Şimdi Ara

Bios Update Yaparken Mavi Ekran Sonrası Pc Açılmama Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bilgisayarıma bios update yaparken mavi ekran verdi sonrasında pc açılmadı.(Bozulmadan önce bip sesi geliyordu sonra açılıyordu bu sorunu yaşadıktan sonra bip seside gelmedi.)Bios pilini çıkardım öyle denedim yine olmadı işlemciyi değiştirdim yine olmadı.CLR_CMOS yönteminide denedim fakat hiçbiri sorunu çözmedi yardım ederseniz sevinirim birde sorunu yaşamadan önce hdd ışığı normal olarak yanıp sönüyodu bilgisayarı ilk aldığımdan beri fakat şimdi hdd ışığı 10-15 sn sürekli yanıyo sonra yanmıyor.Bilgisayar çalışıyor sadece görüntü ve bip sesi gelmiyor. Sistemim;

Anakart:Foxconn 45gm-45cm-45cms

Ram:2gb ddr2 667mhz

İşlemci İntel Pentium e2160 2çekirdek 1.8ghz

Ekran kartı:GT730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 109Kene -- 13 Ekim 2020; 18:19:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anakartınıza bios atılması gerek derken ne demek istediniz tam olarak anlayamadım,ben bios reset işlemlerini yaptım fakat yine açılmadı eğer teknik servise gitmem gerekiyorsa ne kadar bi fiyat çıkar bi bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yapması kolay bios çipini söküp şuna takıp başka bir pc üzerinde anakartın bios dosyasını tekrar yazacaksın

https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/ch341a-eeprom-flash-bios-usb-programci_pdp_586666971

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 13 Ekim 2020; 21:52:28 >

Bios Update Yaparken Mavi Ekran Sonrası Pc Açılmama Sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 13 Ekim 2020; 21:52:45 >

Tamamdır yardımınız için teşekkür ederim kısa süre içerisinde yapıp geri bildirimde bulunacağım.

Yarın bilgisayarcıya gidip fiyat soracağım fakat fiyatın yüksek olacağını düşünüyorum bu yüzden kendim yapacağım galiba fakat yüklemem gereken chipset yazılımını bulamadım anakartın kendi sitesinde hiçbir şey yok https://www.foxconn.com/zh-tw/ yazılımı nerden bulabilirim yardım ederseniz sevinirim

Maalesef imkanlar buna el veriyor keşke daha iyi bir sisteme sahip olabilsek...

sitede anakartın marka modelini bulup cihipset değil bios dosyasını indireceksin

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.