Şimdi Ara

Bipolar arkadaşlar bakın hele bi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son üç aydır durum kontrol edemediğim bir seviyeye geldiğinden doktora gittim bipolar için depakine başladım. Daha önceden 4 yıl kadar antidepresan kullanmıştım. Şimdi sormak istediğim soru. Depakin denilen arkadaş sinir yapar mı? Hastalığa özel bir durum mu? Sürekli gergin, öfkeli bir haldeyim. Dün gece mesela yurtta odaya başka bir arkadaş geldi. Türkiyenin durumu hakkında konuştuk işte kendi çapımızda. Ben anlatırken titremeye başladım. Titremekten konuşamadım. Merak ettiğim konu şu;

aşırı öfke mani mi? depresif mi? Hipomani denilen şey mi oluyor?

Bu durumu hafifletecek bir şeyler var mı?

Hayata nasıl bağlanıyorsunuz? :(

• ben bu tür hastalıkların direkt insanınoğlunun şu anki "doğal" olmayan yaşantısına bağlıyorum.. bir yerde vicdan iyilikten bahsedilirken, bir yandan akıl almaz şekilde acımasız ve vahşi insanoğlu..

kendi ırkı arasında inanılmaz eşitsizlikler, adaletsizlikler yapıyor tabi bunu normal bir durummuş gibi gösteriyor.

örneğin savaşlar , terörle olan çatışmalar hepsi olması gereken şeylermiş gibi gösteriliyor. ama esas itibariyle insan öldürmek..

bu zihniyeti bozuk insanlara uyum gösteremiyen insanlar çeşitli bu tarz sorunlar yaşıyor.. bence insan ne kadar doğal yaşarsa bu tür sorunlardan o derece uzak kalabilir.

yani ben kendi adıma sorunun asıl kaynağının insan beynindeki problem olduğunu düşünmüyorum.. bu akıl almaz, akıl oyunlarına, sahtekarlıklara, düzenbazlıklara ayak uydurabilecek kadar zihniyetin bozuksa

hiçbirşeyden etkilenmiyosun,, değilse problemler başlıyor.. sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: slad94

Ben de bipolarım ve depakin kullanıyorum. Osuruktan nem kapıyorum resmen. Biri çok küçük bi şey dese bile acayip sinirleniyorum. Bu yüzden 10 yıllık 2 arkadaşımı kaybettim.

Ben de arkadaşlarımı kaybediyorum galiba. Beni kırmıyorlar. Her yere çağırıyorlar. Sürekli destek oluyorlar ama. Ara sıra sen eskiden daha iyiydin ya da sen kiloluyken daha iyiydin gibi konuşuyorlar ama biliyorum ki son bir kaç aydaki değişimimden rahatsızlar. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

ben bu tür hastalıkların direkt insanınoğlunun şu anki "doğal" olmayan yaşantısına bağlıyorum.. bir yerde vicdan iyilikten bahsedilirken, bir yandan akıl almaz şekilde acımasız ve vahşi insanoğlu..

kendi ırkı arasında inanılmaz eşitsizlikler, adaletsizlikler yapıyor tabi bunu normal bir durummuş gibi gösteriyor.

örneğin savaşlar , terörle olan çatışmalar hepsi olması gereken şeylermiş gibi gösteriliyor. ama esas itibariyle insan öldürmek..

bu zihniyeti bozuk insanlara uyum gösteremiyen insanlar çeşitli bu tarz sorunlar yaşıyor.. bence insan ne kadar doğal yaşarsa bu tür sorunlardan o derece uzak kalabilir.

yani ben kendi adıma sorunun asıl kaynağının insan beynindeki problem olduğunu düşünmüyorum.. bu akıl almaz, akıl oyunlarına, sahtekarlıklara, düzenbazlıklara ayak uydurabilecek kadar zihniyetin bozuksa

Hocam sizinki de bir bakış açısı ama bunun sebebini tamamen tek bir şeye bağlayamıyorlar. Genetik, deneyimler, travmalar, yetişilen ortam gibi unsurları var. Sanırım insanlığın eskilerden beri genlerle aktarılan acımasızlığının da etkisi var. Çünkü bir sürü duygu var. Bu duygular şehirleşme ve sosyalleşme arttıkça karmaşıklaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: casual

ben bu tür hastalıkların direkt insanınoğlunun şu anki "doğal" olmayan yaşantısına bağlıyorum.. bir yerde vicdan iyilikten bahsedilirken, bir yandan akıl almaz şekilde acımasız ve vahşi insanoğlu..

Hocam sizinki de bir bakış açısı ama bunun sebebini tamamen tek bir şeye bağlayamıyorlar. Genetik, deneyimler, travmalar, yetişilen ortam gibi unsurları var. Sanırım insanlığın eskilerden beri genlerle aktarılan acımasızlığının da etkisi var. Çünkü bir sürü duygu var. Bu duygular şehirleşme ve sosyalleşme arttıkça karmaşıklaşıyor.

ben açıkcası insanların birbirinden doğal olarak bir miktar farklı olmasını kabul etmekle birlikte yine "doğal olmayan" yaşamdan kaynaklandığını düşünüyorum.

insanın üzerinde neyin daha çok etki yaptığı tartışma konusudur. örneğin geçmiş yaşamda devletler yoktu, anayasalar , yasalar bunlara uyma zorunlulğu yoktu, polis, asker gibi zorla sizi belli yaşama koşullarında tutmaya çalışan bunun dışına çıkmanıza izin vermeyen tabir i caiz ise kafanızda tokmağı hazır tutan güçler yoktu..

yani doğanın acımasızlığı tanrının size verdiği özellikler güç , kuvvet vs ile bertaraf ediyor yada edemiyordunuz. herşey tanrı aklı içerisinde oluyordu.

canlılar bence tanrı aklıyla olan sözüm ona acımasızlığı (ki bu tartışma konusudur) kabul ediyordu. örneğin karnını doyurmak için bir başka canlıyı öldüren ve onu parçalayarak beslenen bir başka canlının yaptığı sözüm ona acımasızlık doğal kabul edilir.

bunun karşılığında diğer canlılın ona direnmesi ve karşı koyması da doğal kabul edilir, esasen bir canlı için en kötü şeyin ölüm olduğunu düşünmüyorum..

zira bu bir anlık birşey ve tanrı belli bir acıdan sonrasını hissettirmiyor.. fakat insan aklıyla yapılan herşey sorgulanır, mutlak doğru değildir..

ve insan aklıyla yapılan şeylerin bir çoğunun ben doğal olmadığını düşünmekteyim. doğal olmayan bu durumlar insanlarda ciddi psikolojik sıkıntılara şizofreniye varan hastalıklara neden olduğunu düşünüyorum..

bir insanın doğal olmayan yaşamlara ayak uydurmasında farklılıklar var bunu kabul ediyorum. ama asıl sorun doğal olmayan yaşam koşullarını insanlara dayatanlarda diye düşünmek lazım.

tanrı bence her canlıyı doğal ortamda sağlıklı yaşaması için yaratmıştır. çeşitli nedenlerden dolayı hayatını kaybedebilir vesaire fakat yaşadığı süre içerisinde hakkıyla yaşar. biz insanlar için belki kolay ölüm riski yok fakat sıkıntılar sorunlar içinde yaşamak ölmekten beter bile olabilir.

ben hemen herşeyin insan aklının insana yaptığı eziyet olarak görüyorum tabi bu benim düşüncem.

• bipolar bozukluk yani bir iyi bir kötü olan değişkenlik haliyse bende yaşıyorum günde 5-6 tane antidepresan alıyorum titreme durumu bende de oluyor sinir krizleri yada panik atak krizleri olduğunda ativan kullanıyorum 10 dakika sonra sakinleştiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzqaar

bipolar bozukluk yani bir iyi bir kötü olan değişkenlik haliyse bende yaşıyorum günde 5-6 tane antidepresan alıyorum titreme durumu bende de oluyor sinir krizleri yada panik atak krizleri olduğunda ativan kullanıyorum 10 dakika sonra sakinleştiriyor

Bipolar tedavisinden antidepresanlar yerine antipsikotikler tercih edilir. İlaçlarınızın ismini yazar mısınız? Daha kötü olabilir ilerde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadınİstiyorum kullanıcısına yanıt
    Sabah citoles biraz peşinden selectra sonra 2 atarax 50mg uyunaninca rexapin ve zestat biraz peşinden yine selectra ve en son gece yatmadan ativan uyku tutmazsa imovane çok kötü hissettiğinde stablon var o da gecirmezse haftada bir morfin yerim

Pek yaşamıyorum ölü gibiyim 18 yasimda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sabah citoles biraz peşinden selectra sonra 2 atarax 50mg uyunaninca rexapin ve zestat biraz peşinden yine selectra ve en son gece yatmadan ativan uyku tutmazsa imovane çok kötü hissettiğinde stablon var o da gecirmezse haftada bir morfin yerim

Bi dakka şimdi. Doktora gittiniz ve bu ilaçları doktor verdi di mi? Kafanıza göre almıyorsunuz? Bence bir doktora gidin tedaviyi bir düzene sokun. Bu ne böyle? İçlerinde antipsikotik etkisi olan bi rexapin var sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

quote:

Bi dakka şimdi. Doktora gittiniz ve bu ilaçları doktor verdi di mi? Kafanıza göre almıyorsunuz? Bence bir doktora gidin tedaviyi bir düzene sokun. Bu ne böyle? İçlerinde antipsikotik etkisi olan bi rexapin var sanırım.

Gittim degisti ilaçlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

Depakin 500 mg ve invega 6mg kullanıyorum hayatım ilaçlarla son derece güzel ve neşeli

Yarı yıl tatilinde bıraktım. Bir buçuk ay olacak. Kontrolümü kendim sağlıyorum. Çok kötü ruh halleri içerisine giriyorum. Ama altından kalkıyorum çok şükür. Kahvaltı, yürüyüş, müzik, gelecek planları, motivasyon. Ne zamandır kullanıyorsunuz? Zihinsel aktivitemi paramparça etti. Hala toparlamaya çalışıyorum. Ve Allaha yalvarıyorum bir daha ilaç kullanmak zorunda kalmamak için
  • Mani enerjik hareketli dönemdir

hipomani ise mani döneminin hafif geçen hali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.