pc dizüstü baştan win 10 kurulu bir pcydi .yanlışlıkla biostan boot sırasında harddiski değiştirip yanlışlıkla usb lan yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam .sonra kaydedip çıktım ve pc hiç açılmıyor farenin ışığı yanıyor. Acil yardım edin lütfen açarken del tuşu na basıyorum yine hiç bişey açılmıyor şimdiden teşekkürler |
Biostan Harddiski kapattım pc açılmıyor!!!

-
-
BIOS'a girip eski haline getirmen lazım. BIOS'a girilmiyor mu? -
biosa geri giremiyorsanız bios pilini çıkartıp biraz bekleyin bios fabrika ayarlarına dönecektir -
bios hiç açılmıyor düğmeye basıyorum 2 sn fare ışığı yanıp sönüyor ne yapacağım bilemedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
içini söktüm içinde sadece büyük bataryası var pil falan göremedim pc notebook
quote:
Orijinalden alıntı: Brotcuiçini söktüm içinde sadece büyük bataryası var pil falan göremedim pc notebook
Masaüstü bilgisayarların anakartındaki BIOS pili büyük ihtimal şunun gibidir.
Laptoplarda ise alan kısıtlı olduğu için bu kadar büyük olmayabilir. Onun için laptoplarda her üretici değişik şekillerde BIOS pili koymuş olabilir. Örneğin şunun gibi olabilir.
BIOS pilini çıkarıp bir kaç dakika beklerseniz BIOS bilgileri varsayılan ayarlara döner. Nasıl çıkarılıp takılacağını bilmiyorsanız internetten videolarına bakıp öğrenebilirsiniz.
Fakat BIOS'tan boot sırasını değiştirince laptop açılmaz hale gelmemeliydi. Başka bir şey olmuştur, tam da sizin BIOS ayarını değiştirdiğiniz zamana denk gelmiştir.
-
BIOS pili genellikle ekran kartının altında bulunur. Ekran kartını çıkartın, zımbırtıya bastırın pili çıkartıp birkaç saniye bekleyin 10 15 garanti olsun diye 1 dakika da olur. Sonra geri takın, ayarlar sıfırlanır.
-
dediğiniz gibi baktım ama bios pili gözükmüyor
quote:
Orijinalden alıntı: Brotcudediğiniz gibi baktım ama bios pili gözükmüyor
Resim ekler misiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X