Şimdi Ara

Bios Pili (Sistem saati) hata !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakarta yeni bios pili takmama ragmen nereden kaynaklandigini bilmedigim bir sorun nedeniyle sistem saat ayari fisi her cekiste sifirlaniyor. kasa eski kasa. bu nedenle bilgisayar her acilista, windows a girdikten sonra saat ayarini internetten alip ayarlayacak bir program var mi? Veya kisa bir yol tavsiye edebilecek var mi? Tesekkur ederim...

• Anakartın üzerinde bir adet yuvarlak saat piline benzeyen, ama daha büyük olan pil zayıflamıştır. Yada artık bitmek üzeredir. Onu değiştirmelisin..
  • anakarta bios pilini yeni taktığımı belirtmiştim...
  • ruhiisci R kullanıcısına yanıt
    yeni aldığınız pilin"eski"olma ihtimali yokmu??
  • yenisini az önce taktım. paketten çıkarıp. yine olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhiisci -- 22 Ekim 2013; 10:05:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruhiisci

yenisini az önce taktım. paketten çıkarıp. yine olmadı

anakartın marka modelini yazarsan daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.bir de şu anki bios sürümün nedir?
  • 2 ihtimal.

1. Pil CR2032 kodlu olacak.
    2. Çok komik ama bios pili yerine tam oturmamış olabilir,

Pil bitti diye beni bi gün uğraştırdı.Tarih habire sıfırlayıp,geçmiş bi tarihe gidiyordu, Bi de baktım ne göreyim ,pil yuvasında pil yampirik duruyor. Sıkıştırma sacı hafif gevşemiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Saat ve Tarih Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeni aldığım pilineski olma ihtimali yokda, cr2032 olmama ihtimali var. :)

cr2025 ile cr 2032 arasında fark varmış. İkiside 3V ama cr2025 in hata verdiği anakart cr 2032 takınca takır takır çalıştı vallaha. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruhiisci

yeni aldığım pilineski olma ihtimali yokda, cr2032 olmama ihtimali var. :)

cr2025 ile cr 2032 arasında fark varmış. İkiside 3V ama cr2025 in hata verdiği anakart cr 2032 takınca takır takır çalıştı vallaha. :)

Ben demıstım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

2 ihtimal.

1. Pil CR2032 kodlu olacak.
    2. Çok komik ama bios pili yerine tam oturmamış olabilir,

Pil bitti diye beni bi gün uğraştırdı.Tarih habire sıfırlayıp,geçmiş bi tarihe gidiyordu, Bi de baktım ne göreyim ,pil yuvasında pil yampirik duruyor. Sıkıştırma sacı hafif gevşemiş.

Yampiriği okuyunca bastım hunharca kahkahayi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• aksi gibi üç makinedede cr2025 pil takılı..demek benim anakartlar 2025 için üretilmiş...sorun başka yerde olma olasılığı çok fazla...
    bu şuna benzer benim aracıma takılı akü 12 volt 70 amper..ben buna 12 volt 60 amper akü taksam aracım çalışmazmı,çalışır tabii..aradaki farkı ancak "uzman"lar bilebilir..
    sorun 2025 veya 2032 deyil gibime geliyor..yoksa 25 te taksanız 32 de taksanız çalışır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.