Şimdi Ara

## Biostar'dan 780G Yonga Setli Yeni AMD Anakartı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Biostar'dan 780G Yonga Setli Yeni AMD Anakartı ##

Özellikle son dönemde AMD platformu için hazırladığı kalite çıtası yüksek anakartları ile dikkat çekmeyi başaran Biostar, AMD'nin yeni yonga seti 780G'yi kullanan anakartı TA780G M2+'ı duyurdu. Anakartın kullandığı 780G yonga setinin özelliklerinden daha önceki haberlerimizde pek çok kez bahsettik. Ama hatırlamak isteyenler için temel özelliklerin üzerinde bir kez daha durmakta yarar var;

"AMD'nin ATi'yi satın aldıktan sonra kullanıma sunduğu ilk yonga seti entegre grafik işlemcili 690G olmuştu. Geçtiğimiz Şubat ayında yani yaklaşık 1 sene önce kullanıma sunulan 690G yonga seti özellikle Radeon X700'den türetilen dahili grafik işlemcisi ile dikkat çekmişti. Satış açısından milyon barajını geçerek AMD'nin yüzünü güldüeren 690G yerini soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemcilerine tam destek sunan 780G (RS780) modeline bırakmaya hazırlanıyor. DirectX 10 destekli yeni dahili grafik işlemcisi, Hybrid Crossfire ve SB700 köprüsü gibi önemli detayları olan 780G'nin bazı detaylarına birlikte bakalım.

AMD-ATi'nin RS780/780G yonga setinin kuşkusuz en önemli esprisi sahip olduğu dahili grafik işlemcisi olsa gerek. Firmanın yeni nesil Phenom işlemcilerine gerçek anlamda tam destek veren IGP'li ilk yonga seti olan 780G üzerinde DirectX 10 destekli olan ve Radeon HD 2400 serisi ekran kartlarına güç veren RV610'dan türetilmiş özel bir IGP (Radeon HD 3200) yani dahili grafik işlemci yer alıyor.780G yonga seti üzerinde yer alan grafik işlemci rakip Nvidia'nın yeni MCP78 serisinde yer alan yada benzer çözüme göre 3D performansı açısından çok daha iyi performansa sahip olacağı ifade ediliyor. 3D performansının yanı sıra grafik işlemci UVD teknolojisini de destekleyecek, bilmeyenler için UVD'nin ne olduğunu da açmakta fayda var.

UVD yada açılımı ile Unified/Universal Video Decoder özelliği ile IGP yani grafik işlemci HD olarak ifade edilen yüksek tanımlı videolara yönelik donanımsal video hızlandırma sağlıyor. Bu sayede HD video oynatımı sırasında IGP genel işlem yükünü kendi üzerine alarak işlemcinin mümkün olduğu kadar daha az meşgul olmasını sağlıyor. Sektörde var olan genel kanı donanımsal video hızlandırma teknolojisi açısından AMD-ATi'nin UVD özelliği Nvidia'nın PureVideo teknolojisinden çok daha başarılı.780G yonga setinin bir diğer özelliği ise sahip olduğu Hybrid yani melez Crossfire tekolojisi. Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisi ile rakip olan bu teknoloji yerine göre daha yüksek 3D performansı yerine göreyse daha düşük güç tüketimini hedef alıyor. Peki bu nasıl oluyor derseni, temelde bir süredir bazı dizüstü bilgisayarlarda kullanılan teknoloji ile aynı prensibe dayanıyor.

AMD-ATi'nin 780G yonga seti dahilined yer alan grafik işlemci harici olarak takılabilecek ekran kartları ile paralel çalışarak daha yüksek 3D performansı sunmayı hedefliyor. Örneğin 780G yonga setli yeni bir anakart aldınız ve IGP'yi kullanmaya başladınız, bir süre sonra performansı yeterli gelmemeye başlayacak olan dahili grafik işlemcisinin yanına harici bir ekran kartı taktığınızda hem dahili hemde harici grafik işlemci paralel çalışarak daha yüksek 3D performansı elde edilmesini sağlayacak. Tabi 3D performansı gerekmeyen durumlarda harici ekran kartı devre dışı bırakılarak güç tüketiminde tasarruf da sağlanabilecek."

Biostar'ın yeni anakartı TA780G M2+, pasif soğutma ile geliyor. Micro ATX formunda olan anakart genel tasarımı açısından firmanın diğer modellerini de (özellikle kullanılan renkler itibariyle) hatırlatmıyor da değil. AMD'nin hem yeni nesil Phenom işlemcilerine hemde K8 temelli Athlon64 serisi işlemcilerine destek veren anakart üzerinde harici ekran kartı için bir adet PCIe X16 slotunun yanı sıra 1 adet PCIe X1 ve 2 adet te geleneksel PCI slotu yer alıyor. Yeni güney köprüsü SB700 sayesinde 6 adet SATA-II konnektörüne sahip olan anakart ayrıca gigabit ethernet ve 6 kanal ses desteğine de sahip. Anakart detaylı özellikleri,

## Biostar'dan 780G Yonga Setli Yeni AMD Anakartı ##

Biostar'ın yeni anakartının çıkış tarihi ve fiyatı henüz bilinmemekle birlikte 780G yonga setinin global lansmanının muhtemelen Mart ayı başında yapılacağını da ifade edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 25 Ocak 2008; 23:53:00 >

• kart iyi yanlız biraz sıkışık duruyor.harici bir kart taktıgımızda dahili grafik işlemcinin yine opsiyonel olarak çalışabilecek olması cok guzel ama bunu su ana kadar ne kadar verim sagladıgı sanırım bir kac hafta icinde netleşir.sata girişleri cok guzel oturtulmus bu sefer herhangi bi sorun cıkacagını sanmam.
  • benim merak ettiiim konu 690g de oc kapasitesi yüksekti

bunlarda nasıl ve hybrid cross yaptıımızda nasıl etkilenir!!!!

bunun dışında bu mobolar orta sınıfın yüzünü güldürecek sonuçta dx10,1 li 690 diebiliriz
  • bu yav iyisini çıkaracaklarına kötüsü çıkıyo offff
  • Mart ayında B3 revizyon la uygun bi ikili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yamitarukannochi

bu yav iyisini çıkaracaklarına kötüsü çıkıyo offff

neye göre kıyas yapıyorsun bilmiyorum ama kart kötü değil.yinede 790 chip setli kartlar icin alıcaksan subatı beklemeni tavsiye ederim biraz daha yayıldıgında hem fiyat acısından hemde seçim acısından senin icin daha iyi olacaktır.ama su an icin entegre grafik kartlı bir cozum gercekten iyi eger teoride oldugu kadar performanstada etkili olursa bu yıl sonunda tüm kartlar onbord vga seklinde cıkar gibime geliyor.

• Biostar iyi iş kıvırmışa benziyor.Umarım 690g de yakaladığı başarıyı 780g'de de yakalar.uygun fiyatı entegre işlemcisi katı kapasitörü ve oc canavarı biosu ile adından çokça söz ettirmişti.Aynı şeyin 780g de olması da muhtemel. Söylentilere göre 45 nmlik phenomlara da az kaldı.Leo platformunun ilk ayağını bu şekilde tamamladık sayılır ne güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çipset hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paylaşim içi tşkler , daha iyiside olabilirdi.Firmaya göre anakart.
  • 690G ye kıyasla kötü...full katı kapasitör değil,sadece cpu regulatorleri katı(T serisi olmasına rağmen)...690G yi full katı yapan adam yenisini neden yapmaz ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 26 Ocak 2008; 0:51:50 >
  • 690g de 8kanals es vardı bunda daha dusuk.bu yonden bu anakartı gozum tutmadı.bıostarın 690g lerıdecok sorunlu calısıyor zate cok ıı oc oluıyor ama sonradan cok patlak verıyor kart.en çok servise giden kartların başında geliyormuş
  • iyiymiş.
  • dikkat ederseniz su an cıkan tüm kartlar eksiklikler iceriyor.1 ay icinde düzelecektir sabır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

benim merak ettiiim konu 690g de oc kapasitesi yüksekti

bunlarda nasıl ve hybrid cross yaptıımızda nasıl etkilenir!!!!

bunun dışında bu mobolar orta sınıfın yüzünü güldürecek sonuçta dx10,1 li 690 diebiliriz

• ben pek beğenmedim görünüşünü umarım o/c yeteneği tam tersidir.
  • Eğer Biostar Bu kartın Overclock, stabilite performansını ve ek özelliklerini; 690g çipsetli anakartındaki gibi yaptıysa, emin olun ki bu kart çok tutacaktır.

Arkadaşlar acaba; bu karttaki dahili grafik işlemcisi(sanırım HD 2400'ün kırpılmış hali) X700 Pro'dan daha mı iyidir(Tabiki 690g çip setinde yer alan X700'ün kırpılmış halinden bahsetmiyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

Eğer Biostar Bu kartın Overclock, stabilite performansını ve ek özelliklerini; 690g çipsetli anakartındaki gibi yaptıysa, emin olun ki bu kart çok tutacaktır.

Arkadaşlar acaba; bu karttaki dahili grafik işlemcisi(sanırım HD 2400'ün kırpılmış hali) X700 Pro'dan daha mı iyidir(Tabiki 690g çip setinde yer alan X700'ün kırpılmış halinden bahsetmiyorum)

Sanmıyorum X700 Pro dan daha hızlı olacağına.fakat DX10 nun donanımsal zorunluluklarına bakarsak epey yaklaşacak gibi duruyor.690G ye göre iki kat daha hızlı olduğuna göre bekleyip, çıkınca testlerden belli olur...Bu arada bu anakart TA690G nin yanına bile yaklaşamaz, ama ileride bu yonga üzerine yeni model ile daha zengin özellikli ve yeni SB750 ile güncellenirse o zaman bakarız...

• quote:

Orjinalden alıntı: oyuncular

quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

Eğer Biostar Bu kartın Overclock, stabilite performansını ve ek özelliklerini; 690g çipsetli anakartındaki gibi yaptıysa, emin olun ki bu kart çok tutacaktır.

Sanmıyorum X700 Pro dan daha hızlı olacağına.fakat DX10 nun donanımsal zorunluluklarına bakarsak epey yaklaşacak gibi duruyor.690G ye göre iki kat daha hızlı olduğuna göre bekleyip, çıkınca testlerden belli olur...Bu arada bu anakart TA690G nin yanına bile yaklaşamaz, ama ileride bu yonga üzerine yeni model ile daha zengin özellikli ve yeni SB750 ile güncellenirse o zaman bakarız...

2400'ün kırpılmış hali bile olsa kırpılmamış x700'ü rahatlıkla geçer. Aradaki mimari farkını gözden kaçırmayalım. 690G'de SB600 varken 780'de SB700 var. Yani genişleme olanakları daha iyi. 780 PCIEX2 destekleiyor. Daha az güç harcıyor. Biostar'ın T serisi dahilinde olduğu için overclock seçenekleri ile geliyor. Neden bir öneki 690G'ye göre yetersiz olduğu söyleniyor anlamıyorum.

• HTPC yapmayı düşünenler kaçırılmaması gereken bir board bence...
    yapısıda micro ATX güsel iş çıkarmış biostar...
  • Yengi yonga takımını bırakıp öyle değerlendirelim:
    1.Tasarım hangisinin daha iyi TA690G mi TA780G M2 mi?
    2.ALC662 mi ALC888 mi?
    3.Arka panel çıkışlarına bakalım.
    4.Komponent dizilimi nasıl?

Ben tamamiyle anakart olarak bakıyorum, yoksa tabi ki yeni yonga daha iyi.Beklentim eski TA690G ye göre daha iyi bir anakart çıkarmaları idi, fakat böyle çıkmadı.İlerde ne çıkarırlar bilmem ama şu anda diğer üreticiler daha iyilerini çıkartmış vaziyetteler...
    http://www.780g.com/English/index.html burada site bile yapmışlar ...

Düzeltme: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncular -- 26 Ocak 2008; 18:50:33 >
  • Hakikaten yani bazen bu firmaları anlamak ne kadar zor yahu?
    Ey Biostar sen tut Ta690g gibi çok satılan ve çok beğenilen eksiksiz bir anakart yap sonra da
    yeni seride bunu pekiştirmen gerekirken 780g çipsetin sahip olduğu potansiyele rağmen sen git
    anakartı buda;

1-Katı kapasitörleri azaltmışsın,
    2-Display Port çıkışını koyman gerekirken bir de gidip Hdmi çıkışını kaldırmışsın,
    3-8 kanal sesi 6 kanala indirmişsin,
    4-Pcie x1 yuvasını x16 nın arkasına alarak bir pci yuvasını kapamışsın

inşallah Ta690g deki sağlamlığa ve o.c. potansiyeline dokunmamışsındır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.