Şimdi Ara

Bios ve Ötesi (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar. Bilgisayarı açıyorum boot ekranı filan geliyor (yani bios yazıları filan) boot ekranı bittikten sonra siyah ekran öyle bekliyor. Windowsun çöktüğünü düşünüp format atayım dedim. CD'den önyükleme için bir tuşa basın yazsına kadar geliyor bir tuşa baştığımda ise yine siyah ekran öyle bekliyor. Sorun ne olabilir? başka hdd (sata ve ide ikisini de) denedim. yine aynı hdd'de sorun yok.Biostan ötesine geçemiyorum. başka cd romla denedim yine aynı. Ramları değiştirdim yine olmadı. ekran kartını çıkartıp on board ekran kartında denedim yine aynı. Bios'a reset attım, bios pilini çıkardım tekrar taktım yine aynı. bios ayarlarına baktım herşey normal görünüyor. acil yardımlarınızı bekliyorum. Bilgisayarın özellikleri (512 MB DDR 400 RAM, Pentium 4 3.0 Ghz işlemci. Sata hdd, hp anakart)

• kasada disket sürücüsü varsa disket sürücü takılı kalmış olabilir bir ihtimal...
  • Yaa keşke öyle olsa :( ama değil. Şu an komple çıkardım pc'yi kasadan belki şase filan yapıordur diye uzay kasa yaptım bütün donanımları çıkarttım. Sadece ram işlemci anakart ve bi de hdd takılı. elimde iki farklı hdd var biri sata diğeri ide ikisinde de aynı sorunu yapıyor deli olacam :( hdd'ler başka bilgisayarlarda çalışıyor, bir sorun yok ama burada biosun ötesine geçemedim. :(
  • başka bi cd ile dene bide başka cd dvd rom dene başka bişey kalmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 1 Aralık 2008; 23:03:45 >
  • onu da denedim :( cd den önyükleme için bir tuşa basın ekranından sonra aynı şey oluyor. siyah ekran bekliyor..
  • başka bilgisayarlarda çalışıyordan kastınız nedir hocam. işletim sistemine kadar düzgün mü çalışıyor yoksa format ekranında falan mı görünüyor?
  • Arkadaşlar olayı şöyle özetliyim. Biostan ötesine geçemiyorum. herşeyi denedim.. :( ramlarde kesinlikle sorun yok, hddlerde de kesin sorun yok. güç kaynağından olabilir mi? şu an elimde bir işlemci bi de güç kaynağı yok fazladan yani onları kontrol edemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır ya ne alaka psu dan olmaz işlemci sorunlu olsa hiç açılmaz sata ide kablolarını değiştirmeyi dene
  • tamam kardeşim şu an ide kablosunu değiştirdim. yine aynı :( hdd'yi görüyor. biosta :( ama sonrasında öyle kalıyor. en azından no system disk error ya da bilmemne dosyası bulunamadı filan demesi lazım değil mi? ayrıca normalde düzgün çalışıyordu. gece kapattım sabah açtığımda bu haldeydi.
  • cdden ön yükleme ekranında klavyeye bastıgınızda direk algılayıp sonra siyah ekranamı düşüyor yoksa klavyeden basmanıza ragmen kendisi 5 nokta çıkarıp sonrasındamı siyah ekran çıkıyor hocam. eğerki klavyeye bastıgınızda algılamayıp 5 noktayı sayıp sonra siyah ekrana düşüyorsa disk klavyeyi falanda kitlemiş olabilir(ki disk arızalıdır diyebiliriz bu durumda) siyah ekranda kaldıgında klavye kitleniyormu peki. numlock tuşuna bikaç defa basıp çektiginizde de siyah ekrandayken numlock tuşu yanıp sönüyormu.
  • Klavye her türlü kitleniyor numluck ve kapslock ışıkları yanıp sönmüyor hocam. hayatımda ilk defa böyle bir hatayla karşılıyorum. kendi pc'mi kendim toplarım genelde. ama hiç böyle bir hatayla karşılaşmadım. şu an anakartta tek ide girişi var. ona cd rom'u bağlıyorum sataya da hdd'yi bağlıyorum. cd den önyükleme ekranına geçiyor. ve orada siyah ekrana dönüyor pc. klavye filan kitleniyor. :( cdrom'u çıkartıp yerine ide harddiskimi takıyorum. yine kitliyor bilgisayarı. hiç tepki vermiyor biostan sonra. ide kablosunu değiştirmeyi de denedim. yine aynı. değiştirmediğim iki parça kaldı arkadaşlar. işlemci ve psu :( onlarla da alakası olduğunu hiç sanmıyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi possitive -- 1 Aralık 2008; 23:38:18 >
  • ultimate boot cd gibi kendini boot edip işlemci memory disk i falan test eden bir cdniz varmı hocam. eğer varsa bi test başlatın. klavye ile basmanıza gerek kalmıyo bu cdde. direk açılıyor sonrasında menüden klavye kullanılıyor. birde ram lari teke düşürüp çalıştırın fakat farklı slotlarda teker teker deneyin. ama ultimate gibi cdlerle önce bütün bileşenleri test etmek mantıklı. bide mümkünse klavyeyi bile çekip açmayı deneyim hocam. olmaz demeyin o bile sebep oluyo olabilir. başıma geldiği için biliyorum.
  • Arkadaşlar sorun çözüldü yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim ALLAH hepinizden razı olsun. 2. bi sata hdd disk buldum arkdaştan onu taktım. format ekranına geldi :) ama işin en garip yanı benim hdd'yi onunkine taktım ve o da çalışıyor yani hdd de bir sorun yok :S bunun nedenini hala anlayabilmiş değilim. ama en azından diğer parçalarda bi bozukluk olmadığını anladım :D hdd ile benim anakart uyumsuzluk yapıyor sanırım tekrar teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.