Şimdi Ara

bios çok uzun süre kalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler asus m5a97 anakartım var.bilgisayarı açıca bios ekranında hep değişik sürelerle kalıyor.nadiren 10 sn gibi sürelere düşüyor ama genellikle bios ekranında 1 dakika bekliyorum.muhtemelen donanımsal bir sorun olduğu için buraya açtım.nasıl çözeriz bunu ssd var bilgisayar 20 sn de açılacak sırf şu sorun yüzünden bir buçuk dakikada açılıyor

edit : şimdi dank etti bilgisayara nerdeyse 10-15 tane çevre birimi takılı bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? açılışta tarama işlemini geciktiriyor olabilir mi bu çevre birimleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koios -- 13 Nisan 2013; 9:42:27 >

• Çevre birimlerini olabildiğince söküp öyle deneyin bir de.
    BIOS update ile sorunun çözülmesi ihtimali de var, tabii ki riskli bir işlem.
  • Asus Logo ekranını devre dışı bırakmayı deneyin. BIOS'da Logo Screen gibi bir ifadeyle geçiyor. Bir Asus anakartta buna benzer bir işlem yaparak ara sıra olan sürekli BIOS ekranında kalma durumunu düzeltmiştim. Buna donanımlardan birindeki bir arıza sebep oluyor olabilir. Bunun için; ilk önce donanımların hepsini çıkarın. Eğer sorun çözülürse birer birer tekrar bağlayın. Arızalı donanımı (varsa) taktığınızda bu sorunun olması lazım. Ama dediğim ilk işlem de işe yarayabilir.
  • biosta keep current ayarı varsa onu aç daha hızlı açılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Asus Logo ekranını devre dışı bırakmayı deneyin. BIOS'da Logo Screen gibi bir ifadeyle geçiyor. Bir Asus anakartta buna benzer bir işlem yaparak ara sıra olan sürekli BIOS ekranında kalma durumunu düzeltmiştim. Buna donanımlardan birindeki bir arıza sebep oluyor olabilir. Bunun için; ilk önce donanımların hepsini çıkarın. Eğer sorun çözülürse birer birer tekrar bağlayın. Arızalı donanımı (varsa) taktığınızda bu sorunun olması lazım. Ama dediğim ilk işlem de işe yarayabilir.

evet dediğini yaptım işe yaradı teşekkürler.
  • İşe yaradığına sevindim. Büyük sorunlar yerine böyle ufak sorunların olması çok daha iyi. Logo ekranı önemli değil zaten. Yanlış bilmiyorsam logo ekranını iptal edince bilgiler göründüğü için bilgisayarın açılmasını engelleyen bir donanım olursa o donanımda takılıp kalıyor. Böylece hatayı çözmek kolaylaşıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios çok geç açılıyor ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.