor mu ? Şimdi diyeceksiniz ki bu sınav korursa herkes inanır e arkadaş mantıklı düşünürsen beni bu düşünceye iten sebebi kim yaratıyor ? Allah ! Peki bu Allah benim önüme Allahın olmadığı yönünde bir düşünceye saptıracak bir olay çıkartınca bende ateist olunca bundan ben mi sorumluyum yoksa Allah'mı? Hani nerde özgür irade bizzat müdahale ediyor.

7-Allah neden kadınları ikinci plana atıyor ? Neden iki kadının sözü bir erkeğin sözü etmiyor ? Neden erkekler 4-5 kadın alıyorda kadınlar 4-5 erkek alamıyor ?

8-Peygamberinizin neden 20 küsür eşi var.Alimler islamı kadınlar arasında yaymak için olduğunu söylüyor yahu hadi iki kadının olsun gitsin anlatsınlar neden yirmi küsür tane kadın alıyorsun , bu zevk düşkünlüğü değil de nedir ? Bir ayet var Muhammed'e amcasının,halasının,dayısının,teyzesinin yani tüm sülalenin kızları helal kılınmış.Koskoca Tanrı'nın kitabında yazacak başka şey mi yok ? Koskaca Tanrı yaza yaza Muhammed'e kimin helal olduğu gibi saçma işlerler mi ilgileniyor.Birde Muhammed kölesi zeyd'in eski karısını da nikahına alıyor.Böyle birşey olabilir mi arkadaşım ! Bunun bana nesini açıklayacaksın.Birde Aişe'yi 9 yaşında nikahına almış buna ne diyorsunuz sözde arap kızları çabuk büyüyormuş ta falan filan...

9-Kuran'da diyor ki mezhep diye birşey yoktur aynı Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmıyor.Bunu mezheplerden öğreniyoruz fakat mezhep alimleri temel şeyler dışında her konuda farklı görüşlere sahip.Biz nerden bilecez hangisi doğru söylüyor ? Bir alim çıkıp islam dinini gerçeğinden çok farklı bir şekilde nakledebilir hani Kuran değişmemişti belki yazı olarak değişmemiştir ama algı olarak değiştirilebildiği çok açık.Bu Allah kendi dinini koruyamıyor mu.Birde Kuran çoğu konuda hep bir alimin desteğine muhtaç yoksa çok farklı anlaşılabiliyor malum arapçanın yapısı Şimdi evrensel olduğu iddia edilen bir kitabı anlamak için benim alime ihtiyacım varsa demek ki bu kitap bana değil alimlere gönderilmiş o zaman ben niye sorumlu tutuluyorum ?

10-Kuranda neden birçok hata var buraya yazsam sayfalarca olur.Kuranda diyor ki bu kitap apaçıktır şüphe bırakmaz.Herşeyi bilen,gören,işiten bir Tanrının kitabında nasıl hatalar olabilir.?

11-Herşeyi işiten,gören,bilem muazzam güce sahip bir Tanrını kitabı neden savaşı öğütler.Savaş insan işidir Tanrının savaşla ne işi var? Eziyet görüyorlardı,baskı vardı felan demeyin ben siyer okudum belli bir süre sonra müslümanlar hakim oluyor sonra diğer vilayetlere sırf islamı yaymak için saldırıyorlar.Koskoca peygamberin savaşla ne işi olur islamı yayacaksan anlatarak yay neden kılıçla din yayıyorsun bu zorbalık değilde nedir ? Çoğu ayette gayrimüslimlere karşı bir saldırganlık var sürekli onlarla savaşın boyun eğdirin diyor.Kuran çok açık bir şekilde ya müslüman olacaksın yada öleceksin,köle olacaksın diyor.

12-Çeşitli kaynaklardan İslam dininin sanat karşıtı olduğunu görüyoruz.Muhammed zamanında felsefeyi yasaklamış birçok hadiste de resim,heykel gibi sanat dalları yasaklanmış.Bunun şu an Işid'in tarihi kentleri yerle bir etmesinden ne farkı var ?

13-Allah cennette 60-70 huri ve şarap akan ırmaklar vaad ediyor fakat dünyada 60-70 kişiyle birlikte olmuş şarap içmiş kişiyi cehenneme atmakla tehdit ediyor bu adam madem kötü bir iş yaptı sen neden cennetinde bu kötü işleri yaptırıyorsun ? İslamda çok eşlilik var bu mantığa aykırı hangi kadın başka bir kadını ister.İnsan denilen varlık eşini kıskanır Allah nasıl böyle yanlış bir şeyi emreder.

------------------------------

Sonuca gelirsek daha yazacak tonla şey var ama bu kadarı genel olarak İslamla ilgili yanlış ve sorunları ifade eder.Hep derim bir insanın iyi,ahlaklı,dürüst olması için dine ihtiyacı yoktur.Omzumuzun üstünde taşıdığımız şeyle iyiyi kötüyü ayırt edebiliriz.Ben içki içmem mesela tadını beğenmiyorum ve insanın bilincini kapatıyor neden bilinçli olmak varken bilinçsiz olayım ki ? Ben evlilik dışı ilişkiye karşıyım mesela çünkü nasıl bir eş istiyorsam o şekilde olmam gerekli buda adil olmakla alakalı bir durum.Ben iyi olmak için cennete ve cehenneme ihtiyaç duymam çünkü iyi olmak insan olmanın bir gereği ve kötülük yaparsam zihnim ve kalbim bana bunun bedelini ödetir.Akılla her işi halledebiliyoruz peki dinler neden var ? Dinler bence kitle kontrol silahları biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.Zenginler ve otorite sahipleri halkı dizginlemek için dini uydurmuşlardır.

Müslümanlar evrimi kabul etmezler bakın size kapı gibi bir kanıt sunayım.Naylon yiyen bir bakteri vardır bilindiği gibi naylon 1940'tan sonra icat olmuştur.Bir fabrikanın atık suları incelendiğinde bakterilerin naylonu yediği görülmüştür.Doğada var olmayan sonradan sentetik olarak üretilen birşeyi nasıl olurda bir bakteri yiyebilir.Tanrı 1940 larda pat diye bu bakteriyi mi yarattı ? Aynı şekilde virüslere bakarsak her yıl değişiyorlar ve aşılarında buna göre her yıl değişmesi gerekiyor.Allah her yıl bakterileri yeniden mi yaratıyor ?

Benim huyumdur doğru olanı sonuna kadar anlatmaya çalışırım eğer ki zihniniz yeterince özgürse yazdıklarımdan birşeyler kapabilirsiniz...

Güzel konuşmussun. Aralarında benimde merak ettiğim sorular yok değil.

Alıntıları Göster
    quote:

Biz herşeyi inkar etmeyiz kuran ve sünnete ne uyuyorsa o bizim için doğrudur. Tam olarak bilmemekle birlikte evrim ağacına inanmıyoruz.

not: lütfen güya bizi savunan cadence'ye itibar etmesseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malofix -- 25 Eylül 2015; 0:31:33 >

• quote:

İnancınız önemli değil ateistler veya inananlar merak ettiğim bir soru var ki bu soru üzerine kafayı yiyecektim.

Peki bu muazzam evren nasıl oluştu ? Onca şeyin arkasında bir yaratıcı olması gerekmez mi? Varlığımız neden var ?

Bilseydik burda tartışmazdık değil mi? Nasıl oluştu sorusuna cevap vermek mümkün değil. O yuzden hala dinler var.
    Madem açıklama getiremiyoruz o zaman neden inanmıyoruz? Bundan bilmem kaç bin yıl önce güneşi açıklayamayanlar da güneşe tapıyordu. Ama onların tapması güneşi kutsal bir varlığa donusturmedi. Evrene dair tek açıklamayı dinin yapması(oyle iddia etmesi) dini gerçek yapmaz. Başka bir açıklama olmasa bile dini yanlışladığım anda dini bir açıklama olarak kabul etmemiz mümkün değil. Ben kendimce yanlışladım. Bu yuzden inanmıyorum. Evrene açıklama yapamıyor olabilirim ama dinin kendi içinde zaten yanlış ve mantıksız olduğunu düşündüğüm için din evrene bir açıklama olamaz zaten. Sonrasında Tanrı yaratmış, kendiliğinden olmuş vs vs beni ilgilendirmiyor. Her biri için ihtimal aynı. Her biri eşit derecede olabilir. Ama din çok ayrı bir şey. Çünkü yazılı, kurallı, somut. Bu yuzden dinin doğruluğuna veya yanlışlığına ilişkin bir yargıda bulunabilirim. İşte burda inanmamayı seçerim, benim tabirimle yanlış olduğunu bilirim. Sen inanmayı seçebilirsin, senin için nasıl %100 din varsa, benim için de %99 yok. %1 likte yanılma payı bırakıyorum.

• Kainatın aslında edeple bakan bir göz olduğunu duşunsek bu gözü üstünde barındıran bir bedenin olması getekliliği de akla gelebilir.

Kitabullahın temel olarak ilmi yonunun dışında kitabi olan ruhani olan mekanizması bu açıdan önemlidir.

Kutsal kitapların bir manada kainatın salsala da denen put benzeri bir yapıya can verilmesi hususunu gündeme getirdiğini düşünüyorum.

Gorduğumuz kainat algı olarak göze hitap eden yonuyle bir göz iken onun verasında aslında diriltilmeyi bekleyen bir yapıyı da adlandırır.

Bu açıdan kutsal kitaplar ilmin çok ötesinde ruh denen yapının çağırıcısı konumundadır ve bunu diyn ile yapar.

Teorik veya pratik olarak kitabın ilmi yonu işin süsü niteliğindedir.

Kuranı anlamak ve meallendirmek için bu yapıyı diriltecek ruh denen varlığın mealinin yazılması gerekmektedir.

Zannımca kainattaki hiç bir varlık daha ruh kazanmamıştır. İnsanlar ve kainat bir mezaristan hukmundedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

İnancınız önemli değil ateistler veya inananlar merak ettiğim bir soru var ki bu soru üzerine kafayı yiyecektim.

Peki bu muazzam evren nasıl oluştu ? Onca şeyin arkasında bir yaratıcı olması gerekmez mi? Varlığımız neden var ?

Bilseydik burda tartışmazdık değil mi? Nasıl oluştu sorusuna cevap vermek mümkün değil. O yuzden hala dinler var.
    Madem açıklama getiremiyoruz o zaman neden inanmıyoruz? Bundan bilmem kaç bin yıl önce güneşi açıklayamayanlar da güneşe tapıyordu. Ama onların tapması güneşi kutsal bir varlığa donusturmedi. Evrene dair tek açıklamayı dinin yapması(oyle iddia etmesi) dini gerçek yapmaz. Başka bir açıklama olmasa bile dini yanlışladığım anda dini bir açıklama olarak kabul etmemiz mümkün değil. Ben kendimce yanlışladım. Bu yuzden inanmıyorum. Evrene açıklama yapamıyor olabilirim ama dinin kendi içinde zaten yanlış ve mantıksız olduğunu düşündüğüm için din evrene bir açıklama olamaz zaten. Sonrasında Tanrı yaratmış, kendiliğinden olmuş vs vs beni ilgilendirmiyor. Her biri için ihtimal aynı. Her biri eşit derecede olabilir. Ama din çok ayrı bir şey. Çünkü yazılı, kurallı, somut. Bu yuzden dinin doğruluğuna veya yanlışlığına ilişkin bir yargıda bulunabilirim. İşte burda inanmamayı seçerim, benim tabirimle yanlış olduğunu bilirim. Sen inanmayı seçebilirsin, senin için nasıl %100 din varsa, benim için de %99 yok. %1 likte yanılma payı bırakıyorum.

senin şahsında sen gibi düşünenleri birkaç cümleyle eleştirmek istiyorum .

dürüst degilsiniz . inanmıyorum söyleminiz dilinizde sadece . iç dünyanız gayet iyi biliyorum ki tersini söylüyor .. görmezden geliyorsunuz zaten bu yüzden dürüst degilsiniz

nerden biliyorum çünkü insanı tanıyorum ve iyi bir gözlemciyim .

hayatın içinde gözlemlediğin bir sistemin varlığının farkındasın o sistemin içindeki her şeyin neye işaret ettiğinide bildiğin halde görmezden gelmeyi seciyorsun .
    sana ne zaman inandıgını bile söyleyebilirim .
    araf 172
    ademoğullarının sırtlarından sulblerini aldıgımız zaman kendilerine şahit tuttuk ben sizin rabbiniz degilmiyim ve sende evet dedin herkes gibi .. yarın kıyamet günü yeniden dirildiğinde ben bilmiyordum veya babalarım bu yol üzereydi itirazını getirme diye ...

nirvana uçuş dönemleri büluğ çağı

14 yaşında felan degilsin demi

bunu söyledin ama unuttun görmezden gelmeyi sectin kendince yanlışladın

• awolfinsky kullanıcısına yanıt
    Sorular çok sıkı maşallah...

Soruların bir kısmı ayetlerden alıntı ama anlaşılır değil... "Şu ayette şöyle demiş" gibi bir eklenti yaparsan ben cevaplamaya gönüllüyüm...

Mesela 6. soruda "Allah ben istediğimi doğru yola iletir istediğimi saptırırım diyor ne iş ? " diye sorduğun sorunun ayetlerini aşağıya yazdım...

İbrahim / 4

Rad / 27

Fatır / 8

Çevirilerin hepsi birbirinin aynı gözüküyor fakat, çevirenlerde özel bir emek harcayıp birebir çeviri yapmıyor... Günümüzün Copy / paste olayı gibi... Sırf arapçada değil, hangi dilde olursa olsun o dili başka bir dile çevirirsen anlamlar farklılaşabilir... Hatta Kendi dilin içinde bile bir kelime 2 ayrı anlamda kullanılabilir...

İşte bu ytüzden Kur'an-ı Kerim yazıldığı dilde okunmalı diyor Prof'lar.... Tabi o dilide çok iyi öğrenmek anlamak gerekiyor.

Bu ayetlerde anlatılan aslında şudur : Ben size 2 yol gösteriyorum. Biri iyilik ve doğruluğun aydınlığın yolu, diğeride kötülüğün ve sapkınlığın karanlığın yoludur... "Ben dileyeni doğru yoldan, dileyenide sapkınlığın yolundan alıkoymam" denmektedir....

Yani istediğimi dilediğimi değil !!!! İsteyeni veya dileyeni olarak anlayın bu ayetleri... Çünkü doğrusu budur....

Bir insanın inançlı veya inançsız olması bir şeyi değiştirmez.... Her insanın kendi karar mekanizması vardır.... Siz mevcut koşullar altında, bir eylem için birbirinin zıttı bir karar vermek zorunda kalabilirsiniz... İşte bu kararınızda Allah size müdahale etmez... Kendi kararınızı kendiniz verirsiniz... Yani neyi diliyorsanız onu yaparsınız...

Örnek; Maddi olarak çok sıkışık bir durumdasınız ve işletmede full dolu bir cüzdan buldunuz... Sahibini bulma imkanınız ve cüzdanı ona teslim etme şansınız var... Burada dilerseniz cüzdanı indiragandi yapıp yanlış yola, dilerseniz sahinine teslim edip doğra yola gitme tercihini Allah size bırakıyor... "Ben dileyeni doğru yoldan, dileyenide sapkınlığın yolundan alıkoymam"

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

senin şahsında sen gibi düşünenleri birkaç cümleyle eleştirmek istiyorum .

dürüst degilsiniz . inanmıyorum söyleminiz dilinizde sadece . iç dünyanız gayet iyi biliyorum ki tersini söylüyor .. görmezden geliyorsunuz zaten bu yüzden dürüst degilsiniz

nerden biliyorum çünkü insanı tanıyorum ve iyi bir gözlemciyim .

hayatın içinde gözlemlediğin bir sistemin varlığının farkındasın o sistemin içindeki her şeyin neye işaret ettiğinide bildiğin halde görmezden gelmeyi seciyorsun .
    sana ne zaman inandıgını bile söyleyebilirim .
    araf 172
    ademoğullarının sırtlarından sulblerini aldıgımız zaman kendilerine şahit tuttuk ben sizin rabbiniz degilmiyim ve sende evet dedin herkes gibi .. yarın kıyamet günü yeniden dirildiğinde ben bilmiyordum veya babalarım bu yol üzereydi itirazını getirme diye ...

nirvana uçuş dönemleri büluğ çağı

14 yaşında felan degilsin demi

bunu söyledin ama unuttun görmezden gelmeyi sectin kendince yanlışladın

Aynen kardeşim bunlar anlamazlar. Bırak muhattap olma bunlarla. Kalbi mühürlü bunların

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    ISS'den çekilen 37 saniyelik hızlandırılmış videoya bakıp "böyle olsa 2 dakkada gece gündüz olması lazım" diyebilen birisisin ...

Bilim bölümünde cevabını verdim. Dünyanın döndüğüne dair kanıtlar 1800'lerde bulunmaya başlanmıştı bile. Kanıt istiyorsan buyur, Foucault sarkacı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Foucault_sarkac%C4%B1
    https://en.wikipedia.org/wiki/Foucault_pendulum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 25 Eylül 2015; 13:53:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Soruların bir kısmı ayetlerden alıntı ama anlaşılır değil... "Şu ayette şöyle demiş" gibi bir eklenti yaparsan ben cevaplamaya gönüllüyüm...

Mesela 6. soruda "Allah ben istediğimi doğru yola iletir istediğimi saptırırım diyor ne iş ? " diye sorduğun sorunun ayetlerini aşağıya yazdım...

İbrahim / 4

Rad / 27

Fatır / 8

Çevirilerin hepsi birbirinin aynı gözüküyor fakat, çevirenlerde özel bir emek harcayıp birebir çeviri yapmıyor... Günümüzün Copy / paste olayı gibi... Sırf arapçada değil, hangi dilde olursa olsun o dili başka bir dile çevirirsen anlamlar farklılaşabilir... Hatta Kendi dilin içinde bile bir kelime 2 ayrı anlamda kullanılabilir...

İşte bu ytüzden Kur'an-ı Kerim yazıldığı dilde okunmalı diyor Prof'lar.... Tabi o dilide çok iyi öğrenmek anlamak gerekiyor.

Bu ayetlerde anlatılan aslında şudur : Ben size 2 yol gösteriyorum. Biri iyilik ve doğruluğun aydınlığın yolu, diğeride kötülüğün ve sapkınlığın karanlığın yoludur... "Ben dileyeni doğru yoldan, dileyenide sapkınlığın yolundan alıkoymam" denmektedir....

Yani istediğimi dilediğimi değil !!!! İsteyeni veya dileyeni olarak anlayın bu ayetleri... Çünkü doğrusu budur....

Bir insanın inançlı veya inançsız olması bir şeyi değiştirmez.... Her insanın kendi karar mekanizması vardır.... Siz mevcut koşullar altında, bir eylem için birbirinin zıttı bir karar vermek zorunda kalabilirsiniz... İşte bu kararınızda Allah size müdahale etmez... Kendi kararınızı kendiniz verirsiniz... Yani neyi diliyorsanız onu yaparsınız...

Örnek; Maddi olarak çok sıkışık bir durumdasınız ve işletmede full dolu bir cüzdan buldunuz... Sahibini bulma imkanınız ve cüzdanı ona teslim etme şansınız var... Burada dilerseniz cüzdanı indiragandi yapıp yanlış yola, dilerseniz sahinine teslim edip doğra yola gitme tercihini Allah size bırakıyor... "Ben dileyeni doğru yoldan, dileyenide sapkınlığın yolundan alıkoymam"

Hem Kuran evrensel bir din tüm zamanlara gönderilmiştir diyorsunuz hemde kuranı anlamak için arapça bilmek lazım diyorsunuz.Koskaca Tanrı bilmiyor mu bu kitabı böyle gönderince yanlış anlamlar çıkartılabileceğini bu durumda kuran araplara gönderilmiş bana gönderilmemiş ki ! Herşeyi işiten,bilen,gören bir Tanrı'nın yaptığı herşeyin kusursuz olmasını beklerim.Bir kitap evrensel olduğunu iddia ediyorsa aşağılamak için söylemiyorum en gerizekalı insanın bile okuyunca anlaması gerekir.Evrensel olan bir kitabı okuyunca milyon tane soru soruyorsanız bu kitap tanrı tarafından yazılmamıştır.

• Dağın arkasında olduğu için ne olduğunu bilmiyorum diyerek yaşamayı seçtim.

• quote:

quote:

İbrahim / 4

Rad / 27

Fatır / 8

Hem Kuran evrensel bir din tüm zamanlara gönderilmiştir diyorsunuz hemde kuranı anlamak için arapça bilmek lazım diyorsunuz.Koskaca Tanrı bilmiyor mu bu kitabı böyle gönderince yanlış anlamlar çıkartılabileceğini bu durumda kuran araplara gönderilmiş bana gönderilmemiş ki ! Herşeyi işiten,bilen,gören bir Tanrı'nın yaptığı herşeyin kusursuz olmasını beklerim.Bir kitap evrensel olduğunu iddia ediyorsa aşağılamak için söylemiyorum en gerizekalı insanın bile okuyunca anlaması gerekir.Evrensel olan bir kitabı okuyunca milyon tane soru soruyorsanız bu kitap tanrı tarafından yazılmamıştır.

Bu soru ilkokul seviyesinde oldu farkındamısın...

Eğer ayetler ile ilgili veya islamdaki uygulamaları hakkında kafana takılan sorular varsa seve seve cevaplarım.

Ama din nedir,tanrı nedir,peygamber nedir,vahy nedir,ayet nedir,kutsal kitap nedir,din'ler nasıl yayılır gibi ilkokul seviyesi soruların varsa, onları semtinizdeki ilkokulun din kültürü öğretmenine sor... Çünkü sorduğun saçma sorunun cevabı bu yazdığım soruların içinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 26 Eylül 2015; 15:48:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

İbrahim / 4

Rad / 27

Fatır / 8

Eğer ayetler ile ilgili veya islamdaki uygulamaları hakkında kafana takılan sorular varsa seve seve cevaplarım.

Ama din nedir,tanrı nedir,peygamber nedir,vahy nedir,ayet nedir,kutsal kitap nedir,din'ler nasıl yayılır gibi ilkokul seviyesi soruların varsa, onları semtinizdeki ilkokulun din kültürü öğretmenine sor...

Kafası çalışan insan için çok can alıcı bir soru

• Uçan atın varlığıyla Allahın varlığının olasılığı aynı ve ben uçan atlara inanmam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İbrahim / 4

Rad / 27

Fatır / 8

Ama din nedir,tanrı nedir,peygamber nedir,vahy nedir,ayet nedir,kutsal kitap nedir,din'ler nasıl yayılır gibi ilkokul seviyesi soruların varsa, onları semtinizdeki ilkokulun din kültürü öğretmenine sor...

Kafası çalışan insan için çok can alıcı bir soru

bence senin kafa hiç çalışmıyor .. öle oldugunu zannediyorsun

uçan atların olmadıgını zanneden üstteki çocuk gibi

problem şu : herşeyi bildiğinizi zannetmeniz görmediklerinizi yok saymanız bu mantıkla ..

ama öğreneceksiniz zamanla ..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.