Şimdi Ara

BIOSTAR 8800GT VE MAVİ EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir süredir mavi ekran sorunundan muzdaribim. bundan 2 ay öncesine kadar böyle bir sıkıntım yoktu. daha sonrasında bu mavi ekran sıkıntısı peydah oldu.

genellikle oyun oynarken kafasına göre ya masa üstüne atıyor ya da direkt olarak mavi ekran çıkıyor. sorunla ilgili olarak memory ve hdd testlerini yaptım. bu yüzden sorunun ekran kartıyla ilgili olduğuna inandığımdan da konuyu buraya açtım.

bu arada en son mavi ekrandan sonraki hata raporu aşağıdaki gibi

Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1055

Additional information about the problem:
    BCCode: f7
    BCP1: 963D6C54
    BCP2: 94206763
    BCP3: 6BDF989C
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

sistemim:
    cpu: amd x2 5600 2,9ghz
    ram: 2x1gb 1066 mhz kingston cl5
    anakart: asus m2npv-mx
    ekran kartı: biostar 8800gt 512mb
    hdd: wd caviar blue 500gb
    psu: high power 500w

işletim sistemi olarak win7 ultimate 32bit kurulu. driverları kaldırdım ettim olmayınca haftasonu bir umut temiz format attım ve en son güncel driverları kurdum. ama sonuç yine hüsran oldu. pes oynarken çat diye direkt mavi ekrana düştüm.

mavi ekranda ilk çıkan yazılarda nvdsp.... falan yazıyordu. sanırsam vga driverı ile ilgili. format atmadan önce en son pes 2010 oynarken kaplamalar falan kaymıştı. sim city oynarken ekranda kırık sarı çizgiler oluşuyordu. ilk defa başıma bu şekilde geldiğinden forumda tarif edilen genel hatalara göre ekran kartından şüphelendim.

ayrıca en son mavi ekran olayından sonra hata raporu da yukarıda yazdığım gibi. google'da arattım ama pek bir çözüm bulamadım. ramden kaynaklanabilir demişler fakat test yaptım bir sorun bulamadım.

ne yapmak lazım?

umuyorum ekran kartı bozulmuştur çünkü daha garantisi dolmadı üstüne biraz para ekleyip 5770 alsak fena olmaz

fotoğraf eklemeyi tarif ederseniz çektiğim birkaç foto var onları yükleyeyim belki sorun hakkında fikir verir.

uzun yazımı okuyup yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

•  BIOSTAR 8800GT VE MAVİ EKRAN

arkadaşlar başka bir arkadaşın konusunda benzer hatayı gördüm oradan link eklemeye çalıştım. fakat orada tavsiya edilen son driver kurulu nasıl çözeceğiz bu sorunu.
  • bios gelmeden f8 yapıp en son iyi çalışan ayarı(last known good configuration) yükleyip denermisiniz?
  • maalesef artık öyle bir seçeneğim yok. çünkü dün öğlen saatlerinde komple format attım. yani bildiği iyi bir ayar yok sistemin.

bilse bilse dün öğleni bilir. dur bakalım. şimdi arkadaşımın 4830'unu taktım. şu an onun driverı falan yükledim. yine aynı sorunla karşılaşırsam ekran kartının günahını almış olacağım. yok sorun olmazsa, kadıköy'e exaya uğramak lazım olacak.

şimdi bir pes açayımda test edeyim agureo ile
  • maalesef arkadaşlar ev arkadaşımın saphire 4830 ile de aynı sorunu yaşadım. onda da masaüstüne attı. böyle olunca ekran kartında sorun olmadığını düşünüp memtest86 ile ramleri test ettim. fakat ilginç şekilde bu programda ramlerde sorun bulmadı.

bu durumda bu sıkıntı neden kaynaklıyor olabilir?

benim aklıma gelen pes2010'nu oyunun kendi içindeki menüden update yapınca böyle bir sorun yaratıyor olabilir mi? bu arada oyun korsan sorun bundanda kaynaklanıyor olabilir mi?

lütfen arkadaşlar yardım edin. bilgisayar başında birtek bu zevkimiz kaldı arada bir arkadaşlarla birkaç yapıyoz bu zevktende mahrum kalmayalım.

şimdiden teşekkürler
  • Güç kaynağında problem olabilir.
  • güç kaynağında sorun yok. güç kaynağım high power 500w

bu arada sistam günlüğünde sorunla ilgili şu şekilde bir rapaor gözüküyor.

Hatalı uygulama adı: pes2010.exe, sürüm: 1.0.0.0, zaman damgası: 0x4aa0787f
    Hatalı modül adı: pes2010.exe, sürüm: 1.0.0.0, zaman damgası: 0x4aa0787f
    Özel durum kodu: 0xc0000005
    Hata uzaklığı 0x00aab105
    Hatalı işlem kimliği: 0x868
    Uygulama başlangıç zamanı: 0x01cae4ba8a169450
    Hatalı uygulama yolu: D:\PES 2010\pes2010.exe
    Hatalı modül yolu: D:\PES 2010\pes2010.exe
    Rapor kimliği: 93f21480-50b3-11df-9a4b-0018f397a22c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 28 Nisan 2010; 1:48:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilacında bir sorun var gibi exe hatası vermiş istersen netten başka bir ilaç indir.
  • ne ilacı abi anlamadım. şifreli mi konuşuyoruz?
  • yenı bır oyun yukle exe hatası dıyor yanı yazılımsal bır hata alıyorsun aynı zamandada rebootta da mesaj alıyorsan ramın nekadar sorunsuz gorunsde ram kaynaklıda olabılır tabı eger sadece pes de yapmıyorsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.