Merhaba Arkadaşlar.. Öncelikle durumum şöyleydi. Cihazıma virüs girdi bios virüs. Yani sistemi nekadar formatlasamda gitmiyordu hep aynı virüs horluyodu sürekli. Biraz araştırdıktan sonra bios update yapmam gerektiğini gördüm. M2n sli deluxe nforce 570 anakartım var cd'sinden asus update programını indirip program vasıtasıyla en son güncellemeyi bulup indirdi program kurulumu yaptım. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda dos tabanlı bi ekran geliyor 3 tane seçenek var. 1.si nforce 570 hakkında 2.si şuan hatırlamıom 3.sü ise msdos'a düş diye bi seçenek var. Sistem başlamıyor her açılışda bu şekilde bi ekran alıyorum daha önce bios update yapmamıştım. Ayrıca bu bios virüsüde bu sayede %100 geçecekmidir sistemimi yeniden kurmadan kurtarabilecekmiyim?? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
bence ilk önce ms dosa girip sistem dosyaların yerinde mi ona bakmalısın eğer yerinde ise acronis boot cd yapıp sisteminin image ını alabilirsin bu sayece sistemin format atsan bile koybolmamış olur
eywallah hocam. ama update i win üzerinden indirdim ve kurdum dosdan hiçbi işlem yapmadım cihazı kapayıp açtıgımda cihaz açıldıgı zaman şimdi direk soledigim ekran gelio 3 seçenek var 3.sü dos'a düşme seçeneği zaten sistem başlamıyor. hiç bios update yapmadım bu konuda bilgim yok sistem başlamıo napıcam ben
hocam bu 3 seçenek çıkmadan önce f8 tuşuna basmayı dene win menüsü açılacak mı bakalım
açılmıyor yaaa.. direk dos tabanlı o ekran geliyor 3tane seçenek var. napıcam ben ???
hocam bios da load optimal setting diye bişey olması lazım onu açıp kaydedip biosdan çık bakalım ne olacak bi de o çıkan 3 seçeneği dendin mi neler oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: emrecelik
hocam bios da load optimal setting diye bişey olması lazım onu açıp kaydedip biosdan çık bakalım ne olacak bi de o çıkan 3 seçeneği dendin mi neler oluyor
hocam ilk 2 seçenek bişi arıo bulamıo 3.seçenek ise direk biosa düşüo c:// .. ez flash 2 ile biosu bidaha guncelliyimmi acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme