Merhaba arkadaşlar Şuan kullanmakta olduğum biostar a780l anakartım için am3 bir işlemci almak istiyorum( x2).Şuan amd athlon64 x2 brisbane 2.2 ghz işlemci ile kullanmaktayım.. Biostarın sitesindeki son biosu(2010-07-20) yükledim herhalde am3 desteği gelmiştir ?? Aslında çekirdeği açılmış bir sempron 140 almak istiyorum..Sitede AOD-ACC supported diyo ama ben bu anakartın çekirdek açabileceğini pek düşünmüyorum o yüzden direk bahsettiğim çekirdeği açılmış bir sempron işlemci alsam daha iyi olacak..Merak ettiğim konu eski işlemciden çok büyük farkı olurmu(Am3-Am2) ?? DDR2 ram ile kullanıcam..Çok büyük fark olmaz derseniz hiç uğraşmıcam.. Herkese iyi forumlar
işlemci açılması kalıcı bir işlem değildir.. yani çekirdeği açılmış bir sempron gibi bir seçenek olamaz ancak uygun bir anakartla çift çekirdek olarak kullanabilirsin.. eğer anakartın çekirdek açabileceğini düşünmüyorsan boşuna semprona güvenme yani.. anakartının işlemci destek listesi oldukça genişmiş.. daha güncel bir işlemci alabilirsin AMD Athlon™ II X3 x440 düşünülebilir mesela..
Teşekkürler hocam . Peki eski işlemcimden çok bir farkı olurmu ?? ßirde bu am2-am3 işlemcileri birlikte destekleyen anakartlar ile tek am3 socket anakartlar arasında sadece ddr2-ddr3 farkımı var??
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.UniquE
Teşekkürler hocam . Peki eski işlemcimden çok bir farkı olurmu ?? ßirde bu am2-am3 işlemcileri birlikte destekleyen anakartlar ile tek am3 socket anakartlar arasında sadece ddr2-ddr3 farkımı var??
evet eskisine göre fark olur.. anakartlar arasında aslında sadece ddr2 ddr3 farkı var ama ddr3 anakarta ddr2 destekli işlemci takılamasın diye soket 940 tan soket 938 e düşürülmüş.. yani işlemci de oturmaz.. ama am3 işlemciler 940 pin sokete oturuyor..ve ddr2 ram ile de çalışıyor
Tamam o zaman bi am3 işlemci bakınıyım ben ocz ramler çöp olmasın 1150 ye filan oc yaparsak ddr3 ü aratmaz