Şimdi Ara

Bir arabanın masrafları nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12-14 bin lira arasında bi araç almayı düşünüyorum.Lpgli ve benzinli,daha önce hiç bi araç sahibi olmadım ilk aracım olacak.Bankaya olan kredi ödemesi bi yana aracın masrafları korkutuyor beni.

Aslında araçla gideceğim güzergah belli 6-7 kmlik bir mesafe,arada şehir içinde dolaşım vs.

Benzinden ve gazdan ziyade arabanın her yıl fix ne gibi masrafları vardı ? kasko,sigorta,bakım vs vs ?

İnanın bu konu hakkında bir bilgi sahibi değilim,danışacağım kimse de yok.Yardımınıza ihtiyacım var.

• araç 10 yaş altında ise kasko yaptırabilirsin ama zorunlu değil her iki senede bir muayne yaptırıcaksın her yıl sigorta yaptırıcaksın motorlu taşıtlar vergisi ödiyiceksin 6 ayda 1 bir de senede bir bakım yaptırırsın.
  • Otoyol, köprü, otopark ücretlerini unutmayın.

Sonra aracınızı yıkatmak da parayla. Hiç yıkatmadan olmuyor.

Edit: Ekeleme yapayım. Işıklarda sünüp para isteyenler olacaktır. Onların da belli bir masrafı var.

Bugün hatta çocuklara önümde çok pahalı bir jip durdu. "Olm delirdiniz mi? O araba dururken benden mi istiyorsunuz?" diye öndeki araca gönderdim ama vermedi sürücüsü. İsyan ediyorlardı ama eğlendik işte birlikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MesutO -- 5 Nisan 2014; 0:50:30 >
  • Trafik sigortası vardır. İlk aracınız, yaşınız da küçükse ayrıca plaka büyük şehire kayıtlıysa 500 TL civarı bir paraya hazır olun.
    Yaptırırsanız kasko yaptırırsınız. O da yaşınıza göre 1000 tl lerden kapı açarlar.
    Yakıt haricinde, bakım masrafı yaparsınız. Yılda bir kere olsun 200-300 TL arası bir yağ, filtre, su değişimi falan olur.
    Aklıma gelenler bunlar.
  • herşey olabilir en beklenmedik anda masraf çıkıyor.dün gittim turbo intercooler ve boruları patlamış 500 e patladı :(
  • 6 ayda bir vergi,yılda bir sigorta,2 yılda bir muayene.
    yakıt parası.park parası,yıkatma temizleme parası,trafik cezası,cart curt parası.
    bakım parası
    sürpriz arızalar var işte onlar daha da can sıkıcı. bi ay baskı balata biter,öbür ay lastik ister,bi ay motora para harcarsın, öbür ay başka bir arıza daha açar.bi gün ansızın akün biter. lpg ayar ister.benzin pompası bozulur. olur da olur. yeni model olmadıkça çıkar da çıkar.

hevesini kaçırmak değil amacım,hiç bi şekilde arabadan vazgeçmem :)
  • Günümüzde arabanın en büyük masrafı, yakıt...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 5 Nisan 2014; 3:07:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Günümüzde arabanın en büyük masrafı, yakıt...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.