arkadaşlar benim bilgisayar performansı epey bi düştü özellikleri kötü ama eskisine oranla yüzde 70 lik bi düşüş var ve bu bios ayarlarının bozulup bozulmadıgını nasıl anlarız ...
Biosa gir (genelde açılışta del tuşu veya açılırken hangi tuşa basılacağı yazar ) load optimized default yazan yere gelip onaylayıp çıkarken de kaydedip çıkarsan bios fabrika ayarlarına döner eğer sorun oysa tabi yavaşlamasının bir çok sebebi olabilir .
Performans düşüklüğünün nedeni bıos değildir diye düşünüyorum ( tabi siz bir ayar yapmadıysanız ) ...Bios ayarları kendiliğinden bozulacak bir şey değildir .Sistemdeki performans düşüklüğü hakkında konuya daha ayrıntılı msj lar bırakırsanız duruma bakalım .. Bu durum ısı kaynaklı olabilir ..virüs nedeniyle olabilir.. fiziksel yada yazlımsal hdd hataları nedeniyle olabilir .. Windows optimasyonunun bozulmasıyla olabilir ..
quote:
Orijinalden alıntı: nıggaa
Performans düşüklüğünün nedeni bıos değildir diye düşünüyorum ( tabi siz bir ayar yapmadıysanız ) ...Bios ayarları kendiliğinden bozulacak bir şey değildir .Sistemdeki performans düşüklüğü hakkında konuya daha ayrıntılı msj lar bırakırsanız duruma bakalım .. Bu durum ısı kaynaklı olabilir ..virüs nedeniyle olabilir.. fiziksel yada yazlımsal hdd hataları nedeniyle olabilir .. Windows optimasyonunun bozulmasıyla olabilir ..
benim bilgisayarda performans düşük nasıl artırabiliriz ?
hımm ben fazla anlamam bilgisayardan bios nasıl girilir onuda pek gerçi bilmem ama format atım pc de fazla yüklü bişey yok oyunlarda fps düşüklügü kasmalar oluyo 7100gs nvdia ekran kartı var dandik yani anlıycagınız pc 5 yıllık ama genede bi miktar artmazmı performans 2gb ram var e4300 işlemci çift çekirdek böle diyim fazla anlamıyom zaten şu elimdeki özelliklerle ayarlancak bi artış çözümü yokmu