Şimdi Ara

Biostar TA785GE 128M ile çekirdek açma x3 425 ile x4 3500 mhz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir kafamda minimum fiyata, maksimum performansı nasıl yaparım diye bir düşünc vardı, uzun araştırmalarım sonucu en iyi fiyat ve performansı yakalayacağım Anakart ve işlemciyi buldum.

Anakart olarak Biostarın TA785GE 128M modelini seçtim, hem üzerinde sıradan bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanım ve hemde şu an için en iyi onboard ekran kartı sayılan HD4200 hemde DVI çıkış var..

İncelemesi :http://www.pclabs.com.tr/2009/12/01/biostar-ta785ge-128m/

İşlemci olarakda AMD Athlon II x3 425, seçtim amacım çekirdek açma ihtimali olmasada 135 liralık fiyatıyla ve sahip olduğu o.c. potansiyeli ile F/P oranında rakipsiz olduğunu düşünmemdi.

Link :
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar, İş İstasyonu ürünleri
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5367

Yapacağımız ilk şey burada ki ACC ve Core Leveling seçeneğini Auto yapmak.

ve ilk etapta bu şekilde açmaya çalışmak, açmadımı ?

O zaman yavaş yavaş voltaj vermek, bence 0.200 volttan fazla vermeyin .. Ben 0.150 ile 4 çekirdek ve 3500 mhz de stabiliteyi yakaladım..

Yok yine açmadı ise yada 4 çekirdekle açılırken, sistem kendisini mi kapattı o zamanda NB frekansını sırasıyla 1.8 yad 1.6 ya düşürün. 4 çekirdekle açtı benim gibi hala hızınız kesilmedi ise hız aşırtma yapmak için HT frekansını yavaş yavaş düşürün, aynen NB frekansını düşürdüğümüz gibi 1.8 yada 1.6 CPU frekansını yükselttikçe HT frekansını düşürün...

Ve sonrada ;

Stabilite konusunda da orthos la 2 saat kadar stabil çalıştı, sorun yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündoğdu -- 22 Ocak 2010; 0:29:57 >

• Bu da birşey mi. ben sempron 140 ile aynı skoru alayım da bir gör . gigabyte anakart için de bir sunum yapar mısın Hüseyin abi. Nerden hangi ayarı açmam gerekiyor. p35c ds3r de %108 oc yaptıktan sonra uzaklaşmıştım bu işlerden, yeni anakartlar garip menüleri filan. 2600xt ile hwbot da 3d05 2. liği filan da aldık ama şimdi yabancı geliyor bu voltaj filan ne demek ki şaka bir yana da süper skorlar. amd inteli ağlatıyor şu anda fiyat performans işlemcileri konusunda görünen köyün kılavuz istemeyeceği açık. Ellerine sağlık abiciğim
  • L3 de açılmış, 4 çekirdek de. Anakart ve işlemci tam bir fiyat performans canavarı.
  • ben de x3 425 in 4 .çekirdeği ve l3 ü açtım ufak bi dokunuşla 3.0ghz de stabil şekilde kullanıyorum daha yukarısını denemedim ama rahat gider gibi.sanırım bu x3 425 lerin çoğu açılıyorişlemciyi exadan aldım. isteyene kodlarını yazabilirm takmadan önce yazdım bi kenara.bu arada işlemci 72$+kdv iyiki almışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 22 Ocak 2010; 0:58:48 >
  • hocam bende acc ve core leveling seçeneği yok...

bunları sonraki bioslarda kaldırmış olabilirler mi??

ya da işlemci bu işleme müsait ise mi böyle bir seçenel çıkıyor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

hocam bende acc ve core leveling seçeneği yok...

İşlemciniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündoğdu

quote:

İşlemciniz nedir ?

şu anda x2 3600+
    bir kaç güne x3 435 almayı planladığım için bir bakayım dedim fakat dediğiniz yeri göremeyince acaba yok mu dedim...
    ama sanırım bu işlemcide böyle bir olay olmadığı için bu menü görünmüyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

İşlemciniz nedir ?

Sizin işlemciniz vid değeri nedir? core tempde 1,2v olarak gözüküyor. Sanırım sizdeki x3 425 farklı revizyon. Bendekinin vid değeri 1,325v. Birde benim cpu coretemp de athlon 2 x4 625 olarak gözüküyor ama l3 bellek sorunsuz açılıyor. Sanırım revizyon farkından.
  • quote:

quote:

quote:

İşlemciniz nedir ?

şu anda x2 3600+
    bir kaç güne x3 435 almayı planladığım için bir bakayım dedim fakat dediğiniz yeri göremeyince acaba yok mu dedim...
    ama sanırım bu işlemcide böyle bir olay olmadığı için bu menü görünmüyor...

Evet İşlemcinizden ötürü ACC menüsü sizde çıkmıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

Sizin işlemciniz vid değeri nedir? core tempde 1,2v olarak gözüküyor. Sanırım sizdeki x3 425 farklı revizyon. Bendekinin vid değeri 1,325v. Birde benim cpu coretemp de athlon 2 x4 625 olarak gözüküyor ama l3 bellek sorunsuz açılıyor. Sanırım revizyon farkından.

Yukarıda resimleri olan nın değeri 1.200 gibi süper bir değerdi, fakat elimde 3 tane bu işlemciden var diye bu işlemciyi sattım.. Hata yaptığımı şu anki işemcimden anlıyorum, şu an kullandığımın vid değeri 1.225 ve üstte resimleri olan kadar iyi O.C. olmuyor..
    Fakat sizin belirttiğiniz gibi bir işlemci ilk defa duyuyorum.. Hem x4 625 gözüküyor, hemde L3 bellek açılıyor diyrosunuz enteresan, bie ss mümkünmü ?
  • Tabii altta neredeyse bildiğim bütün programlardan ss var.
  • quote:

quote:

Yukarıda resimleri olan nın değeri 1.200 gibi süper bir değerdi, fakat elimde 3 tane bu işlemciden var diye bu işlemciyi sattım.. Hata yaptığımı şu anki işemcimden anlıyorum, şu an kullandığımın vid değeri 1.225 ve üstte resimleri olan kadar iyi O.C. olmuyor..
    Fakat sizin belirttiğiniz gibi bir işlemci ilk defa duyuyorum.. Hem x4 625 gözüküyor, hemde L3 bellek açılıyor diyrosunuz enteresan, bie ss mümkünmü ?

Bu sorun büyük bir ihtimalle programdan kaynaklı bir sorun. Sadece coretemp böyle gösteriyor.
    Bu arada benim anakartımdan kullanan arkadaşlara güzel bir haber. Yeni beta biosu çıktı. Bu biosla isterseniz sadece l3 belleği açabilme ve istediğiniz çekirdekleri kapatma şansınızda oluyor. Önceki versiyonlarında yoktu.

• peki arkadaşlar bu işlemcide çekirdek, l3 açabilmek için belli bir revizyon ya da kod numarası şart mı??

yoksa kafasına göre denk gelen mi açılmakta??
  • quote:

peki arkadaşlar bu işlemcide çekirdek, l3 açabilmek için belli bir revizyon ya da kod numarası şart mı??

Çekirdeği açılan işlemcilerin(x3 425 ve x3 435 için diyorum) neredeyse hepsi CACYC kodu ile başlayan işlemciler oldu. Yani sizde alırken bu koda dikkat ederek alın. CADAC ise propus yani doğal olarak l3 belleği bulunmayan modeller.
    Bu arada bendeki işlemcinin kodu:
    CACYC AC 0904
  • Bu kod nerede yazıyor işlemci kutusunda ona benzer birşey yok işlemci üzerindemi yoksa soğutucu söktürteceksiniz bana :)

SN: 9A54004I90155

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Independent22 -- 21 Şubat 2010; 20:03:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Independent22

Bu kod nerede yazıyor işlemci kutusunda ona benzer birşey yok işlemci üzerindemi yoksa soğutucu söktürteceksiniz bana :)

SN: 9A54004I90155

O kod işlemcinin üzerinde yazıyor. Yazdığınız işlemcinin seri numarası. İşlemciyi alırken kutu üzerinden işlemciyi görme şansınız var. Dolayısıyla işlemcinin koduna oradan bakabilirsiniz.
  • quote:

quote:

peki arkadaşlar bu işlemcide çekirdek, l3 açabilmek için belli bir revizyon ya da kod numarası şart mı??

Çekirdeği açılan işlemcilerin(x3 425 ve x3 435 için diyorum) neredeyse hepsi CACYC kodu ile başlayan işlemciler oldu. Yani sizde alırken bu koda dikkat ederek alın. CADAC ise propus yani doğal olarak l3 belleği bulunmayan modeller.
    Bu arada bendeki işlemcinin kodu:
    CACYC AC 0904

teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için...

• Arkadaşlar bende bu ikiliden aldım "Biostar TA785GE 128M ve x3 425 (CACYC 0941DPMW)" ama bir sorunum var ne çekirdeği nedfe l3 cacheyi aktif edebildim acc outo dediğim anda sistem bidaha açılmıyor cmos resetlemek zorundan kalıyorum ht ve nb frekanslarını aşağı çektim cpu voltaj yüksettim denilen herşeyi denedim ama bir sonuç alamadım akılma takılan ben şu an kartın üzerinden onboard ekranla kullanmaktayım acaba onun etkisi olabilirmi diye düşünüyorum harici ekran kartı taksam açılabilirmi şu an 3700mhz de kullanmaktayım aslıdan böylede gayet iyi ama bu CACYC rana kodlu bütün cpuların açılmış çekirdek ve l3 ler...

• Hayırlı olsun hocam bu cekirdek açma bize nasip olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: solid

Arkadaşlar bende bu ikiliden aldım "Biostar TA785GE 128M ve x3 425 (CACYC 0941DPMW)" ama bir sorunum var ne çekirdeği nedfe l3 cacheyi aktif edebildim acc outo dediğim anda sistem bidaha açılmıyor cmos resetlemek zorundan kalıyorum ht ve nb frekanslarını aşağı çektim cpu voltaj yüksettim denilen herşeyi denedim ama bir sonuç alamadım akılma takılan ben şu an kartın üzerinden onboard ekranla kullanmaktayım acaba onun etkisi olabilirmi diye düşünüyorum harici ekran kartı taksam açılabilirmi şu an 3700mhz de kullanmaktayım aslıdan böylede gayet iyi ama bu CACYC rana kodlu bütün cpuların açılmış çekirdek ve l3 ler...

http://i45.tinypic.com/sncdfk.jpg

işlemciyi dün aldım ve benzer sorunu ben de yaşamaktayım...

bende de windows başlatılıyor yazısı gelmiyor...

biosa girdiğim zaman l3 ve 4. çekirdek açılmış görünüyor fakat dediğim gibi sistem açılmıyor...

en son biosu da yükledim ama pek bi şey fark etmedi...

her ne kadar arkadaşın dediği bana pek mantıklı gelmese de (ekran kartı işi) onboard'dan dolayı böyle bi şey olabilir mi?? (umut fakirin ekmeği...)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.