Şimdi Ara

bios şifre ve drivelock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    bi sorunumla ilgili yardım istiyorum, bilgisi olanlar var ise.

    hp compaq nx9005 dizüstüme windows üzerinden bios güncellemsi yaptım. daha önceki biosum şifreli idi. restart ettikten sonra cihaz bana "enter drivelock password" uyarısında bulundu. ben bu sürücü şifresini bilmiyorum. ayrıca biosta halen şifreli ve zaten bios şifremi de hatırlamıyorum :) hp yi aradım, bana bi bios şifresi verecekler ama bunun drivelock password sorununa çözüm getirmeyeceğini söylediler. bu konuda bilginiz var mı? drivelock password denen olay anakartla mı ilgili, yokda hard diskin böyle bi güvenlik mekanizması olabilir mi? ben hiç duymamıştım ama nette bu hdd ın başka bilgisayarlarda çalışmayacağı gibi bi bilgiye rastladım. ayrıca çözüm getirecekse, bu makinanın biosunu nasıl sıfırlayabilirim, pili nerdedir, dışardan ulaşılamıyo.

    bu bios güncellemeleri neden hala bu kadar riskli :)







  • selam arkadasım aynı sorun bende de var ya...Aynı nx9005 bende de var. ve "Drivelock Password" istiyor.Elim kolum baglandı,ne yaptıysam oılmadı.Hp yi aradım bios pilini cıkar dediler.Bios pili de klavyenin altında,klavyeyi sökmek gerekiyor.

    Kardes sen naptın,cözdunmu problemi?




  • Bu arada Bios pilini kendim soktum,pilsiz makineyi calıstırdım,fakat password istemekten hala vazgecmedi,yani sunu anladım notebooklarda pili sokmekle ne bios sifresi nede drivelock sifresini unutuyor notebooklar....

    Bana da sanırım yeni hdd alma yolu gözüktü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.