Şimdi Ara

Bina İçi Merkezi Sistem İnternet Yardım (powerline) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
21.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhand28

egzantirik ıstanbul da misin sen.,

edit baktım kayserimis..

hocam hiç panik yapma yardımcı oluruz sana. toplantının sonucunu yaz buraya. kaç abone çıkacak ilk etapta ona göre malzeme listesi hazırlariz. acele etme herşey belli olsun bi.

bu arada bir 5110 yeter bir kat için. utkan abinin dedigi gibi. cekmezse alnını karislarim. benim evde ki 5110 u karşı dairede en uzak köşeden adaptorsuz full bağlanıyor. arada 4 5 duvar var.

Bu cekip cekmeme olayinin binanin yapisina gore degiseceginin farkindasiniz degil mi? Sonrasinda karis karis binayi dolasmayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Orijinalden alıntı: egzantirik_

işi özetleyecek olursak. Her kata kablo çekilecek. merkezi olarak bir modem ve . Her katta bir adet 5110g access point olacak. modemden geleni kablosuz olarak dağitacak. masaüstü olanlar için adaptör olacak. kısacası bu şekil demi

--BANT GENİŞLİĞİ nedir ?
    --MAC ŞİFRELEME Modem ayarlarından mı olacak ?
    --Bu katlardaki cihazlara elektriği nasıl vereceğim ayrı bir elektrik bir kablosu mu olacak ?
    --Abonelik işi nasıl olacak ?
    --Modemin Yeri En uygun Neresi Olur ?
    --İki abonelik olunca nasıl yapacağım ?
    --Routeri nerede kullanacağım ?

Yönetici ile konuştum. Diğer komşularla konuşayım onlarda tamam derseler neden olmasın falan dedi. Toplantıda konuşacağız ayrıntıları. Bende Parçaların fiyat listesini çıkarayım

Iki ayri hat olursa ya iki tane ana modem alip hat bazinda dagitim yapacaksiniz ya da hatlari ve dolayisiyla hizlarini birlestiren bir cihaz almaniz gerekmekte.
    Mac filitrelemeyi modem uzerinden yapacaksiniz lakin asilmak istenirse cok kolay asilabilinir.

bantgenişliği dediğimiz olay her kullanıcıya vereceğin hız sınırıdır diye biliriz. Bu işi sana tavsiye ettiğim router yapacak. Modemden routere gireceksin routerdende ap lere dağıtım yapacaksın ve dağıtım yaparken bandgenişlik ayarı ile dağıtacaksın. Örn. Adam torrente abanıp diğerlerinin hakkını gasp edemiycek. Mac filtreleme ap lerden olacak. Her katın ap sine hangi cihazların bağlanabileceğini gireceksin bu sayede şifreyi bilse bile başka cihaz bağlanamıyacak. Ha aşılma yöntemi yokmu tabi var. Ama çokda kolay diil. Zaten wpa şifre olan bir ağı dinleme bile yapmaz kimse. Ap lerin enerjisi için 15 amper adaptör ve 2x3 ttr kablo önermiştim. Bu kabloyu adaptörden çıkıp binayı baştan aşağı geçeceksin. Ap ye enerji vereceğin yerlerde araya bir klemens atıp ek yapar gibi enerji alacaksın.

• ttr kabloyu cat6 ile beraber çekeceğim. ilk olarak her hangi bir AP nin adaptörünü takacağim. Diğer Ap lerin sadece adaptör uçları kesip ttr kablodan elektik alacak şekilde bağlayacağim doğru anladım umarım ???
  • evet doğru anlamışsın. Yani tek bir 15 amper smps adaptör ile bütün ap leri besliyceksin. Bu arada ap ler 9 volt ile çalışıyor smps 12 volt dur fakat üzerinde ayar var ordan 9 volta indireceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

edit baktım kayserimis..

hocam hiç panik yapma yardımcı oluruz sana. toplantının sonucunu yaz buraya. kaç abone çıkacak ilk etapta ona göre malzeme listesi hazırlariz. acele etme herşey belli olsun bi.

bu arada bir 5110 yeter bir kat için. utkan abinin dedigi gibi. cekmezse alnını karislarim. benim evde ki 5110 u karşı dairede en uzak köşeden adaptorsuz full bağlanıyor. arada 4 5 duvar var.

Bu cekip cekmeme olayinin binanin yapisina gore degiseceginin farkindasiniz degil mi? Sonrasinda karis karis binayi dolasmayin.

Çeker birşey olmaz. bir bina 150 metre kare olsa toplamda bir kat için 600metre kare alana sinyal gönderecek. buda ortalama 25x25 metrelik alana hitap eder. Yani hiç birşey değil. Binanın yapısı illaki etkileyecektir. Standart bir laptop alıcısı bile bu ap lere bağlanacaktır. 7200nd ile de cillop gibi bağlantı sağlar.

• quote:

quote:

quote:

edit baktım kayserimis..

Çeker birşey olmaz. bir bina 150 metre kare olsa toplamda bir kat için 600metre kare alana sinyal gönderecek. buda ortalama 25x25 metrelik alana hitap eder. Yani hiç birşey değil. Binanın yapısı illaki etkileyecektir. Standart bir laptop alıcısı bile bu ap lere bağlanacaktır. 7200nd ile de cillop gibi bağlantı sağlar.

Binalari kartondan yapmiyorlar ya da arkadasin gonderdigi fotograflar TOKI Toplu Konutlarindan degil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

edit baktım kayserimis..

Binalari kartondan yapmiyorlar ya da arkadasin gonderdigi fotograflar TOKI Toplu Konutlarindan degil.

Bina toki binası değil. Kolon ve Kirişler kalın içinde yumurtadan daha küçük kaya parcaları var abartmiş gibi olmayım ama tarif edemedim :) . Büyük asfalt taşından yani. Sadece oda bölmeleri yığma tuğla. geri kalan beton. duvar içlerinde yalıtım var ama tesisat bina içi olacaği için sorun değil.

nette yorumlara bakıyorum kimisi 100 mt den tam verim alıyor kimisi 50 mt den hiç çekmiyor diyor. kafa karıştırıyor.
    4 katlı binada tek router ile iyi diyende var tek katta verim alamayanda var. ????

Ayrıca bir daire 110 mt kare 4x110=440 mt kare binanın genişliği orta boşluk falan hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzantirik_ -- 5 Şubat 2012; 22:25:52 >

• Bana birde switch lazım olacak değil mi her kata bir kablo çıkacak her kablo için bir giriş

Aklıma da bir fikir geldi. Ap lerin 4lü port girişli olanları varsa eğer kablosuz kullanıcılarının adaptör almalarına gerek yok aslında. Kapının kıyısından köşesinden kablo çekeriz. Adaptör masrafı eksik olur. Görüntü kirliliği olur belki ama ucuz internet olduktan sonra gözardı eder herkes :). Bina içindeki kısmı beyaza boyarız kamufle olur dikkat çekmez :)

Sizce uygun olur mu _???
  • Kablo her zaman kablosuzdan iyidir
    Hem oyle yaparsaniz her kata router almaya da gerek kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Kablo her zaman kablosuzdan iyidir
    Hem oyle yaparsaniz her kata router almaya da gerek kalmaz

nasıl yani her katta access point mi olacak router mi olacak ???

ikisinden biri her ne ise olmadı. o zaman o kullanıcılara direk kablo mu çekmem gerekecek
  • quote:

Bana birde switch lazım olacak değil mi her kata bir kablo çıkacak her kablo için bir giriş

Aklıma da bir fikir geldi. Ap lerin 4lü port girişli olanları varsa eğer kablosuz kullanıcılarının adaptör almalarına gerek yok aslında. Kapının kıyısından köşesinden kablo çekeriz. Adaptör masrafı eksik olur. Görüntü kirliliği olur belki ama ucuz internet olduktan sonra gözardı eder herkes :). Bina içindeki kısmı beyaza boyarız kamufle olur dikkat çekmez :)

Sizce uygun olur mu _???

dairelere kablo çekiceksen ap'lere ne gerek var anlamadım.?

router'a bağlarsın 24 lü yada 48 li bir switch çekersin bütün dairelere kabloyu herkez kablo ile bağlanır.

isteyende alır evine bir router 40 liraya evinin içinde 4 port ethernet artı wifi yayını yapar.

yada routerden tekbir cat-5 ile çıkarsın koyarsın her kata 8'li bir switch katlarda
    switch'den 4 daireye dağıtır üst kattaki switch'ede link atarsın. bu şekilde devam
    eder gidersin.

toplamda 8'li 13 adet switch 1 adet router 1 adette modem almış olursun.

ayrıca bu çekmez diyenleri anlamıyorum bilmesek denemesek niye çeker diyelim.
    beyler 20 dbm çıkışlı kıytırık ap'ler den bahsetmiyoruz 26dbm çıkış yapan cihazdan bahsediyoruz.
    biraz daha dikkatli yorumlar yapın. ama olurmu cihazın markası tp-link hemen çekmez damgasını yer.
    20dbm gibi kıytırık çıkış güçlü cisco olsa ooh süper çeker der herkez.

• Bu düşünmekte ki amaç masa üstü kullanıcıları için. Adaptör almadan bağlamak. Kişi evinde masa üstü ile kablolu girerken kablosuz istemeyebilir o yüzden. Her daireye kablo çekeceğim diye bir amaç yok. Her daireye kablo çekecek olursam iş uzun sürer.

Kablosuz kullanıcılarda mevcut binada. İsteye kablosuz isteyene kablolu yani
    Tüm herkes kablolu olursa görüntü kirliliği aşırı olacak. Toplantıda bunu da söyleyeceğim. Nasıl işlerine gelirse artık.

Amaç ucuz bir internet
  • ok. Anladım lakin bir sıkıntı var hem yüksek çıkış güçlü hemde 4 port bir ürün yok. Ancak şöyle olur ap lerin yanına switch koyarsın 8 portlu. Tabi buda her kata ekstra 15 tl. Switch parası demek. Ayrıca çok dert etme ben ne apartmanlar biliyorum airtieslerle, linksys ler ile yapılmış. Millet mecburen gidiyor 60-70 liraya alfa alıyor. Kaldıki biz 30 liralık adaptörden bahsediyoruz. Hatta dahada olmadı 722n alırsın 18 liraya o bile gayet güzel bağlanır. Neticede daire başına maksimum verebileceğin hız 1-2 mbit i geçmiycek.
  • Öyle olursa her kata koymaya gerek yok 5 portlu olur sadece o kat kullanır yada 10 veya daha fazla port olur iki kata tek switch den veririm. Sorun olmaz galiba ünide iken yan eve 4 üst eve 5 bizim eve 4 kablo çektim hiç bir sorun olmuyordu.

hocam ben sizin düşünce fikir görüşlerinize göre sistemi kuracağım. Hangi parçalar derseniz onu alacağım ben.Siz şu parça sorun çıkarmaz seni rezil etmez dedikten sonra hiç bir sorun olmaz. Powerline sistemi kuracak herif 2500 tl + kdv diyor. Bizim kuracağimız sistem hesaplarıma göre 1500 ü geçmez. ve powerline adaptör alınmayacak. fiyat olarak herkesin işine gelir. Olacaksa sorunsuz en iyisi olmalı
  • 15 TL lik switch ten birşey beklemeyin .. Şişer şişer durur. Hem Ağda dolaşacak broadcast'i kaldıracak türden cihazları alın. Aslında bana soracak olursanız ; Herkese sorun. Kim bağlatacaksa ona göre senaryo uygulayalım derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: operator11

15 TL lik switch ten birşey beklemeyin .. Şişer şişer durur. Hem Ağda dolaşacak broadcast'i kaldıracak türden cihazları alın. Aslında bana soracak olursanız ; Herkese sorun. Kim bağlatacaksa ona göre senaryo uygulayalım derim.

Haklısınız. Her şey toplantıda belli olacak işte. Binada kaç kişi kullanacak. Hangisi kablolu kablosuz isteyecek bilmiyorum. Benim Araştırmam dinlemem düşüncem ortaya bir fikir koymak ve işlerine gelirse uygulamak.
  • quote:

Öyle olursa her kata koymaya gerek yok 5 portlu olur sadece o kat kullanır yada 10 veya daha fazla port olur iki kata tek switch den veririm. Sorun olmaz galiba ünide iken yan eve 4 üst eve 5 bizim eve 4 kablo çektim hiç bir sorun olmuyordu.

hocam ben sizin düşünce fikir görüşlerinize göre sistemi kuracağım. Hangi parçalar derseniz onu alacağım ben.Siz şu parça sorun çıkarmaz seni rezil etmez dedikten sonra hiç bir sorun olmaz. Powerline sistemi kuracak herif 2500 tl + kdv diyor. Bizim kuracağimız sistem hesaplarıma göre 1500 ü geçmez. ve powerline adaptör alınmayacak. fiyat olarak herkesin işine gelir. Olacaksa sorunsuz en iyisi olmalı

2500 powerline sisteminde ne router var ne modem var ayrıca en çok para tutacak olan powerline adaptörler yok. Her daire 120 tl felan para verecek powerline adaptör için. Powerline 1 kere kurulum yaptım tamam daire içinde güzel ama daire içinde bile yeni binalarda sıkıntı oluyor. Adam her odanın prizlerini ayırmış birini r fazına bağlamış birini s fazına diğerini t fazına al sana sorun. Birde nasıl olsa böldüm diye gitmiş 1,5 antigron kablo bağlamış sigorta önüne. Şimdi birleştirsen dert birleştirmesen powerline yalan oldu.

• keşke 120 tl olsa. daireler sadece adaptör parası verecek 225 tl + KDV 260 tl yi buluyor bir tane kablolu adaptör. 2500 + kdv K-panel var daha bir daire 300 tl yi buluyor. İnş sorun çıkarmassa hayalını kurdumuz sistem daha ucuza gelecek. Kablo çekme işi yoracak beni.
  • Binada Toplantı yapılmış. İşde olduğum için katılamadım. Yöneticiye sordum sonuç ne diye. powerline sistemi çok pahalı olduğu için istenmemiş. Benim Dediğim Yöntemide söylemiş. Onada Tek hattan herkes girer biri bişiler yapar binadaki kullananların başı belaya girer diye istememişler.

Ben dedim herkesin kendine ait ait Ip ve MAC numarası olacak şifreleme olacak falan dedim ama sonraki toplantıda ben anlamıyorum sen kendin anlat dedi.

Böyle bir şey olması mümkün mü Eğer öyle bir şey olsa Dedim gibi herkesin kullanıcının Ip adresi ve Mac adresi var demi.
  • Istanbul ici idiyse PM olarak ulasin, danismanliginizi yapayim. Tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.