Şimdi Ara

Biosum çöktü sanırım yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yakın zamanda bilgisayarıma android x86 adlı bir işletim sistemi yükledim ve bu işletim sistemi bilgisayari her açtığımda karşıma boot seçeneği çıkarıyordu windowsta mi başlatilsin yoksa androidde mi gibisinden ve geçende windowstayken bu işletim sistemini silmeye karar verdim ve hdd den dosyalarini kaldirdim ( bios boot seçeneklerininde gideceğini ümit ederek) fakat hala bilgisayar yeniden başlarken soruyordu her neyse geçen bilgisayari başlatirken yanlışlıkla androidde başlat dedim bilgisayar siyah ekran oldu ve o gun bu gundur hala siyah ekran

Bios pilini çıkarıp bekleyip geri taktım düzelmedi,

hdd yi çıkardım başlattım, ramleri çıkarttım başlattım hiçbir şekilde biosa ulaşamıyorum millet f1-f12 ye kadar tum tuşları denedim calismiyor

Bios tuşumda çalişmyiyor hiç bir şekilde giremiyorum

Sonrasinda biraz daha araştırma yapip biosumu çöktüğü ve sadece çip programlayici aletlerle yazılarak duzelebileceği kanaatine vardım ve anakartimin çiplerinin bios bin dosyalarini temin ettim ve ch341a programlayici bi cihaz buldum yakin zamanda satin alacagim ve anakartimdaki bios çiplerini yeniden yazicam.

Millet benim burada merak ettiğim bu cihazi satin almadan yapmam gereken bir işlem var mi veya bu cihazi alarak doğru mu yapıyorum ( not cihaz anakartin bios chiplerine uyumlu ) ama sorun cidden benim biosumla mi alakali bu konuyla ilgili yardim edin lutfen.

NOT;

Anakart modelim: Pegatron c15b rev 2.0

bilgisayar modelim : casper nirvana 4210m

bios chip isimleri : (main bios chipi) w25q16dvsıq, (ec bios chipi) w25q32fvsiq

• özür dileyerekren umarim konumu yanliş yere açmamişimdir veya bir yanliş yapmamişimdir abilerim ve dostlarim forumlara post açma konusunda yeniyim.

ve up

öncelikle bios öyle kolayca göçecek birşey değil. Sorunun %100 biostan oldugunu bilmeden bir iş yapma derim

Hdd yi sök varsa yakinlarinda windows kurulmamiş boş bir ssd yada hdd temin edebilirsin. Sonuç ne olacak?

• Mübarek insan o kadar araştırma yapıp çipi tekrar programlayabilecek kadar araştırma kapasiten temelin vardı madem android x86 diye adlandırdığın işletim sistemini dosyalarını silerek niye kaldırdın  baktın boot ekranında hala gözüküyor demek ki tam veyahut doğru silinmemiş. Geçmiş olsun inşAllah düzelir bilgim yok olsa yardımcı olmak isterdim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.