Şimdi Ara

bir anahtarla ileri geri ve stop?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 3 kademeli anahtar var bunu motora bağlayacağım. ileri geri ve stop olacak ama pilleri ve motoru hangi bacaklara bağlayacağımı bilmiyorum. şimdiden teşekkürler.

• Anahtarın kaç tane ucu var ? Resmini koyabilir misiniz ? Motor DC mi ? Motorun kaç tane ucu var ? Sadece + ve - uçları mı mevcut ?
  • anahtarı kaybettim. yeni bir tane alacağım. anahtarda toplamda 8 tane bacak var 3 tanesi yan yana iki sıra halinde bir sıra boşluktan sonrada 2 tane daha bacak var.motor dc sadece + ve - girişleri var. teşekkürler.
  • Selamlar.
    Sanırım şöyle bir slide switch / sürgülü anahtar olmalı :
    http://www.switch.com.tw/dbase/upload-img/SS23D03-catalogue.jpg

Bu ise ,
    - Pillerin artısını tekli olan bir bacağa , eksisini diğer tekli bacağa bağlamalısınız.
    - Motorun artısını , artıyı verdiğiniz tekli bacağa en yakın olan olan 3 lü sıranın ilk bacağına ve onun çaprazında kalan diğer üçlü sıranın ortadakine bağlamalısınız.
    - Motorun eksisini , eksiyi verdiğiniz tekli bacağa en yakın olan olan 3 lü sıranın ilk bacağına ve onun çaprazında kalan diğer üçlü sıranın ortadakine bağlamalısınız.
    Bu durumda , ilk konumda motor düz döner , 2. konumda voltaj tesr vericeğinden ters döner ve 3. konumda motora hiç bir voltaj gidemeyeceğinden stop konumu oluşmuş olur.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    Sanırım şöyle bir slide switch / sürgülü anahtar olmalı :
    http://www.switch.com.tw/dbase/upload-img/SS23D03-catalogue.jpg

Bu ise ,
    - Pillerin artısını tekli olan bir bacağa , eksisini diğer tekli bacağa bağlamalısınız.
    - Motorun artısını , artıyı verdiğiniz tekli bacağa en yakın olan olan 3 lü sıranın ilk bacağına ve onun çaprazında kalan diğer üçlü sıranın ortadakine bağlamalısınız.
    - Motorun eksisini , eksiyi verdiğiniz tekli bacağa en yakın olan olan 3 lü sıranın ilk bacağına ve onun çaprazında kalan diğer üçlü sıranın ortadakine bağlamalısınız.
    Bu durumda , ilk konumda motor düz döner , 2. konumda voltaj tesr vericeğinden ters döner ve 3. konumda motora hiç bir voltaj gidemeyeceğinden stop konumu oluşmuş olur.
    Saygılar.

anahtar ta kendisi. 4x4 araba yapıyorum bu nedenle arkadaki motora ileri-geri-stop uygulayacağım. bu yüzden güç kaynağının yönünü değiştiremeyeceğim.yardımınız için çok teşekkür ederim. çok başarılı bir anlatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandakulağı -- 5 Ağustos 2012; 13:26:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Üç konumlu toggle anahtarla kolayca yaparsınız. Uçlar yüzünüze dönükken üçlü iki sıra göreceksiniz ota sıraya beslemenin + ve - uçlarını bağlayacaksınız. Aşağıda harflerle görünüşe göre kodluyorum.

a b
    c d
    e f

c ucu + d ucu - olsun a ile f kısa devre e ile b kısa devre e ile f ucuna motoru bağlayacaksınız. Anahtar ortada motor çalışmaz yukarı kaldırdığınızda bir yöne aşağı indirdiğinizde diğer yöne döner. Motor durmadan diğer yöne anahtarı çevirirseniz aşırı akımlar çekileceği için motor ve/veya beslemeniz zarar görebilir.
    Selamlar.

size de çok teşekkür ederim. elimdeki anahtarın yeteceğini düşünüyordum ama... hiçbir malzemeye zarar vermeden bu işi nasıl çözebilirim?anlattığınız yöntem güzel ve basit.kullanışlı olacağını düşünüyorum. hem uzun ömürlü bir araba olmayacak. alanım mekatronik olduğu için mekanik yönde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. yapıyorum kullanıyorum bozuyorum sonra yine yapıyorum.teşekkürler.

• yani bir nevi yaylı sistem olacak ve sabit olmayacak. dimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar.
    Ya da otomotiv sektöründe kullanılan 1 adet çift kontak veya 2 adet tek kontak röle ile olayınız çözülebilir... Ki genelde oto röleleri tek kontaktır...

http://www.thetoolboxshop.com/0-727-10-durite-12v-100a-extra-heavy-duty-make-and-break-relay-2128-p.asp
    http://www.elo.com.tr/urunler

• röle falan değilde daha çok her yer de bulacağım, bir tanesiyle işimi görecek bir anahtar olmalı. bu arabada zaten sağlamlık ve denge önemli. yani elektronik yönü o kadar önemli değil.
  • Bu durumda motorunuzun gücü veya akımını bilmelisiniz ki ona göre anahtar kullanabilesiniz.
  • motor dediğim de o kadar ahım şahım bir şey değil. yuvarlak çin motoru yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Üç konumlu toggle anahtarla kolayca yaparsınız. Uçlar yüzünüze dönükken üçlü iki sıra göreceksiniz ota sıraya beslemenin + ve - uçlarını bağlayacaksınız. Aşağıda harflerle görünüşe göre kodluyorum.

a b
    c d
    e f

c ucu + d ucu - olsun a ile f kısa devre e ile b kısa devre e ile f ucuna motoru bağlayacaksınız. Anahtar ortada motor çalışmaz yukarı kaldırdığınızda bir yöne aşağı indirdiğinizde diğer yöne döner. Motor durmadan diğer yöne anahtarı çevirirseniz aşırı akımlar çekileceği için motor ve/veya beslemeniz zarar görebilir.
    Selamlar.

tam da aradığım şeydi teşekkür.

• quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

elimde 3 kademeli anahtar var bunu motora bağlayacağım. ileri geri ve stop olacak ama pilleri ve motoru hangi bacaklara bağlayacağımı bilmiyorum. şimdiden teşekkürler.

İki tane anahtar lazım;

1.si sadece elektrik akımını vericek. Yani on_off anahtarı.
    2.si de ileri_geri anahtarı.

Bir de bu çin malı şarjlı tornavidalar var. Onların anahtarları yaylı. Ortada iken stop. Yukarı bastığında sağa aşağı bastığında da sola dönüyor. Eğer o anahtardan bulabilirsen de işini görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.