Şimdi Ara

Bios update hatası yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Sorun Çözüldü)- eprom la sıfırdan bios yazdım ve düzeldi.

Merhaba bugün yaptığım hata yüzünden baya bir mağdur oldum siz değerli bireylere de sormak istedim umarım bilen birkaç arkadaşımız çıkar .

Sorunum şu bios Update edecektim eivb.bin diye bir dosyayı (bios update dosyası sanıyorum)bunu bir flaşa kopyaladım ardından bios a girdim M-Flash yerine girdim orda bios boot function u enable yaptım ve altında bir yer açıldı ismi " select one file to boot " bastım ve flaşımı seçtim ardından içindeki eivb.bin dosyasını seçtim bir hata mesajı gibi birşey verdi . Ardından exit menüsüne gelip save leyip yeniden başlattım , olay burda koptu bilgisayar da buzzer var ve her açılışta bip diye bir defa öter ama kayıt edip yeniden başlattığımda o ses gelmedi bilgisayar 3-5 saniye fanları dönüp durup tekrar dönmeye başlayarak bu şekilde sonsuz bir döngüye giriyor . Bip sesi de gelmiyor . Bu arada ram slotumdan 1 i çalışmıyor tek slot 4 gb var , ekran kartını söküp denedim yine açılmadı ardından ekran kartını tekrar taktım ve cmos reset attım , bu sefer bip sesi geliyor ve ayarlar sıfırlandı diyor press f1 to bios setup press f2 to resume , bunlardan birini seçince press any key to continue diyor herhangi bir tuşa basınca da donuyor saniyesinin dolmasını bekleyince de saniye dolunca donuyor kalıyor öyle klavye felan gidiyor ne bios a giriyor ne devam ediyor f1 e basunca entering setup diyor saniye sayıyor amy key diyor basınca yine donuyor basmasam saniye doluyor yine donuyor aynı ekranda kalıyor .
    Ve bilgisayarı yeniden başlatınca yine başlamıyor sadece döngüye girip kapanıp açılıyor bilgisayar yukarıda yazdığım fan dönme olayı. Ne zaman cmos reset atsam bip sesi gelip ekran geliyor ama o donma hatasını veriyor . Bilgisayar her kapandığında ekran gelmesi için cmos reset atıyorum . Ve sadece ekran kartı takılı iken cmos reset atınca açılıyor onun dışında ekran kartını çıkarırken ne yaparsam yapiyim açılmıyor .

İşlemci - i5 2400
    Ram - Kingston 1600mhz 4Gb tek slot ram (diğer slot bozuk sadece 1 slot aktif)
    Psu - 400w high power Psu
    Anakart- Msi h61m-p23 b3 ms-7680 ver -3.2
    Ekran kartı- Amd radeon hd 6570 1 gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlatonexTR -- 23 Nisan 2020; 18:9:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Slm
    Yanlış bios atmışsınız. Anakartın sitesine gidip h61 p23 biosunu indirip yüklemeniz gerekiyor.
    Hatanın nedeni ise
    Yüklediğiniz bios ile anakartınızın bir veya birkaç donanımının çakışması. Güney ve kuzey köprüler, ıo chip,
    Ses, ethernet VS.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya aynı kartın çalışanını bulup onunla veya bios eorom cihazi ile olur ancak. Flash disk yardımı ile

• Teşekkür ederim eprom kartı usb şeklide bende vardı zamanında bir çip e rom atmıştım sıfırdan bios çipinde kullanabileceğimi bilmiyordum , bugün denedim ve başarılı bir şekilde rom yazdım sistem düzeldi . Yardımınız için teşekkür ederim .

• PlatonexTR P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI BIOS UPDATE ( ACİL )
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.