Şimdi Ara

Bios Flashlıycam Ortalıkta Hdd Yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neo2 Platinium biosu flashlamak için indirdiğim dosyanın içinden çıkan "readme" kesinlikle disketten flashlamayın, güncelleme dosyasını harddiske attıktan sonra başlangıç disketiyle boot edin, sonra dos tabanı üzerinden bu harddiske attığınız dosyayı çalıştırın diyo, amaaaaa...

NTFS dosya sistemi kullanıyosanız dos C sürücüsünü görmüyo (tabi D'yi de), Sistemi dostan açıyorum ama ortalıkta harddisk yok!

En son flash diskten filan yükliycem dosyayı o olcak

NTFS sistemli bi harddiski olup da Neo2'ye bios güncelleyebilen varsa nasıl yaptığını bi anlatabilir mi?
    Ya da illa bu boardu kullanıyo olması da gerekmez, aklına bi çözüm gelen her türlü yazıyı bekliyorum...

• dostum kesinLikLe disketten yapmayın demeLerinin sebebi disketLerin bozuk çıkıp fLashın yarıda kaLması ihtimaLi yüzünden. i$te bu yüzden ben geneLde partition C NTFS, D ise FAT ayarLarım. ihtiyaç oLuyor. bence sende D de çok önemLi biLgiLer yoksa C ye yedekLe ve FAT formatLa. bu $ekiLDe i$ini haLLet derim arkada$ım. koLay geLsin....
  • +1
  • ntfs reader for dos'u kullan... aşağıdaki linkte
    bootable disket olan hali var:

http://www.ntfs.com/downloads/readntfs.zip
  • Flash dosyasını bi cd ye at öyle yap. Ben de çok fazla yaparım bios güncelleme ve ya cd yada disket kullanırım. Ayrıca Msi ların Windows üzerinden Bios flaslama programı da var sitesinden bi araştır. Cd dede var o program ama muhtemelen eski verisyondur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basaran -- 17 Kasım 2005, 12:50:12 >
  • Arkası kapanmamış bir CD'ye atman mantıklı. BIOS değiştikçe yenisini yüklersin.
  • peki cd'yi görmesini nasıl sağlıyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

ntfs reader for dos'u kullan... aşağıdaki linkte
    bootable disket olan hali var:

http://www.ntfs.com/downloads/readntfs.zip

işe yaramadı da şimdi cd'den yüklemeyi denemek kalıyor geriye...
    Dos ekranında A: var bi tek başka da hiç birşey yok! Başlangıç disketini başka bi ortamda hazırlamayı mı denesem?
    Bu işi cd'den yapanlar, nasıl gösteriyosunuz dos ortamında cd sürücüsünü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biri bişey söylesin?
  • Birde Cd den boot edilebilen bir işletim sistemi kur. ve onunla aç. Veya windows altında bios güncelle. Bunun için msi sitesinden programını indir.
  • partition magic 8.0 kur C veya D yi fat 32 çevir işlemlerini yaptıktan sonra tekrar ntfs yaparsın

bu işlemleri yaparken windows vey herheangi bir dosyana zarar vermiyor çok basit bir işlem ama %100 garantisi yok ben çok yaptım bir sorun yaşamadım birkaç dakika içinde formatı değiştirebiliyorsun
  • CD yi nerodaki "boot cd" formatında win98 başlangıç disketi yardımıyla yazdırırsan bilgisayarı cd ile ms-dosta açabilirsin.
  • yeni hiç kullanılmamış kaliteli bir diskette işini görebilir
    bozulma ihtimali düşük, eskiden cd felan yoktuda noluyoduki
    yada cd-rw'e çek
    flashın yarıda kalıcağı warsa elektrik kesilir vb illaki bi terslik çıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: physo

Birde Cd den boot edilebilen bir işletim sistemi kur. ve onunla aç. Veya windows altında bios güncelle. Bunun için msi sitesinden programını indir.

msi'ın sitesindeki programla en güncel olan sürümü değil de daha eski bi sürümü (1.36 mesela) yüklemenin bi yolunu biliyor musun?
  • Windows üzerinden calısan bi program yok mu ya?Onunla yap.Artık her anakartın oyle bir programı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.