Şimdi Ara

bios un gordugu disk i windows gormuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi gunler. Pc me cift harddisk bagli biri samsung 160 gb 7 yil oldu bu disk. Windows bu disk e yuklu 2 . Olarakda wd carrier blade(tam yazilisini bilmiyorum) 1500 gb lik green harddisk im var. Pc yi 6 ay once topladim. Ilk yaptigimda samsung ve seagete in 1500 luk harddiski takili idi samsung a windows seagete e ise oyunlar yukluydu. Seagete i kardesime verdim kendimi wd green 1500 gb disk aldim ama bu diski windows7 gormedi format attim pc ye boot tan yuklemeyi de denedim wd disk gorunmuyor. Biosa baktim 2 diski de taniyo boot menusundede var wd disk ama kayit defteri dahil windosun hic bi yerinde gorunmuyor bu disk. Kablolari degistirdim,
    wd yi tek bagladim cd surucude windows diski vardi acilista yuklu bi isletim sistemi bulamadigi icin boot edicekti ben wd denmi dvd rom danmi die sorcagini beklerken direk dvd romdaki windows surumunu yuklemeye basladi disk seciminde yine wd yoktu. lutfen yardim edermisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel93

iyi gunler. Pc me cift harddisk bagli biri samsung 160 gb 7 yil oldu bu disk. Windows bu disk e yuklu 2 . Olarakda wd carrier blade(tam yazilisini bilmiyorum) 1500 gb lik green harddisk im var. Pc yi 6 ay once topladim. Ilk yaptigimda samsung ve seagete in 1500 luk harddiski takili idi samsung a windows seagete e ise oyunlar yukluydu. Seagete i kardesime verdim kendimi wd green 1500 gb disk aldim ama bu diski windows7 gormedi format attim pc ye boot tan yuklemeyi de denedim wd disk gorunmuyor. Biosa baktim 2 diski de taniyo boot menusundede var wd disk ama kayit defteri dahil windosun hic bi yerinde gorunmuyor bu disk. Kablolari degistirdim,
    wd yi tek bagladim cd surucude windows diski vardi acilista yuklu bi isletim sistemi bulamadigi icin boot edicekti ben wd denmi dvd rom danmi die sorcagini beklerken direk dvd romdaki windows surumunu yuklemeye basladi disk seciminde yine wd yoktu. lutfen yardim edermisiniz

Disk takılıyken bilgisayarım >sağ klik >yönet> disk yönetimi yapınca görünüyor mu disk

• ikinci diskte bir arıza yoksa...
    toplam primary partiiton sayısı...
    4 ten fazla olması neden olabilir...

üzerinde işletim sistemi olmayan bir partitionu...
    mantıksal tipe dönüştürmelisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ikinci diskte bir arıza yoksa...
    toplam primary partiiton sayısı...
    4 ten fazla olması neden olabilir...

üzerinde işletim sistemi olmayan bir partitionu...
    mantıksal tipe dönüştürmelisiniz...

kayit derterin de samsung 3 bölme halinde birlesmiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

iyi gunler. Pc me cift harddisk bagli biri samsung 160 gb 7 yil oldu bu disk. Windows bu disk e yuklu 2 . Olarakda wd carrier blade(tam yazilisini bilmiyorum) 1500 gb lik green harddisk im var. Pc yi 6 ay once topladim. Ilk yaptigimda samsung ve seagete in 1500 luk harddiski takili idi samsung a windows seagete e ise oyunlar yukluydu. Seagete i kardesime verdim kendimi wd green 1500 gb disk aldim ama bu diski windows7 gormedi format attim pc ye boot tan yuklemeyi de denedim wd disk gorunmuyor. Biosa baktim 2 diski de taniyo boot menusundede var wd disk ama kayit defteri dahil windosun hic bi yerinde gorunmuyor bu disk. Kablolari degistirdim,

Disk takılıyken bilgisayarım >sağ klik >yönet> disk yönetimi yapınca görünüyor mu disk

yok görùnmùyor

• quote:

yok görùnmùyor

Anakart marka model nedir.

Bir de daha önce görmüşmüydü bu makina söz konusu hard diski?

Hard diski başka cihazda deneme şansınız var mı?

quote:

beklerken direk dvd romdaki windows surumunu yuklemeye basladi disk seciminde yine wd yoktu. lutfen yardim edermisiniz

Disk seçiminde başka disk mi vardı. Yani sadece wd takılıyken format denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 10 Kasım 2011; 11:32:48 >
  • msi p45 gibi birsey.
    84 mb lik bolum ; sistem,etkin,birincil bolum harf yok yedek galiba.

83 gb ; windiws bunda onyukleme,disk bellegi dosyasi ,kilitlenme bilgisi , mantiksal surucu

20 mb ; birincil bolum
    2 dk once h adli bi surucu otomatik kullana geldi wd disk actim sonra kapandi artik gorunmuyo gene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

83 gb ; windiws bunda onyukleme,disk bellegi dosyasi ,kilitlenme bilgisi , mantiksal surucu

20 mb ; birincil bolum

bunları nereden görüyorsunuz : disk yönetiminden mi?
  • quote:

quote:

yok görùnmùyor

Anakart marka model nedir.

Bir de daha önce görmüşmüydü bu makina söz konusu hard diski?

Hard diski başka cihazda deneme şansınız var mı?

quote:

beklerken direk dvd romdaki windows surumunu yuklemeye basladi disk seciminde yine wd yoktu. lutfen yardim edermisiniz

Disk seçiminde başka disk mi vardı. Yani sadece wd takılıyken format denediniz mi?

cift disk varken boot menusu ikisini de goruyo format atarken sadece samsung var.tek wd bagli iken boot ta görunuyo ama boot a girmeden gittigimde baska disk yokmus gibi direk dvd romdaki cd yi aciyo

• quote:

quote:

20 mb ; birincil bolum

evet.en altaki 20 mb degil gb yanlis yazmisim
  • quote:

quote:

quote:

20 mb ; birincil bolum

Disk yönetiminde bölümlerin hepsini delete yapın en azından yapabildiklerinizi, sonra yeni bölüm oluşturup format deneyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

20 mb ; birincil bolum

Disk yönetiminde bölümlerin hepsini delete yapın en azından yapabildiklerinizi, sonra yeni bölüm oluşturup format deneyin.

3 bölùmùde denemistim az önce 84 mb lik ve 83 gb lik bölùmù sistem dosyasi var diye silmiyo ama 20 gb lik yeri 4 kere silip tekrar actim yenibirim E diyo ona ama formatta gene samsung var.pc nin kapagini actim wd calisiyo(titresimvar). Ve biraz isinmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

3 bölùmùde denemistim az önce 84 mb lik ve 83 gb lik bölùmù sistem dosyasi var diye silmiyo ama 20 gb lik yeri 4 kere silip tekrar actim yenibirim E diyo ona ama formatta gene samsung var.pc nin kapagini actim wd calisiyo(titresimvar). Ve biraz isinmis

Sadece wd diski takılıyken denediniz mi
  • quote:

quote:

Sadece wd diski takılıyken denediniz mi

evet surucu yok diyo ama bios ta ve boot menu de marka model yaziyo
  • Şimdi disk yönetiminde gördüğünüz diski my computerde görmüyor musunuz?

Eğer görüyorsanız veya hdtune programını çalıştırınca o görüyorsa test edin başka makinada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.