Şimdi Ara

bir araba alma macerası(karar cruze)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar forumdaşlarım.Sizle araba alma maceramızı paylaşmak istedim.
    Bizim eski düldülü satınca(99 accent gls) yeni araba çalışmalarına başladım.Araç seçimi konusunda babamdanda tam yetkiyi alınca(zaten kendisi hiç ama hiç anlamaz) bayileri gezmeye başladım.babam öğretmen e öyle olunca ince eleyip sık dokumak lazımdı zaten araba için 22,000tl kredi kullandık paranın ve çekilecek maddi sıkıntının karşılğını almak lazım.çok kişi araç tercihini forumda gerçekleştirdi ancak ben vakit bulamadığım için pek fikir paylaşımına giremedim.bunun yerine direk listemdeki araçları test ettim ya da inceledim.ve bu sürecin sonunda chevrolet cruze da karar kıldım.ortalama 15 gündede sonuca ulaştık.kısa sürdü aslında birazda tesadüf oldu.

Listemdeki test edebilğim araçlar =

Renault fluance 1,5dci(2kere test ettim araç hissizliğiyle beni şaşırttı emin olamadım)
    Hyundai accet blue 1,4
    Honda civic 1,6
    Opel astra 1,6 activeselect
    Skoda octavia 1,4tsı dsg
    Tabiki cruze

Detaylı inceleme fırsatı bulduğum araçlar =

Vw jetta(test aracı yoktu.kapı içlerinin kalitesizliğiyle şaşırttı zaten araç yok ellerinde,baz donanımda esp de yok 42,000tl ye)
    Yeni ford focus(randevu alabildim ancak gerek kalmadı.)

Test ettiğim araçları kısaca anlatırsam;

Fluance = başta en tercih edilebilir araçtı.geniş,kaliteli (gerçektende iç mekan plastikleri kaliteliydi özellikle kapı içleri.) markası güvenilir en önemlisi tam babama uygun. fiyatı da iyi sayılır 38000tl ye extreme(16” jant,sis farı,deri direksiyon dahil,esp yok) paket.fikrim arabayı test edinceye kadar flu.den yanaydı.
    İyiki test etmişim:araba gerçekten hissiz özellikle direksiyon çok şaşırttı ki dergilerde aynı eleştriyi yapmışlar.vitesler çok yumuşak geldi su gibiydi denebilir.debriyajda haddinden fazla uzun.kavrama noktasını anlayamıyorsunuz(alışmak lazım tabi).o kadar şaşırdım ve birazda üzüldüm ki testten sonra akşama doğru başka bir renault ya gittim bir daha test ettim maalesef gerçekten böyle.tüm bunlar caymama neden oldu.

Accent blue = eski arabada hyundai olunca ister istemez bir bağ oluyor.fiyat sebebiyle almayı pek düşünmüyordum ama yinede o bağ ile gittim hyundaiye.şunu da belirteyim uçar plaza harika inanılmaz samimiler.

Accent blue beklediğimden çok daha iyi çıktı.b segmentinde ama içi oldukça geniş ve ferah zaten dingil mesafesi koca octaviayla neredeyse aynı(2570mm-2578mm).kalite olarak plastikler çok sert tasarım ve işçilik iyi.genelde tok bir araba özellikle kapılar vs..ben özellikle göstergelere bittim çok kalite görünüyor.kullanımda;direksiyon yeterince net biraz daha sert olabilir ancak bu halide oldukça iyi.vitesler harika,kemikli ve çok net.motor ise şaşırtıcı derecede iyi hızlandırıyor ve hiç ses yok.(vites değiştirme uyarısı 3. Viteste giderken 5e at derken dahi ses yok) Şunu söyleyim el frenini indirip vitese taktıktan sonra flu.den çok daha iyi.test edin görün.test etmeden sakın karar vermeyin derim.

Fiyat konusunda 34000tl yi aslında hak ediyor(esp var).ama ülkemizdeki değeri sebebiyle pekte sıcak bak-a-madım.gerçektende hyundai en azından opel gibi algılansa accent blue kesin kararım olurdu.

Honda civic = biraz merak ettiğim için inceledim diyebilirim.çünkü artık yaşlandığı için çokta gönlüm razı değildi.araba genel olarak iyi.özellikle iç mekan çok sportif.kalite konusun sert plastik her yere hakim ama işçilik temiz.kullanımı da çok net ve konforlu.fiyatı uygun olsa(44bin tl premium esp var) listenin en başına gelirdi ama hem kasa değiştircek hem çok pahalı olmadı tabiki.

Skoda octavia = tasarım olarak beğenmesemde vw alt yapısı nedeniyle mantıklı bir arabaydı.fiyat olarak 1,4tsı ambiente metalik mavi(tek seçenekti) için 41,000tl aldım.donanım olarak tek iyi yanı jantının olması.en önemlisi esp yok.araba kullanımda çok konforlu.özellikle dsg şanzıman sayesinde.motor tsı ve gerçekten performansı çok iyi ama sesi çok kötüydü.fiyat/donanımdaki belirgin zayıflığı arabaya direk atlamadan biraz daha araştırma yapmama neden oldu.

Opel astra 1,6 act.sel. = kullandığım en iyi arabaydı diyebilirim.inanılmaz net direksiyon konfor/yol tutuş oranı çok iyi ayarlanmış süspansiyonlar ve 10 numara tasarım.tamam performansı çok zayıf(otomatik vites) ama araba hissettiriyor kendini.42000tl fiyat aldım enjoy plus paket için ama ağustosu buluyor araç gelmesi.ve bagajıda küçük.

Bayide astra için fiyatı konuşurken yan taraftaki cruze gözüme ilişti.cruze u biliyordum ama pahalıdır diye bakmıyordum.ayak üstü bilgi aldım.önce fiyata inanamadım.34000tl ye ls donanımı.cc,esp standart.tam 3 kere sordum fiyat bu donanım için mi diye satıcıda şaşırdı.öyle olunca hemen test ettim.gerçekten bu fiyata daha iyisi neredeyse imkansız.zaten astra j’nin platformunda.tamam astra bi tık daha iyi o da sadece avrupa tüketicisi için hazılanmasından dolayı bence.çünkü cruze global Pazar için geliştirilmiş.

Anlayacağınız cruze da karar kıldım.ve 1hafta önce 37.000tl ye ls plus(far,yağmur sensörü.kararan ayna…) sunroof+metalik hakim gri modelini aldık.umarım pişman olmayız.yorumlarınızı heyecanla bekliyorum.

bu arada herkese nacizane tavsiyem(özellikle kararsızlara) kesinlikle test sürüşü yapın.otomobili öğrenebilme adına çok önemli bir nokta.bazen çok beğendiğiniz bir otomobili eleyebiliyorken(flu.) bazende hiç aklınızda olmayan bir otomobili alabiliyorsunuz(cruze).

biraz özet geçtim ama incelediğim, özelliklede kullandığım, modellerle ilgili ayrıntılı olarak yardımcı olabilirim çünkü arabaları derinlemesine inceledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjknn -- 14 Haziran 2011; 13:18:40 >

• hayırlı olsun.Yakıt tüketimini de araştırdınız mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: arena1

hayırlı olsun.Yakıt tüketimini de araştırdınız mı acaba

öncelikle teşekkürler
    yakıt tek korkum diyebilirim.ama yılda 3500-4000km yapıyoruz en fazla 5000km öyle olunca zaten dizellere hiç bakmadım.cruze biraz fazla yakacak bu belli ama fiyat avantajı sayesinde çok sorun olmaz umarım.
  • hayrılı ugurlu olsun kazasız belasız ınsallah. bir ögretmen abimizin de sıfır bir araba alıyor olması hemde benzinli beni cok mutlu etti. krediyi öderkende sıkıntı yaşamazsınız inşallah.

araca gelince güzel bir tercih olmuş, kaliteli bir araç fiyatına göre ama ben olsam o ekstra özellikleri koydurmazdım araca. benim cok kullandıgım seyler degil cünkü . B segmenti araçlardan daha ucuza 34 bin e c segmenti bir araç almak cok guzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

hayrılı ugurlu olsun kazasız belasız ınsallah. bir ögretmen abimizin de sıfır bir araba alıyor olması hemde benzinli beni cok mutlu etti. krediyi öderkende sıkıntı yaşamazsınız inşallah.

araca gelince güzel bir tercih olmuş, kaliteli bir araç fiyatına göre ama ben olsam o ekstra özellikleri koydurmazdım araca. benim cok kullandıgım seyler degil cünkü . B segmenti araçlardan daha ucuza 34 bin e c segmenti bir araç almak cok guzel

çok teşekkürler amiin diyorum
    haklısınız plus paket gerekli değildi.ancak araç bulunamadı bir tane vardı siyah renk onuda siyah istemediğimiz için almadık.füme vardı design edition 35,900'e anlaşalım derken satıldı geriye bi bu araba kaldı bizde kararttık gözümüzü aldık.sunroof gerçekten harika bişeymiş ama diğerlerine daha yeni yeni alışıyoruz bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjknn

quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

hayrılı ugurlu olsun kazasız belasız ınsallah. bir ögretmen abimizin de sıfır bir araba alıyor olması hemde benzinli beni cok mutlu etti. krediyi öderkende sıkıntı yaşamazsınız inşallah.

çok teşekkürler amiin diyorum
    haklısınız plus paket gerekli değildi.ancak araç bulunamadı bir tane vardı siyah renk onuda siyah istemediğimiz için almadık.füme vardı design edition 35,900'e anlaşalım derken satıldı geriye bi bu araba kaldı bizde kararttık gözümüzü aldık.sunroof gerçekten harika bişeymiş ama diğerlerine daha yeni yeni alışıyoruz bakalım.

dogru 3 bin fazla olması cokta koymaz zaten. evet sunroof super bişi cidden , aracın içi cok daha aydınlık oluyor. arada sırada açıp insanı rahatsız etmeden de içerisi güzel havalandırılabiliyor. yakıt degerlerini falan da belli bir sure sonra paylasmanızı isteriz

• şimdi şu arabaya 1.6 multijet motorunu takacaksın fiyatıda 39000 tl yapacaksın (sunrooflu donanım) tadından yenmez olur kesin rekor kırar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dogru 3 bin fazla olması cokta koymaz zaten. evet sunroof super bişi cidden , aracın içi cok daha aydınlık oluyor. arada sırada açıp insanı rahatsız etmeden de içerisi güzel havalandırılabiliyor. yakıt degerlerini falan da belli bir sure sonra paylasmanızı isteriz

tüketimi paylaşıcam şu an tabi çok erken ama
    yol bilgisayarına göre ort. tük.=9,8 , ort hız=36km , daha 167 km'de tabi biraz fazla ama dediğm gibi daha çok erken
  • Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. olmuş bitmişe keşke demem ama yakıt konusu sizi çok üzecektir satarken 2. elde de rakiplerine kıyasla yakıt tüketimi en yüksek araç olarak kalacaktır belki hyundai 2. el piyasası kötü olarak değerlendirdiniz ama cruze ile farklı bir muamele görmezsiniz.

Güle Güle kullanın.
  • Aracınız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın.
    Siz artık aracı almışsınız,içinizede sinmiş.Umarım neden aldınız gibi yorumlar gelmez.Gelsede aldırış etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. olmuş bitmişe keşke demem ama yakıt konusu sizi çok üzecektir satarken 2. elde de rakiplerine kıyasla yakıt tüketimi en yüksek araç olarak kalacaktır belki hyundai 2. el piyasası kötü olarak değerlendirdiniz ama cruze ile farklı bir muamele görmezsiniz.

Güle Güle kullanın.

teşekkür ederim renktaşım
    hyundai açıkçası klıma olmadığı için satarken zorlandık 95,000km deydi 10,000tl ye gönderdik
    dediğiniz gibi 2.elde zorlanabiliriz ama satmak isteye kim durumuda var teknolojisi ve güvenliği bi 10 yıla yakın yeterli olcaktır diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aResCanQ

Aracınız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın.
    Siz artık aracı almışsınız,içinizede sinmiş.Umarım neden aldınız gibi yorumlar gelmez.Gelsede aldırış etmeyin.

teşekkürler
    dediğiniz gibi bazen can sıkan yorumlar olabiliyor özellikle tüketim için ama yapabilecek hiç bir şey yok söylediğiniz gibi içimizede sindi açıkçası
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. olmuş bitmişe keşke demem ama yakıt konusu sizi çok üzecektir satarken 2. elde de rakiplerine kıyasla yakıt tüketimi en yüksek araç olarak kalacaktır belki hyundai 2. el piyasası kötü olarak değerlendirdiniz ama cruze ile farklı bir muamele görmezsiniz.

Güle Güle kullanın.

teşekkür ederim renktaşım
    hyundai açıkçası klıma olmadığı için satarken zorlandık 95,000km deydi 10,000tl ye gönderdik
    dediğiniz gibi 2.elde zorlanabiliriz ama satmak isteye kim durumuda var teknolojisi ve güvenliği bi 10 yıla yakın yeterli olcaktır diye düşünüyorum

Almışsınız zaten fazla üzerinde durmaya da gerek yok. bu kadar uzun yıllar kullanmayı düşünen kişi dizel alması uygun ama sanırım bütçeniz uygun düşmedi ve birde aksi gibi rakiplerine kıyasla en çok yakıt tüketen bir araç olmuş.

kuzenimde araç almayı düşünüyor blue dizel prime veya 2. el 2010 model passat 1.6 benzinli var. ya özellik ve performansa para verecek veya donanım olarak boşta olsa passat imajına para verecek.

Memnun kalırsınız umarım.

• Hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela göstermesin.
  • Hayırlı olsun gerçekten güzel tercih. Yakın zamanda araba bakarken benimde seçeneklerim arasındaydı. Yalnız yakıtı korkutmuştu beni çünkü yılda 15k kmyi geçiyorum. Ama dediğiniz gibi 5k km civarında sizi üzmeyecektir. Unutmayın ki dizel araçlar arada verilen farkı yılda en az 20k km sonra çıkartıyor. Üstüne servis masrafları da daha fazla benzine göre. İsterseniz 20 sene sonra satın benzinli ful donanımlu Cruze çok iyi olmuş sizin için.
  • hayırlı olsun.resimleri bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsipura

Hayırlı olsun gerçekten güzel tercih. Yakın zamanda araba bakarken benimde seçeneklerim arasındaydı. Yalnız yakıtı korkutmuştu beni çünkü yılda 15k kmyi geçiyorum. Ama dediğiniz gibi 5k km civarında sizi üzmeyecektir. Unutmayın ki dizel araçlar arada verilen farkı yılda en az 20k km sonra çıkartıyor. Üstüne servis masrafları da daha fazla benzine göre. İsterseniz 20 sene sonra satın benzinli ful donanımlu Cruze çok iyi olmuş sizin için.

çok teşekkürler
    dizelin servis masraflarını gözden kaçırmıştım o da önemli bir faktör dediğiniz gibi
    siz tercihinizi hangi arabadan yana kullandınız?
  • mangona ve labidu forumdaşlarımada teşekkürler
    resimler için daha hiç resmi yok valla ama ileride paylaşırım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tsipura

Hayırlı olsun gerçekten güzel tercih. Yakın zamanda araba bakarken benimde seçeneklerim arasındaydı. Yalnız yakıtı korkutmuştu beni çünkü yılda 15k kmyi geçiyorum. Ama dediğiniz gibi 5k km civarında sizi üzmeyecektir. Unutmayın ki dizel araçlar arada verilen farkı yılda en az 20k km sonra çıkartıyor. Üstüne servis masrafları da daha fazla benzine göre. İsterseniz 20 sene sonra satın benzinli ful donanımlu Cruze çok iyi olmuş sizin için.

çok teşekkürler
    dizelin servis masraflarını gözden kaçırmıştım o da önemli bir faktör dediğiniz gibi
    siz tercihinizi hangi arabadan yana kullandınız?

2011 Opel Astra Cosmo 1.4 140 HP oldu tercihim. İlk başlarda bende dizel bakıyordum ama hem servis masrafları hem de tanıdıklarımın tavsiyesiyle benzinli bir araç seçtim. Ya bu araca verdiğim parayı bir dizele verecek ama donanım ve performanstan feragat edecektim ya da benzinli alıp yüksek donanım seçecektim. Tercihim 2. seçenek oldu.

edit: Aman diyim resim paylaşma. Uğursuzluk söylentileri gırla gidiyor forumda resim koyanlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsipura -- 14 Haziran 2011; 15:37:42 >

• Hayırlı uğurlu olsun yorumlarınızın hemen hemen hepsine katılıyorum bende geçen sene araç alma arifesinde fluence coralla focus astra linea ki o dönemki araçlar bunlardı hepsini test ettim ve sizinle benzer yorumlarda bulundum.O dönem fiyata göre en iyi donanım renault'taydı sanırım hala öyle ancak bende fluence'ı çeşitli sebeplerden beğenmedim ve eledim üstelik buna sebep nedenlerden biriside servis şefi tanıdığımın onu boşverde megane 3 bak diye ısrarlı tavsiyesi oldu bir bildiği vardı heralde

Cruze'u incelemedim çünkü dizel bakıyordum ancak beğendiğim bir araç.Burada bir komşumun yakınının var beyaz renklisi ilk üretim olan motorlu arabadan genel olarak memnunlar ancak herkesin bahsettiği gibi yakıt tüketiminden onlarda şikayetçi normal buluyorum sonuçta çokta yeni bir motor değil..Zaten sizde 4-5000 km yapıyorsanız çokta fazla yakıt konusu dert olmaz..Birde performansı şikayet ediliyor motorun ama sanırım performansıda sizin için yani bir aile aracı olacağı için o denli sorun değil sonuçta bu arabada 150-180 km hızlara kadar çıkabiliyor ancak şehir içi kullanımlarda falan baygınlık geçerecek kadar vasat bir motoru olduğunuda sanmıyorum..

Birde bunların geçen seneye kadar üretilen serilerinde kronik klima arızaları vardı sürekli klima arızası lafı geçiyordu forumda da konuşulmuştu birkaç kez firma durumdan haberdar olduğundan garanti kapsamında sürekli yapılıyordu ancak bazı arkadaşlar sorunlarının çözülmediğinden bahsediyordu o konuyada dikkat edin başınızı ağrıtacak bir sorun olabilir forumda bir araştırma yapın bence

Neyse sıfır araçta olsa her araçta sorunlar olur olacaktır çokta fazla önemsememek gerek kendinize göre güzel tercih yani az km yapılması aile aracı olması açısından bence güzel tercih

Bu arada ek paketlere verilen paralara üzülmeyin keyfini çıkarın bunlar yarın ikinci elde artı olarak size döner..Alıcı bununda sunroof'u varmış vay yağmur sensörüde olanıymış der tercihini sizden yana kullanır yada fiyat farkı kendini korur tekrardan hayırlı olsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.