Şimdi Ara

Bir Başarı Hikayesi (Açık Öğretim Lisesinden Bilgisayar Mühendisliğine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
8
Favori
12.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Belki sınava hazırlanacak arkadaşları bir faydam olur diye kendi hikayemi paylaşmak istedim.

Adım Onur.22 yaşındayım.Üniversiteyi yeni kazanmış birisi için bir hayli yaşım büyük gibi değil mi?Aslında liseyi iki kez bırakmış bir öğrenci için normal.

Başarılı bir lgs sınavından sonra Adile Mermerci Anadolu Lisesini kazandım.Birinci ve ikinci sınıfı bir şekilde geçtim.Üçüncü sınıfta gerek özgürlük düşkünlüğü, gerek siyasi arayışlar sebebiyle okuldan soğudum ve bıraktım.Tabi bu dönem çok sancılı geçti.Bütün arkadaş ve akraba çevremden olumsuz tepkiler aldım.Annem okula ağlayarak geldi müdürle konuşmaya.Daha sonra okul müdürü kendince bana iyilik yapmış ve beni okulu bıraktı diye değil de sınıfta kaldı olarak göstermiş.Yarın bir gün akıllanır da tekrar devam eder diye.

Okulu böylece bırakmış oldum.Ardından aylarca evde boş boş oturdum sonra çalışmak istedim.Bir fast food firmasında işe başladıktan bir süre sonra, yeni taşındığımız semtte yine bir anadolu lisesi olan Rotary 100.yıl Lisesine ailemin ısrarıyla tekrar başladım.Çalışma hayatından sonra tekrar üniforma giymek, sırt çantası takmak garip gelse de sonraları alıştım.Gel gelelim okul bitmeye doğru sebebini tam olarak anlayamadığım bir şekilde tekrar okuldan bıkkınlık geldi.Tabi ki bunda aşırı kılık kıyafet denetimleri, saçı çok uzun olanı okula almama gibi olaylar da etkili oldu.Derken okulu ikinci kez bıraktım.Tabi bu sefer okulla tamamen ilişkim kesilmişti.Yasal olarak tekrar başlayamıyordum.Yine ailemin ısrarıyla isteksiz bir şekilde açık öğretim lisesine kayıt oldum.Eğitim hayatımdan ümidi kesmiş biri olarak tekrar çalışmaya başladım.Motosiklet sevdamdan dolayı a2 ehliyet alıp yine fast food firmalarında motorlu kuryelik yaptım.Bu serüven 3 seneye yakın sürdü.Bu süreçte yaşadığım sıkıntılar,değiştirdiğim işler anlatmakla bitmez.O yüzden fazla girmiyorum.

Bir de baktık ki askerlik kapıya dayanmış.Kağıtlar falan gelmiş.Ben ise gitmemeye kararlıyım.1 yıl boyunca askerlik şubesine hiç uğramadım.Yani kaçaktım.Yakalanırım korkusuyla şehirler arası yolculuk yapmıyordum.Hayatım git gide çekilmez bir hal almıştı.

Günlerden bir gün telefonuma ilk okul arkadaşımdan mesaj geldi.İlk okuldan eski arkadaşlarla bir buluşma ayarlanmış yemek yenecekmiş.Ben isteksiz bir şekilde mesajı atan arkadaşıma sen de gelirsen gelirim dedim.Ardından yemekte buluştuk.Aslında bu buluşma hayatımın dönüm noktasıymış da haberim yokmuş.Senelerdir görmediğim arkadaşlarla konuşurken dikkatimi çeken bir şey oldu.Kime sorduysam iyi kötü bir üniversiteye girmiş.O okulda dalga geçtiğimiz herkes üniversiteli olmuş.Kimisi ikinci üçüncü sınıfa geçmiş bitirmek üzere.Bana sorduklarında ise hiç bir cevap veremedim.Kendi yaptığım mesleği söylemeye utandım.Yemeğin sonunda oradan arkadaşımla ayrıldığımızda o gece buluşmaya beraber gittiğim arkadaşımda kaldım.Ve ona şu soruyu sordum.Ben tekrar bu işlere girsem, açıktan liseyi bitirsem askerliği tecil etsem, sonrada dersaneye gitsem yapabilir miyim?Bu soruyu sormamda ki sebep şuydu.Yıllardır kitap yüzü görmüyordum.Çalışma hayatım beni köreltmişti, her şey unutmuştum.
    Arkadaşım bana sen yaparsın, uğraşırsan olur gibisinde moral verince o gece büyük bir karar aldım.Ben bu işi başaracağım!

Daha sonra hali hazırda kayıtlı olduğum açık öğretim lisesinin sınav tarihlerine bakıp çalışmaya başladım.Çalıştım...Çalıştım.. Her dönemde toplayabileceğim maksimum 30 krediyi eksiksiz toplayarak en kısa sürede açık liseden mezun oldum.Bu ilk başarıydı.Şimdi askerlik sıkıntı idi.Bende açık öğretim fakültesi kazanıp tecil ettirmeyi denemeye karar verdim.O sene ygs ye girip açık öğretim fakültesi kazanacak kadar puan yaptım kayıt oldum.Öğrenci belgemi alıp askerlik şubesine gittim.Sıram geldi içeri girdim.Bir kadın vardı bilgisayar başında, kağıtlarımı aldı, yaşın çok geçmiş ama yine de deneyelim falan dedi.Bilgilerimi bilgisayara girip bir tuşa bastı ve beklemeye başladı.Bir dakika aradan sonra tamam oldu dedi.O an yaşadığım sevinci size anlatamam.2015'in sonuna kadar tecil ettirmiştim Bu da ikinci başarı idi :)

Şimdi işin en zor kısmına gelmiştim.Dersaneye gidip üniversite kazanmam gerekiyordu.İstanbul'da bir fem şubesine kayıt oldum.Kitaplarımı aldım.Tekrar öğrenci moduna soktum kendimi.Lakin dersler başlayınca bir sorunum olduğunu farkettim.Ben herşeyi unutmuştum.En basit fizik formüllerini, matematik birimlerini, çarpım tablosunda bile duraksadığım yerler oluyordu.Yahu ben ne yapacağım dedim.Sonra kendi kendime cevap verdim herkes ne kadar çalışıyorsa ben daha fazla çalışacağım.Ve dediğim gibi yaptım dersane başdığından itibaren gecemi gündüzüme verip çalıştım.Eski formumu tekrar kazandım hatta ilerlettim :) Dersanede ki ilk denememde 40 küsür net yaptım.Bu çok azdı daha çok çalışmam gerekiyordu.Çalıştım.. Çalıştım.. Hafta sonları yatıp uyumam gerekirken cumartesi ve pazarları sabah 8:30 da kalkıp deneme çözdüm.Neredeyse arkadaşlarla gezmeye hiç gitmedim.13 14 saat çalışma masasından kalkmadığım oldu.Ve çalışmamın karşılığını almaya başladım.Netlerim arttı.Dersaneye başladığımdan 40 olan netim dersane bitmeye doğru 120 leri zorluyordu.

Sınavlara girdim.Beklediğim kadar olmasada görece iyi bir puan yaptım ve Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandım :) Ailem çok mutlu bende öyle :)

Sonuç olarak bir kaç cümle yazıp bitireyim.Arkadaşlar bir insan bir hedef uğruna çalışması ve o hedefe ulaşması kadar güzel bir şey yok.Umarım bu mutluluğu hepiniz yaşarsınız.Bazılarınız benim gibi "ya ben çok sene kaybettim", " bu saatten sonra okuyamam" bahanelerle kendinizi sınırlıyor olabilirsiniz.Ancak siz bu değilsiniz, daha fazlasını yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bakın bu kadar yaşadığım olay bana tek şunu öğretti.Her şey parayla satın alınabilir, ama VAKİT asla satın alınamaz! Arkadaşlar ne olur senelerinizin kıymetini bilin.Bir sene daha hazırlanırım demek ömrünüzden, gençliğinizden bir sene vermek demek.Yeniden hazırlanmaya gerek yok.Var gücünüzle çalışın.İlk okuldaki sıra arkadaşım üniversiteyi bitirmiş mühendis olmuş ben daha yeni başlıyorum.Bu benim için çok üzücü bir durum.Gelin siz bunu yaşamamak için elinizden geleni yapın.Hayatınızı dersane köşelerinde, sınav sonuç ekranlarının başlarında harcamayın.Zamanınızın kıymetini bilin!!

• vay arkadaş ya. ne desem az kalır. süper

Edit: ne kadar moral olur bilmiyorum ama Sakarya Bilg. Mezunu kuzenim şu an Turkcell'e 15 bin maaşla girdi.

Siz gerçi işin para boyutunu çoktan aşmış görünüyorsunuz tekrar tebrikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten helal olsun,bir çok tanıdığım var lise 2de 3te bırakıp pes edenler.Ama siz çabalayıp kazanmışsınız.Tebrikler,üniversitede başarılarınızin devamını diler,nasihatleriniz için teşekkür ederim Bu arada geç kalmamışsiniz bence millet 30-40 yaşında başlıyor üniversiteye.

Bir senede hatta dershane eylülde açılıyor 7,8 ayda sıfırdan Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 4 Ağustos 2013; 22:32:12 >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • Başarılarının devamını dilerim gerçekten büyük başarı tebrikler

Daha Fazla Göster
  • ''bir hedef uğruna çalışması ve o hedefe ulaşması kadar güzel bir şey yok''

tebrik ederim hocam çoğu kişi 0dan başlar siz eksiden başlamışsınız neredeyse her şeye ama yapmışsınız
  • hawloo kullanıcısına yanıt
    Evet.İyi bir çalışmayla bu ve benzeri yerlere çok rahat girebilirsin.

Orijinalden alıntı: melisa81

Çiğlide (Rotary) miydiniz? Meğer her gün okula giderken adım adım başarıya yürüyen birisi varmış yanıbaşımda. Çok etkilendim. Başarılarınızın devamını dilerim.

Edit: ne kadar moral olur bilmiyorum ama Sakarya Bilg. Mezunu kuzenim şu an Turkcell'e 15 bin maaşla girdi.

Hayır.İstanbul Sarıyerde Rotary 100.yıl Anadolu lisesindeydim.Kuzenin o maaşla işe girmesi benim için iyi bir haber.Teşekkür ederim yorumun için :)

Orijinalden alıntı: Revolucion

Peki 1 sene daha çalışsan odtu, itü olurmuydu?
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melisa81

Çiğlide (Rotary) miydiniz? Meğer her gün okula giderken adım adım başarıya yürüyen birisi varmış yanıbaşımda. Çok etkilendim. Başarılarınızın devamını dilerim.

Hayır.İstanbul Sarıyerde Rotary 100.yıl Anadolu lisesindeydim.Kuzenin o maaşla işe girmesi benim için iyi bir haber.Teşekkür ederim yorumun için :)

Oks de 5 puanla kacirmistim o okulu cok guzel bi okul kendisi birakmasaymissin bogazici falan olurmus ama saglik olsun tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

quote:

Peki 1 sene daha çalışsan odtu, itü olurmuydu?

Güzel soru.Zaten dersaneye ilk başladığımda hedefim İtü idi.Sakarya oldu.Çok da üzülmedim açıkçası.Ama şunu söyleyebilirim ki, eğer aynı tempoyla bir sene daha hazırlansaydım ve sınava sağ salim girebilseydim itü olurdu.Bir okulu hedef olarak koymak çok güzel, ama takıntı yapmamak gerekir.Elde ettiğinle mutlu olmak önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

sakaryada 5 çeşit bilgisayar müh. var hangisi :)

Bilgisayar Mühendisliği normal öğretim.
    3sene falan kitap yüzü görmedim orada burada sürttüm.Sonra Ulan ben ne yapıyorum dedim şu hayatta annem ve ben variz sadece birbirimize sığınabileceğimiz(babam vefat etti)
    Oturdum O Gece sabaha kadar ağladım hayatımdan geçen 3seneye ve anneme hak etmedigi şeyleri duyurduğum için
    sonra gittim açık kaydoldum. aynı senede dershaneye gittim.
    baktım millet takir takır mat cozuyor ben hiç bir şey yapamıyorum.gittim lavaboya hüngür hüngür agladım.ama hiç bir zaman kendime olan inancımı kaybetmedim.gittim ilk okul ortaokul mat kitapları aldım herşeye sifirdan başladım.yeri geldi 1soru içi 2saat kafa yordum yapamadım ağladım oylece ama düzenli calismayla ygsde istediğim puanı yapamasamda bir puan aldım{300] kastamonu üniversitesinde iki yıllık bir bölüme kayıt oldum.
    şimdi hedefim dahada fazla çalışıp
    hemşirelik,pdr,psikoloji bu 3bolumden birini kazanmak.

Yani Diyeceğim o ki Kendinize Güvenin Bu Hayata 1kere Geliyoruz onuda en iyi şekilde değerlendirin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

sakaryada 5 çeşit bilgisayar müh. var hangisi :)

Bilgisayar Mühendisliği normal öğretim.

bende ek yerleştirmede yazmayı düşünüyorum da acaba okula gitmeden dersleri geçebilir miyiz ki diye düşüncedeyim...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.