Şimdi Ara

Bipolar İnsanlarla Uğraşılmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun diye okumamazlık yapmayın. Yazıyı okuyup, yorumlayın, benim için hoş olur. Diğer insanların düşüncelerini merak ediyorum.

    Bipolar insanların olayının ne olduğunu tam bilmiyorum. Bunlar arada depresyona falan giriyorlar, arada da çok mutlu oluyorlar. Ancak bunun yansımalarından söz edeceğim. Yaklaşık 1.5 sene önce falan Facebook'tan tanıştığım eski bir arkadaşım var. Eski diyorum çünkü artık onu arkadaşım olarak görmüyorum. Bipolar falan anlamam. Her neyse. Ben entelektüel bir insanım, bu arkadaşla sürekli tartışırız, arada benden feyz alır, düşünce tarzımdan bir şeyler kapar. İlk patlak şurda başladı. Tabi ben bunu normal, basit bir fanboyun yapacağı bir şey olarak gördüm, hiçbir zaman hastalığa da bağlamamıştım ne o zaman ne de sonradan ama hastalığıyla ilgiliydi. Berserk diye bir manga ve anime serisi var. Ana karakter olan Guts'ın vücudunun 300 kiloluk bir kılıcı taşıyabilecek kadar kaslı olmadığını belirttim. Tartışma bitti, ertesi gün Twitch'ten uzun bir yazı yazıp bana kayıp engellemiş. Sonra ben şeyime bile takmadım bu arkadaşı ne de olsa basit şeyler için söven basit biriyle işim olmaz ama o zamanlar daha elemanı tanımıyordum. Sonra aylar geçti, bu beni Facebook'ta kullandığım bir profil fotoğrafımdan tanımış, ekledi. Sonra dedi işte ben olayı çok abarttım, aştım bu sorunları. Her defasında da sorunlarını aşmıştı ama aslında hiçbir zaman aşamadı. Neyse ben bu arkadaşı tanımaya başladığımda sanal ortamda gördüğüm insanlardan bayağı farklı olduğunu anladım. Bu arkadaşın da entelektüel bir yanı vardı. Olayları diğer insanların göremeyeceği açılardan değerlendirebiliyordu, mantıklı konuşabiliyordu. Yaşı da 17'ydi bu arada şu an 18. Bu yüzden bu arkadaş beni anlayabildiği, neredeyse her konuda aynı fikirde olduğumuz için çok sevmeye başladım bu arkadaşı. Zamanında benim yaşadığım belli başlı sıkıntıları bu da yaşamış. Onlardan bahsetmeyeceğim. Kader ortağım olarak gördüm onu ve annemden babamdan sonra en çok onu seviyordum, kardeşim gibi benimsemiştim.

    Bu arkadaşın sıkıntısı şu. Bu arkadaşın çevresindeki insanlar köyden gelmiş, cahil insanlar. Cahil oldukları gibi de yobazlar. Adama hayatı bezdirmişler. Adam bıkmış artık basit basit düşünüp, konuşan, olayları olması gibi değerlendiremeyen basit insanlardan. Bu da içinde birikim oluşturmuş.(Bu analizleri şu an yapıyorum) Bu yüzden ona göre basit gelen bir şey söylediğiniz zaman sizi topa tutuyor. Çünkü içindeki birikmişlikten dolayı siz ne olursanız olun(bunu kendi de söyler ister filozof ol ister ne olursan ol ben senin seviyene bakmam diye) ne söylerseniz söyleyin sizi o cahil ve basit insanlarla bir tutar. Bu çok kanser bir durum. Hem mantıklı konuşan biri olduğumu kabul edeceksin, hem bir sürü kavram bilmeyip bana soracaksın hem de gelip bana kavram öğretmeye, neyin ne olduğunu öğretmeye çalışacaksın. Çelişkiye gel.

    Hayır bir de tartışma uzayınca da çocuk gibi engel atıyor. Ben de zamanında ona az engel atmadım ama tartışmayı uzattığı için değil, beni tetikleyip kanser ettiği için. Çünkü bu adam harbi kanserleşiyor bipolarından dolayı. Adamakıllı tartışamıyor, sapıtıyor, beni kanser ediyor. Önceki tartışmalarda bu durum böyle miydi tam hatırlamıyorum ama son tartışmamızda böyleydi.

    Son tartışmamız şuydu. Facebook'tan şöyle yazdım.

    "Kanka gündüzleri burda olmazsan konuşamayabiliriz
    Ben uyku düzenimi ayarlayacam artık
    Kalkınca ölümüne uykum oluyor bi de canım oyun oynamak istemiyor"

    O da "Israr ettiğin iyi oldu ben de uykum gelince giresim gelmiyor." dedi.

    Arkadaşla Bloodborne oynuyoruz, adam gece online oluyor. E doğal olarak birkaç saattir anca oynayabildik. Benim de canım yatmak istemiyor. Bana geldi dedi "Hani yatacaktın?" Ben de dedim "Canım istemiyor." Adam geldi dedi "Senin bu yaptığın salaklık." Böyle geldi, dedi tarzı sıkıyor farkındayım ama olayı başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Her neyse ben de dedim ki "Olayın salaklıkla ilgisi yok, canım istemiyor, yatmıyorum bu kadar basit." dedim. Adam gelmiş diyor "Sen kendine zarar veren bir şeyi canım istemiyor, bilmem ne diye bahane edersen bu salaklıktır." diyor. Burada kim haklı olayına girmeyeceğim şimdi herkesin fikri farklıdır. Asıl olaya geliyorum. Ben dedim "Bu psikolojik bir şeydir. Eğer ben bir şeyi içimden gelmediği için yapmıyorsam onu yapmak istemiyorumdur ve bu salaklık değildir." En son dedi "Sen gerçeği saptırıyorsun." bilmem ne. Ben de dedim "Gerçeği sen mi belirliyorsun? İkimiz de görüşlerimizi söyledik. Gerçek olan bir şey yok." Eleman en son "Gerçek ile kişisel görüş arasında ince fark vardır." dedi. O fark ne diye sordum. Cevap veremedi. Sonra dedim "Sen götünden konuşuyorsun. Bir şey söylüyorsun argüman sunmuyorsun." En sonunda da götü tutuştu "Atom mu parçalıyoruz." dedi. Bu kadar salak bir arkadaş. Normalde değil, normalde çok mantıklı ama bipolar bu elemanı salaklaştırıyor. Arkadaş götünden uydurduğu belli başlı kavramlara kendini çok bağlamış. Asıl mesele "Sen bu söylediklerine inanıyorsan sen patolojik bir vakasın." Bir de bir şeye "Bu bahane." dedi. Onu anlamadığımı söyledim. Orada bir şey dedi aklımda değil. Sonra dedim "Bende konsantrasyon problemi var, bazı şeyleri anlayamayabiliyorum bunu sen de biliyorsun." Eleman "Konsantrasyon problemine sokayım o zaman. İşine geleni anlıyorsun." falan dedi.

    Ben normalde bununla tartışırken hiç taviz vermezdim, her türlü sesimi yükseltirdim. Ama son dönemler çok fazla kavga edip engelleşmeye başladık. Sonra da barışıyorduk. En sonunda bu olaylardan sıkılıp artık kavga çıkmasın diye uzatmamaya, onu terslememeye ve sesimi yükseltmemeye, sinirlenmemeye başladım. Ama en sonunda sinirlendim. Açıklama yaparken "Dinlemiyorum, kendi kendine konuş." tarzı bir şey dedi hiç susmadı. Hâlbuki "Önce ben konuşayım sonra sen istediğin kadar konuş." demişti. Bunu da ona dedim ama büyük ihtimalle sesi kapattığından duymadı. Ben orada kendimi rahatlatmak için o duymasa da açıklama yapmak istedim çünkü bu tür konularda takıntılıyım. Orada yine "Patolojik vaka, kendi kendine açıklama yapıyor." dedi. Asıl patolojik vaka kendisi de farkında değil. Her neyse bu tartışmada bayağı kudurdum, elim ayağım titredi. Ben gelemem böyle karşımdakiyle tartışırken tartışmadan kopup bana saldırılmasına. Hele bir de birebir konuşmaysa.

    Sonuç olarak bu arkadaş fakir ve istediği oyunları alamayan bir arkadaş ve ben onu kardeşim gibi gördüğüm için abilik yapmak istedim, istediği oyunları oynasın diye kaç kere para gönderdim. Hatta yeni nVidia ekran kartları çıkınca 5.000 TL civarı bir ekran kartı alacaktım ona ki 10 sene boyunca falan PC'si iyi kötü idare etsin. Hani onun durumunu anlıyordum, PC oyunları işlemci darboğazından dolayı kasıyordu. Ben ona ekran kartı alacaktım, o da işlemci ve anakart alacaktı, oyunlar kasmayacaktı ve birlikte oyun oynayabilecektik. Sonra da onunla beraber YouTuber olma hayalim vardı. Yani ben onun iyiliğini düşündüğüm, ona abilik yaptığım hâlde bunun şerefsizlik yapıp bana patolojik vaka diyerek benimle alay etmesi, sorunlarıma sokayım sorunlarına diyerek beni umursamaması en büyük şerefsizliğini gösteriyor. İster bunları bipolarından dolayı elinde olmadan yapmış olsun ister elinde olarak. Bana göre her türlü hastalığın verdiği şerefsizliktir.

    Siz ne düşünüyorsunuz? Sizin de başınıza geldi mi böyle şeyler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 15 Mayıs 2018; 6:21:53 >







  • Facebooktan nasil arkadas buluyon oglum ya biz mi maliz anlamadım ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • All Hail The King kullanıcısına yanıt
    Çok basit. Belli başlı gruplar var binlerce kişinin bulunduğu. Oradan bir sürü kafa arkadaş edinebilirsin. Onu geçtim herhangi bir sayfaya yorum yapan kişilerden yorumunu beğendiğin kişileri ekleyip, onlarla konuşursan kolayca arkadaş olursun. Erkekler kız gibi değil, yüz vermeme olayı yok. Ama kızlar da karşı cinse yüz vermiyor sadece gerçi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

    Çok basit. Belli başlı gruplar var binlerce kişinin bulunduğu. Oradan bir sürü kafa arkadaş edinebilirsin. Onu geçtim herhangi bir sayfaya yorum yapan kişilerden yorumunu beğendiğin kişileri ekleyip, onlarla konuşursan kolayca arkadaş olursun. Erkekler kız gibi değil, yüz vermeme olayı yok. Ama kızlar da karşı cinse yüz vermiyor sadece gerçi.
    Tonla gruba üyeyim aktif olurum ama ekleyen filan yok durup dururken birini eklemekte normal gözükmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiniz de normal değilsin birbirinizi iyi bulmuşsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: All Hail The King

    Tonla gruba üyeyim aktif olurum ama ekleyen filan yok durup dururken birini eklemekte normal gözükmez

    Alıntıları Göster
    Valla 2008'den beri Facebook kullanırım şimdiye kadar durup dururken birini eklemeyi garipseyen görmedim. Tabii kimsin diye soranlar hariç. Dediğim gibi sosyal, interneti bilmeyen birini eklersen garipseyebilir ama kafa birini eklersen problem olmaz.
  • Guts'ın vücudu 300 kiloluk kılıcı taşıyabilir karrşim çünkü adam gücünü travma kaynaklı öfkesinden ve çetin hayat koşullarından alıyor, fizyolojik olarak bakacak olursak sinir sistemi güçlü olan insanların daha kuvvetli olduğunu görürüz, rusların bu konuyla ilgili bodybuilding programları vardı salt-acı güç tabanlı, kas kütlesi kasmak kılıcı kaldırabilecek gücü sağlamak için yeterli tek parametre olmayabilir, sonuç olarak arkadaşın haklı üye kilit konu bann.





    şaka bir yana fazla üstüne gitme, hak ettiğinden fazla değer verme kimseye. benim de öyle bi arkadaşım vardı sonra birbirimize hayvani spoiler'lar verip engelledik sizin de sonunuz öyle olacak gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T0uch

    İkiniz de normal değilsin birbirinizi iyi bulmuşsunuz
    Ne alaka? Bir şey diyorsan bari açıklamasını yap da anlamı olsun.
  • Bilgiyle cevap vermen hoşuma gitti. Ama kassal olarak bakarsak vücudu 300 kiloyu kaldırabilecek kadar kaslı da durmuyor gibi. Ancak boyunu ele alırsak boyu çok uzun olduğu için kasları çok fazla kütleye sahip değil. Bu yüzden vücudu 300 kiloluk kılıcı taşıyabilecek güçteymiş gibi durmayabilir.

    Hayvani spoilerlar? Bildiğimiz spoiler mı? Ya biz engelleştik zaten, daha da işim olmaz. Görürsem de üzerine giderim zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 15 Mayıs 2018; 6:40:55 >
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    bi de şu var 15 yaşından beri adam kesiyor, paralı askerlik olsun şahinler takımı olsun yani sürekli elinde kılıç olan birisi Guts. Bence mümkün, tarihte örnekleri var 4. Murat mesela kullandığı gürz 80 kilo, tek elde muhtemelen, Guts'ın kılıcı two-handed o yüzden neden olmasın? . Dediğim gibi nice çelimsiz adamlarda deli kuvveti gördüm o yüzden kas kütlesinin hiç bir önemi yok gözümde.

    Aynen bildiğimiz spoiler, skyrim yeni çıkmıştı o zamanlar ana hikayeden spoiler vermiştim off varya bana yapıcaklar...
  • Ya yapamaz değil de onu yapabilecek vücudu yok diyelim. Bir de ben Berserk'i o arkadaştan duydum ilk defa. Yani hakkında hiçbir şey bilmiyordum Guts'ın. 80+80=180 yapar. 300 nere, 180 nere. Arada neredeyse 2 katı fark var. Ama adam 15 yaşından beri savaştığı için kasları alışmıştır ağırlığa. Yine de 300 kilo aşırı fazla yani bir de onu kaldırmasını geçtim, savurması var. Beast of Darkness hatta bunun kemiklerine baskı yapıyordu, kemikleri falan yerinden çıkmasın diye. Ama tam nedenini hatırlamıyorum. Valla bana arkadaş da dedi kısacık adam sırtında buzdolabını taşıyordu diye. Ama şöyle bir şey var. Eğer bir karakter tasarlıyorsan o karakterin tasarımını kaldırdığı ağırlığa uygun olarak tasarlamalısın. Fantezi dünyası sonuçta.

    Sana yapıcaklar? Anlamadım olayı da neden öyle bir şey yaptınız ki olm ya? Değişik bir intikam çeşidi mi?




  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    hocam anime effect dediğimiz bişey var yalnız bi de konu bambaşka bi mevzuya kaydı XD anime sonuçta ama gerçeğe yakın yani onu demek istedim. animede bi karakter mesela savaş meditasyonu yapıp aurasından ışık saçıyo diyelim, gerçekte olsa o ışık olmaz ama +50 dex +30 atk verebilir 30 sn'liğine ama herhangi bir olağanüstülük göremezsin çünkü bu yaşadığımız dünyanın olağan gerçekliğinden kaynaklanıyor. beast of darkness guts'ın kanıyla besleniyor yanlış hatırlamıyorsam destek oluyor ama babasını bile tanımaz öldürür etkisi tüm vahşi içgüdülerini serbest bırakıyoıgırfhg neyse bugünlük internet yeter yatayım ben.
  • Anime effect? Ee Guts'dan bahsedince öyle oldu bir de konuyu takan yok zaten. Ya anime de olsa ben gerçeğe uygun olmasını beklerim. En azından gerçeğe yakın olmaktan kastım göze hitap etme şekli. Yahu bunları ben de biliyorum da vücudun 300 kilo kaldırmaya elverişli olarak tasarlanması son derece yapılabilir bir şey.

    İyi sabahlar hocam sevdim muhabbetini.
  • Hepsini gerçekten okudum anlamadım, 2.kez okudum yine anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scath

    Hepsini gerçekten okudum anlamadım, 2.kez okudum yine anlamadım
    Haydaaa. Aslında son derece basit. O bunu dedi bu bunu dedi falan şeklinde yazdım yani.
  • arkadaşın salak olduğunun farkında değil
    bu arada entelektüel ne demek bildiğine emin misin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graviton G -- 15 Mayıs 2018; 7:52:10 >
  • Sen ne anlatıyorsun? Up'layayım da başkalarının da kafası karışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın daha normal gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki deli bir araya gelmemeliydi[

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: All Hail The King

    Facebooktan nasil arkadas buluyon oglum ya biz mi maliz anlamadım ki
    Mal sen değilsin yazılanları okusan görürsün. İyi bulmuşlar birbirlerini bu nela ikiside erkek ama 13 yaş kiz erkek gibi ilişkileri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.