Şimdi Ara

Bir ayda 195 korsan taksi yolcusuna ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un 3 Haziran'da yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul'da ilk kez geçen ay 27 günde 195 korsan taksi yolcusuna 215'er TL para cezası kesildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kaynaklarına göre, bu yıl 6 ayda 5 bin 850 korsan taşımacılık yapan taksiciye 1950'şer TL para cezası kesildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un 3 Haziran'da yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul'da 3 Haziran-30 Haziran arası 195 korsan taksi yolcusuna 215'er TL'lik cezai işlem uygulandı.

    İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı (İTEO) Yahya Uğur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl hükümete korsan taşımacılığın engellenmesiyle ilgili hazırladıkları yasa taslağını sunduklarını belirterek, “30 yıllık bir sorundu bu, ihmallerle artık canavar haline geldiğini bunu engellemek için de arz yönünden ziyade talep yönünde de engel konulması, müeyyide oluşturulmasını önermiştik. Korsan taksi kullanan vatandaşa da ceza verilmesi önerisini yapmıştık” dedi.
    Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bir ay sonra bir değerlendirme yaptığında yasanın çok yerinde ve doğru olduğunu anlatan Uğur, şöyle devam etti:
    “Bu yasanın en güzel tarafı rakamlardaki değişiklik; 6 ayda yakalanan korsan taşımacı sayısı 6 binlerdeyken son günlerde bunun ciddi oranda düştüğünü gördük. Korsan taşımacılığın bir anda düşmesindeki neden de kullanan vatandaşa da ceza getirilmesi maddesidir. Artık İstanbullu korsan taksiyi kullanmak istemiyor, kullanmaktan kaçınıyor. Tabii bu bizi İTEO olarak memnun eden bir sonuç, ama aynı zamanda sorumluluk da yükleyen bir sonuç.

    Bundan sonra taksicilerin gerçekten hizmet verme biçiminde kusur oluşturmamasını özellikle istiyoruz, bu anlamda eğitim çalışmalarımız var, yanlış yapan taksiciye ceza verilmesi yönünde çalışmalarımız var. İstanbullu bu hizmeti hem güvenli hem huzurlu ve kaliteli bir şekilde almak zorunda, biz de İTEO olarak bunu yapmak zorundayız. Çalışmalarımız kademe kademe devam ediyor, gerçekten yıl sonuna kadar inşallah çok farklı bir hizmet veren personeli göreceğiz.”
    Korsan taşımacılık yapan kişinin bir yıl içinde ikinci defa yakalandığında kanunda öngörülen cezanın 5 misli olarak cezai işlem yapılacağını vurgulayan Uğur, yolcu da tekrar korsan taksi kullanmakta ısrar ederse ona kesilen 215 liralık cezanın da yaklaşık 325 TL'ye çıkartılacağını söyledi.

    Sultanahmet bölgesindeki taksiciler için özel çalışma

    Sultanahmet bölgesinde çalışan taksicilerden turistlerin yaptıkları şikayetlerle ilgili İSPARK ile beraber çok özel bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Uğur, “O bölgede kooperatifleşme yönü organize edildi, buradaki taksiciler bir otokontrol sağlayacak, herkes birbirini kontrol edecek. Kıyafetlerinden, oradaki çalışan kişilere kadar bunların hepsi takip edilerek yapılacak. Bundan sonra o bölgede çalışan taksici de olmayan takside çalışmış olmalarına rağmen taksici de olmayan o kişilerin şikayetlerini inşallah bir daha duymayacağımızı umuyorum. Şuandaki çalışmalarımız buna yönelik” diye konuştu.
    Kısa mesafeli yolcuları almayan veya yolu bilmeyen yolcuları uzun süre dolaştıran taksicilerle ilgili şikayetler için de İTEO Başkanı Uğur, “444 15 23” numaralı hattan şikayetleri aldıklarını ve kategorize etmeye başladıklarını, sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirtti.



    Konu ile ilgili aklımda kalmış geçenler de bir taksiye bindim ve taksi söförü bana önümüzde giden renault 2012 model fluance yi gösterdi plakasından kiralık olduğu belli oluyordu ve arka koltuğunda bir bayan vardı bana taksi söförü önümüzdeki aracın korsan taksi olduğunu söyledi nerden anladınız dediğimde hep aynı yolcuları getirip götürüyor özel müşterileri var dedi peki dedim kimse şikayet etmiyormu bunları orda bir sessizlik oldu tabi ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 16 Temmuz 2012; 15:16:30 >







  • forumda bu habere sevinen çıkacağını pek sanmam.
  • Taksici ve Taksi hattı sahiplerinden nefret ediyorum ; bildiğin ranti düzen mevcut , gerekli şartları , sertifikaları sağlayabilen herkes devlete vereceği cüzi miktar ve vergisiyle bu işi yapabilmeli en azından sosyal devlet , fırsat eşitliği namına ülkede bir şey varsa . Belli bir zümrenin işleteceği , tekel zihniyetinde olmaması lazım bu işin ...
  • Ticari taksi esnafi bu uygulamadan sonra daha da artistlesip ahlaksizlasacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bu sabah Ankara'nın orta yerinde kırmızı ışıkta durup (yasal zorunluluktur) yeşilde geçen yayaya (normali bu) yol veren sürücüye fasılasız korna çalan, taciz eden sonra da saldıran ticari bir öküz gördüm. İş gereği çok taksi kullanan biri olarak bundan sonra ölüm-kalım derdi olmadıkça ticari taksiye binmeyeceğim. Forumun eski bir üyesi olarak (Ankara'da yaşıyorum) bildiğiniz özel hizmet veren taksi varsa pm ile bildirirseniz müteşekkir olurum. Hiç olmassa trafiği katleden bu adamlara bağış yapmamış oluruz.

    Taksicilerin sırtını pışpışlamak için öngörülmüş 200 lira para cezası var. Kızılay meydanında idam etmeyecekleri gibi yasal olarak tespitide çok zor. Emniyet mensubu sivil olarak biner, seri nosu alınmış para verir, yakalar. Fakat durdurup size soru sorma hak ve yetkileri yok. Rutin kontrollerde polise kimlik belgenizi göstermek ve kimliğinizle ilgili bilgileri doğru söylemek dışında (genel kural budur) hiç bir mecburiyetiniz yoktur. Ötesini talep eden korsan taksiye binmekten daha ağır bir suç işlemiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 16 Temmuz 2012; 15:56:07 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir ceza gelir mi ? (Drift )
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.