Şimdi Ara

Binaya Fiper Optik Net bağlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Yalova da yaşıyorum ve şehrimizin en bilinen caddesine Fiper Optik kabloları yapıldı. Binamızın olduğu sokak ta hemen karşımız da yer alan binaya ve binamızın olduğu hatta yer alan binalardan bir kaçına da Fiper Optik Kutuları kondu. Bizim binaya ise konmadı. Binamıza nasıl konmasını sağlarız diye bilgi almaya Telekoma gittim. Fakat bana bilgi veremeyeceklerini çünkü kendilerinin de bilgi sahibi olmadıklarını söyledi sonra evde net var mı ve telefon numarası ne diye sordu. Ben ilk başka bu bilgileri verince söyleyecekler sandım ve onlara telefon benim üzerime değil abimin üzerine numarasını da ezbere bilmiyorum dedim. Sonra onlara abim bir ara gelse ona bilgi verir misiniz diye sordum bana o gelse bile bilgi alamaz çünkü bu işle sokağınıza ve caddenize fiber optik sistemini koyan saha elemanları ancak bilir dendi. Kısa lafın özü Fiper optik internetten yararlanmak isterseniz saha elemanlarının isteğine kalmışsınız demek istiyorlar.

Ama bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar belki vardır diye bu konuyu açıyorum. Apartmanımıza fiber optik hattın konması için ne gibi bir işlem yapmamız ve nereye başvurmamız lazım. Bireysel başvuru olur mu yoksa apartman kararı mı lazım.

• Bende bunu merak ediyorum. 100 metre yakında, sokak başında büyük saha dolabı var, 40 metre yanımızda ki sitede de küçük fiber dolabı var. Ben de başvuru yapsam fiber internet bağlanır mı acaba? Yakında kutu olduğu için her binaya gerek kalmıyor sanırım normal telefon kablosuyla bağlanıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mdxceed

Bende bunu merak ediyorum. 100 metre yakında, sokak başında büyük saha dolabı var, 40 metre yanımızda ki sitede de küçük fiber dolabı var. Ben de başvuru yapsam fiber internet bağlanır mı acaba? Yakında kutu olduğu için her binaya gerek kalmıyor sanırım normal telefon kablosuyla bağlanıyoruz.

Normal telefon kablosu ile bağlanırsan kalite düşer. Öyle olduğunu sanmıyorum. Bu arada binaların içlerinde nasıl Kablolu TV ve gine binaların kendi içlerinde olan normal Telefon kutuları gibi Fiber Optik kutuları konması lazım binanın içinde Fiber Optik kutu olmadan Fiber net kullanamıyorsun.

Yani sokak da Fiber Optik dolabı olması yeterli değil. Binanın içinde de fiber optik dolabı olması lazım.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.