Şimdi Ara

Bir başka hatalı Kimya sorusu [2011 LYS] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

Kardeşim şakamısınız yahu ? Dengenin sol tarafına madde ekleniyor ve KDnın aynı değeri çıkacak şekilde derişimler elbette değişecektir(sabitlenecektir). Hatta toplam mol sayısında bir azalma bile gözlenebilir. Cevap kesinlikle D'dir, iptal felan olmaz...

derişimin ne olduğunu bildiğine emin misin ?
  • cevap E deilmi,mantığı da Kd=[H2]^4,sadece buna bağlı olduğu içindir.denge sadece sıcaklıkla değişir bu durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: benbatu

quote:

Kardeşim şakamısınız yahu ? Dengenin sol tarafına madde ekleniyor ve KDnın aynı değeri çıkacak şekilde derişimler elbette değişecektir(sabitlenecektir). Hatta toplam mol sayısında bir azalma bile gözlenebilir. Cevap kesinlikle D'dir, iptal felan olmaz...

Bilmiyorum kardeşim lütfen açıklar mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

cevap E deilmi,mantığı da Kd=[H2]^4,sadece buna bağlı olduğu içindir.denge sadece sıcaklıkla değişir bu durumda

bende E yaptım fakat D ve E şıklarının ikiside doğru
  • katının derişimi olduğunu da ilk defa burda görüyorum ayrıca
  • quote:

quote:

quote:

Katıların ve saf sıvıların derişimleri sabittir bu yüzden sıvı suyun eklenmesi denge derişimlerini etkilemez.

• quote:

quote:

quote:

derişim madde miktarının ( mol vb. ) madde hacmine bölünmesiyle bulunur .

Bir denge bağıntısında sadece bir gaz varsa o gazın derişimini sadece sıcaklık vb. etkilerle değiştirebilirsin . Çünkü Kd sadece onunla değişir .

Katı ve saf sıvı maddelerin derişimlerini ortama aynı katıdan veya aynı saf sıvıdan ekleyerek değiştiremessin .

Elimdeki 1 kg saf demire 1 kg daha eklersem bunun derişimi değişmez , madde miktarı molü hacmi kütlesi artar . Aynı şey su içinde geçerli .

Fakat elimde NaCl çözeltisi varsa ve ben ortama saf su eklersem derişimi elbette değiştiririm .

Bu soru kesinlikle hatalıdır ya da bizim lise bilgilerimizle hatalıdır en azından .

• quote:

Orijinalden alıntı: ZnZgr

quote:

Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

Katının derişimi neden sabit olsun ki?

Hiç çözelti sorusu çözmedin galiba katıların derişmini 100 almıyor muyduk ya ygs ile lys farklı dünyaları mı konu alıyor?

ama katı suda çözünüyorsa yani (aq) çözeltisi oluşuyorsa su ekledikçe derişimi azalır tabii.

derişim: birim hacimde çözünen madde mikt. katının hacmi su ekledikçe neden değişsin? taş düşün taşı suya attığında hacmi azalır ya da artar mı?

Bak güzel kardeşim orda mesela demir vermeseydi de tuz falan verseydi o zaman ne derdin değişir mi değişmez mi?
    NaCl tuzu olsaydı mesela o zaman nolurdu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZnZgr

quote:

Katının derişimi neden sabit olsun ki?

Hiç çözelti sorusu çözmedin galiba katıların derişmini 100 almıyor muyduk ya ygs ile lys farklı dünyaları mı konu alıyor?

ama katı suda çözünüyorsa yani (aq) çözeltisi oluşuyorsa su ekledikçe derişimi azalır tabii.

derişim: birim hacimde çözünen madde mikt. katının hacmi su ekledikçe neden değişsin? taş düşün taşı suya attığında hacmi azalır ya da artar mı?

Bak güzel kardeşim orda mesela demir vermeseydi de tuz falan verseydi o zaman ne derdin değişir mi değişmez mi?
    NaCl tuzu olsaydı mesela o zaman nolurdu ?

Ben o örneği de derişimi açıklamak için vermiştim , bu soruda demir yerine NaCl e göre kıyaslamak saçma çünkü NaCl ve Su çözelti oluşturur .
    NaCl vermiş olsaydı suda çözünen bir madde olduğundan dolayı eriyik veya katı halde olduğunu belirtmesi gerekirdi .

• Ben sorunun iptal olcağına ihtimal vermiyorum. O kadar derine inersen soruların yarısı yanlış çıkar.
  • quote:

Ben sorunun iptal olcağına ihtimal vermiyorum. O kadar derine inersen soruların yarısı yanlış çıkar.

bu aslında derine inmek değil ya .

bizim dershanede hocalar denemelerde bile böyle soru sormuştu . baya yanıltıcı sorudur Kd nin denkleminde tek değişken olduğundan dolayı .

ben yine diyorum ki bu soru yüzünden belki gideceğim üniversiteye gidemeyeceğim ( şuan puanımı hesapladığımda gitmek istediğim okulun 2 puan altında , ayrıca kimyadan diğer yanlışımda Aktiflik sorusu ) .
  • quote:

Ben sorunun iptal olcağına ihtimal vermiyorum. O kadar derine inersen soruların yarısı yanlış çıkar.

Derine inmek mi? Sen kitabı açıp denge çalıştığına emin misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nba_ -- 29 Haziran 2011; 19:37:43 >
  • Vay arkadaş ben d yi gördüm işaretledim geçtim ve yeni gördüm e şıkkını sonuna kadar haklısınız ne diyeyim şu ayrıntı düşünmeyin detaya inmeyin diyenler de konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını lütfen bu kadar belirtmesinler hemen hemen her kitapta bu tip soru vardır ve e şıkkı da doğrudur şaka gibi ya ne diyelim ki sana ösym
  • evet saçma sapan konuşmayın sorunun çok bariz iki doğru cevabı var.

quote:

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda aşmışsın dostum saygı duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grenoble
    evet saçma sapan konuşmayın sorunun çok bariz iki doğru cevabı var.

quote:

Adamlar da hakli olabilir bisey demiyeyim diyorum ama sunu yazan adama demek lazim ;

Soru iptal olmayinca yüzündeki sacma ifadeyi gormek isterdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: grenoble
    evet saçma sapan konuşmayın sorunun çok bariz iki doğru cevabı var.

quote:

Adamlar da hakli olabilir bisey demiyeyim diyorum ama sunu yazan adama demek lazim ;

Soru iptal olmayinca yüzündeki sacma ifadeyi gormek isterdim

seneye büyük ihtimal ben de itü'de olacağım. gösteririm sana yüzümdeki ifadeyi o zaman.

• Soru iptal olmaz her iddiasına da girerim. Soruda da tek cevap var. Bu benim fikrim. Ayrıca sen kimsin de benim bilgimi ölçüyosun.
  • Çok bilgili olan arkadaşlara soruyorum.

1. Dengede kaç tane madde var?

2. Sorudaki kapalı kapa su eklenince hangi maddenin derişimi nasıl değişcek açıkla !
  • quote:

Çok bilgili olan arkadaşlara soruyorum.

2. Sorudaki kapalı kapa su eklenince hangi maddenin derişimi nasıl değişcek açıkla !

Değişmeyecek diyoruz zaten.
  • quote:

Çok bilgili olan arkadaşlara soruyorum.

Kd=[H2]^4 dimi?

denge tek bağıntıyla yazıldı ve Kd sadece sıcaklıkla değişmez mi?

yani istediğimiz kadar su ekledik vs,h2 nin derişimi değişmez değil mi?çünkü kd sadece sıcaklıkla değişiyor.

E şıkkı neden yanlış oluyor anlayamıyorum bu yüzden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.