Şimdi Ara

***Bir Çocuk Size Sesleniyor, Memleketimin Çocuğu ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ***Bir Çocuk Size Sesleniyor, Memleketimin Çocuğu  ***

Yaralı bir takvimle büyüyor üç tarafı hüzünlerle çevrili yurdum..
    Genç ölümlerle değişiyor mevsimler ve hep aynı toprağa aynı ağıtı söylüyor anadoludaki bütün diller..
    Ey benim bin yıllık kardeşim unutma, benimki de kanar, senin parmağına çöp batsa...
    Sen sevgili ablam, sen sevgili annem, sen sevgili babam, sen mahallemdeki komşum, sen evine ekmek taşıyan ağabeyim.
    Sen elinde iphone elinde internet altında arabalar müzik çalan oyuncaklar, ateriler playstationlar eğlenirken ben kurşun sesiyle büyüyorum.
    Sen kurşunun sesini duydunmu ? Belki duydun filmlerde peki acısını hissettinmi sevgili ablacığım ? Evinde otururken yankı yapan kurşunun bir piyango gibi acaba hangi eve girdiğini bilebilirmisin ?
    Sen hiç lastik ayakkabıyla koştunmu arabaların arkasından, ya van kalesinde mozaiklerle oyun oynadınmı , kahtada diyarbekirde , mardinde , siirtte bu kurşunun sesini duydunmu sevgili ablacığım ?
    Hiç boğazına ekmek tıkandımı bir ana yüreği gibi ? Bir oğlun dağda bir oğlun askerde oldumu ? Hiç olmayan kırçiçeklerinin arasında piknik yapmayı hayal ettinmi istanbul korularında sefa sürerken ?
    Hiç cesetlerin döküldüğü, kandan kıpkırmızıya boyanmış dicleye fırata van gölüne girmeyi düsündünmü yüzmek için selimpaşada denize girerken ?
    Hiç rüzgarın savurduğu toprağın yüzüne vurduğu oldumu istanbulda ankarada ? Kendi köyüne gidememek ne demek bilirmisin ? Bilirmisin köyüm neden boş ?
    Neden kardeş değiliz yaşım 10 neden ben öleceğim abla ? Benim suçum ne ?
    Ha asker anası ha diğerinin anası ha senin ha benim anam ? Hiç analar asker terörist olurmu ablam ?
    Hiç evladı bilen birisi başkasının oğlunu vururmu ablam ?
    7 aydır silahlar sustu ablacığım. Artık ellerimizde plastik arabalarımız dağlarımıza koşuyoruz gülüyoruz. Gitmeyin denilen dağlara çıkıp özgürce koşuyoruz.
    Yaşıyoruz artık nefesi alıyoruz.
    Ne kadar fark değilmi aramızda ? Sen belediyeden hizmet alamadığını söylerken ben kurşun sesleriyle kahvaltı yapıyorum. Benim yerime ağlarmısın abin anan baban kardeşin ölünce ?
    Sen maaşına zam düşünürken ben burada peynirim için ot toplamaya giderken vuruluyorum ablacığım ? Üzülmezmisin bana ? Bak daha ellerim ufacık ayaklarım kirden karalaşmış, yüzüm güneşten yanmış, pantolonum abeyimin pantolonu bir paçası kısa, gözlerim ela, dudaklarım çatlak güneşten.
    Özgürce koşmaya başladım ablacığım ben. Ne olur ne olur geleceğime şerh koyma.
    İlk defa yükselmişken barış çubuğu ne olur söndürme ablacığım..
    İlk defa köyümün dumanı tüterken söndürme ablacığım, sonra ağlarım, sonra büyürüm, sonra bende vurulurum bir hiç uğruna..
    Ben ölünce üzülmem ama sen arkamdan üzülür kafanı sallar geçersin ablacığım, yinemi şehit yahut yinemi bir ananın evladı yahut kandırılıp dağa çıkarılan zorla ağlatılan o körpelerden birisi dahamı gitmiş diye.
    Sonra kapatırsın kanalı televizyondan kafanı çevirirsin, gelir komşuların muhabbete gülmeye başlarsın.
    Ablacığım sen gülerken ben hala ağlarım.
    Artık silahlar sustu, artık kan kokusu yerine , bal ve çiçek kokusu geliyor burnumuza köylerimizde.
    Söyle ablacığım benim suçum ne ????

Sağol sayın başbakanım bu kurşun seslerini susturduğun için..Sonsuza kadar teşekkürler

Soner Soy 11.06.2013 / Türkiyeme Selamlarla

Yöneticilerden ricam silinmemesini istiyorum. Konuda siyaset şu bu değil İNSANLIK VARDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Haziran 2013; 11:23:51 >

• güzelmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.