Şimdi Ara

Bina İçi Merkezi Sistem İnternet Yardım (powerline)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
21.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Binamıza merkezi sistem internet kullanmak istiyoruz. Yönetici Firmanın biri ile konuşmuş anlaşmış

Daire içi kablolu cihaz 225 TL Marka modeli Aztech HL 110 E 200 Mbps
    Bu ürünün nette ortamala fiyatı 100-150 TL arası

Daire içi kablosuz cihaz 350 TL Marka Modeli Aztech HL 110 E 300 Mbps ( çift portlu)
    Bu ürünün nette ortala fiyatı 170-200 TL arası

Arada nerden baksan 100 TL fark var.

Sizlere Sorum ????

Bu cihazı ben kendim alsam kurulumunu yapabilirmiyim ???

Bu cihazların kalite kullanım durumu nasıldır sorun çıkartırmı. Tavsiye edebileceğiniz başka markalar varmı ???

Tp-link ürünlerine baktım azteche göre özellik farkı var ama daha ucuz.

Öneri-Görüş-Yardımlarınızı bekliyorum Arkadaşlar Şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzantirik_ -- 3 Şubat 2012; 8:45:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Merkezi Sistem İnternet Yardımı: Powerline

İnternet bağlantısı günümüzde çağdaş yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Merkezi sistem internet yardımı, özellikle çok katlı binalarda veya büyük alanlarda, internet erişimini tüm kullanıcılara sorunsuz ve verimli bir şekilde sağlamak için popüler bir çözüm sunar.

Merkezi sistem internet bağlantısı, bir binanın merkezi bir noktasında kurulu bir cihazla tüm birimlere internet erişimi sağlar. Bu merkezi cihaz, elektrik kablolarını kullanarak interneti dairelere veya ofislere dağıtır.

Powerline Teknolojisi

Merkezi sistem internet yardımı, internet bağlantısını elektrik kabloları üzerinden aktarmak için powerline teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, elektrik tesisatını bir internet ağını taşımak için kullanarak ek kablolama ihtiyacını ortadan kaldırır.

Avantajları

Merkezi sistem internet yardımı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar:

• Kolay Kurulum: Powerline cihazları genellikle tak ve çalıştır özelliğine sahiptir ve minimum kurulum çabası gerektirir.
    • Maliyet Verimliliği: Alternatif internet bağlantı yöntemlerine kıyasla merkezi sistem internet genellikle daha uygun maliyetlidir.
    • Geniş Kapsam: Merkezi bir cihaz, tüm binaya kesintisiz internet erişimi sağlayabilir.
    • Güvenilirlik: Elektrik kabloları üzerinden iletilen internet bağlantısı, kablosuz bağlantılardan daha güvenilirdir.

Merkezi Sistem İnternet Fiyatları

Merkezi sistem internet fiyatlandırması, bina büyüklüğü, kullanıcı sayısı ve internet hız gereksinimleri gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Merkezi İnternet Sistemi Kurulumu

Merkezi internet sistemi kurulumu, tipik olarak aşağıdaki adımları içerir:

• Merkezi cihazın binanın merkezi bir noktasına kurulması
    • Elektrik kablolarının cihazdan dairelere veya ofislere dağıtılması
    • Her birimde bir powerline adaptörünün takılması

Merkezi sistem internet yardımı, internet bağlantısının kesintisiz ve verimli bir şekilde sağlanması gereken yerler için uygun bir çözümdür. Powerline teknolojisi sayesinde kolay kurulum, maliyet verimliliği ve güvenilirlik avantajları sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tp-link powerline ürünleri gayet güzel ve sorunsuz çalışıyor.
    yalnız powerlinedeki sıkıntı bütün cihazların aynı elektrik hattı üzerinde olması gerekiyor.
    ayrıca powerline cihazlar elektrik sayaçlarını geçemiyor.
    powerline ürünlerin elektrik hattındaki farklı kurulumlardan dolayı aynı
    dairede bile çalışmadığı oluyor kaldıki siz bütün apartmanda kullanmayı düşünüyorsunuz.
    kaç daireniz var. internet kaynağınız ne. bunları belirtirseniz
    daha farklı çözümler sunulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

tp-link powerline ürünleri gayet güzel ve sorunsuz çalışıyor.
    yalnız powerlinedeki sıkıntı bütün cihazların aynı elektrik hattı üzerinde olması gerekiyor.
    ayrıca powerline cihazlar elektrik sayaçlarını geçemiyor.
    powerline ürünlerin elektrik hattındaki farklı kurulumlardan dolayı aynı
    dairede bile çalışmadığı oluyor kaldıki siz bütün apartmanda kullanmayı düşünüyorsunuz.
    kaç daireniz var. internet kaynağınız ne. bunları belirtirseniz
    daha farklı çözümler sunulabilir.
    binada toplam 56 daire var. Zaten bütün daireler katılacak diye bir sey yok isteyene.
    daire içlerinde elektrik sayaçları yok hepsi bodrum katta. Tek bir pano üzerinde. routerde oraya kurulacak büyük ihtimal kurulum ile ilgili bilgim yok

Farklı kurulum nedir ???

Anladım kadarı ile sadece tek hatta çalışıyor doğrumu. Eğer öyle ile her daire için ayrı bir router takılması mı gerekiyor.

Birde kurulum yapacak firma router için K-Panel airties router demiş 2500 lira + KDV
    Çok fazla gibi geldi bana fiyatı bunun hakkında bilginiz var mı peki ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzantirik_ -- 3 Şubat 2012; 0:04:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egzantirik_

binada toplam 56 daire var. Zaten bütün daireler katılacak diye bir sey yok isteyene.
    daire içlerinde elektrik sayaçları yok hepsi bodrum katta. Tek bir pano üzerinde. routerde oraya kurulacak büyük ihtimal kurulum ile ilgili bilgim yok

Farklı kurulum nedir ???

Anladım kadarı ile sadece tek hatta çalışıyor doğrumu. Eğer öyle ile her daire için ayrı bir router takılması mı gerekiyor.

Birde kurulum yapacak firma router için K-Panel airties router demiş 2500 lira + KDV
    Çok fazla gibi geldi bana fiyatı bunun hakkında bilginiz var mı peki ???

Alıntıları Göster
    internet kaynağınız ne olacak peki.

• quote:

internet kaynağınız ne olacak peki.

Alıntıları Göster
    binaya ttnet'ten abonelik alınacak 120 TL sınırsızmış. Başka birsey mi kast ettiniz yoksa ???
  • quote:

binaya ttnet'ten abonelik alınacak 120 TL sınırsızmış. Başka birsey mi kast ettiniz yoksa ???

Alıntıları Göster
    vdsl tarzı simetrik bir bağlantı olması iyi olur.
    bence bu tarz işlerde wifi yada ethernet daha mantıklı ve hesaplı olur.
  • quote:

Simetrik baglanti icin saglam butce lazim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Simetrik baglanti icin saglam butce lazim

Alıntıları Göster
    Simetrik bağlantı nasıl oluyor onu hiç duymadım. Sonuçta Bi kere kurulacak sistem. 30 kişi olsak binada. Herkesin vereği 60TL internet parası ile yılda amarti eder kendini. diğer yıllar beleş. Arada çıkacak sorun ve masraflar kaçınılmaz tabi

• quote:

Simetrik bağlantı nasıl oluyor onu hiç duymadım. Sonuçta Bi kere kurulacak sistem. 30 kişi olsak binada. Herkesin vereği 60TL internet parası ile yılda amarti eder kendini. diğer yıllar beleş. Arada çıkacak sorun ve masraflar kaçınılmaz tabi

Alıntıları Göster
    eğer vdsl alınma şansı yoksa (çoğu yerde veremiyor telekom) en azından 4 adet 8 mbit adsl yada 2 adet 16 mbit adsl hat olursa ancak iş görür.
    ayrıca powerline felan hiç bulaşmadan daha hesaplı bütçeler ile wifi dağıtım yapabilirsiniz.
    wifideki avantajınız daha sonra sisteme girmek isteyen olursa ki çok düşük hatta hiç denecek kadar giriş maliyeti
    olacağı için daha çok katılım kazanırsınız.

• quote:

eğer vdsl alınma şansı yoksa (çoğu yerde veremiyor telekom) en azından 4 adet 8 mbit adsl yada 2 adet 16 mbit adsl hat olursa ancak iş görür.
    ayrıca powerline felan hiç bulaşmadan daha hesaplı bütçeler ile wifi dağıtım yapabilirsiniz.
    wifideki avantajınız daha sonra sisteme girmek isteyen olursa ki çok düşük hatta hiç denecek kadar giriş maliyeti
    olacağı için daha çok katılım kazanırsınız.

Alıntıları Göster
    Aslında yapacağın sistem zor görünsede basit bir sistem. Bilgisayarcıya para kaptırma. Kendin kurup kazanç sağlayabilirsin. Bir tane eleman bul yanına Biz buradan sana talimatları veririz kazanca ortak oluruz problem değil.

önemli noktadan biri hattı adil şekilde dağıtabilmek. Bulunduğunuz yerde sadece ttnet servis sağlayıcısı mı hizmet veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Aslında yapacağın sistem zor görünsede basit bir sistem. Bilgisayarcıya para kaptırma. Kendin kurup kazanç sağlayabilirsin. Bir tane eleman bul yanına Biz buradan sana talimatları veririz kazanca ortak oluruz problem değil.

önemli noktadan biri hattı adil şekilde dağıtabilmek. Bulunduğunuz yerde sadece ttnet servis sağlayıcısı mı hizmet veriyor

Alıntıları Göster
    Evet VDSL yetebilir ama bana sorarsanız TTnet fibernet 100 Mbps Limitsiz çok çok rahat sizin işinize yarar. Ama bu şekilde kullanıcılara nasıl sınırlandırırsınız o bilinmez.Mümkünatı var ise bir top cat5e , fiber modem ve 24-48 li switch ile daha garanti sistem kurabilirsiniz ;) Superonline tarzı bişey..

• quote:

Tamam Neden olmasın ki :)

Bina 13 katlı 56 daire var. Kimisinin masa üstü kimisinin laptop var çoğunluk masa üstü. onların sorununu wireless adaptör ile kablosuza çevirdik diyelim gerisi nasıl olacak peki ??? Bina hazır beton kirişler kolonlar kalın. Benim üst kat çapraz dairedeki wireless e arada sırada görüyorum ama bağlanmıyor. Evin Kapısını açarsam laptopu kapının önüne getirirsem bağlanıyor. Aynı cephe alt üst katta sorun yok. Su an üst kat ile ortak kullanıyorum zaten.tplink modem 8omni anten ile sorunsuz.

Bina bilgisi bu şekilde.

Hangi cihazlar olacak ne şekil kurulacak sizden dinliyorum. Saygılar

• quote:

quote:

Tamam Neden olmasın ki :)

Bina 13 katlı 56 daire var. Kimisinin masa üstü kimisinin laptop var çoğunluk masa üstü. onların sorununu wireless adaptör ile kablosuza çevirdik diyelim gerisi nasıl olacak peki ??? Bina hazır beton kirişler kolonlar kalın. Benim üst kat çapraz dairedeki wireless e arada sırada görüyorum ama bağlanmıyor. Evin Kapısını açarsam laptopu kapının önüne getirirsem bağlanıyor. Aynı cephe alt üst katta sorun yok. Su an üst kat ile ortak kullanıyorum zaten.tplink modem 8omni anten ile sorunsuz.

Bina bilgisi bu şekilde.

Hangi cihazlar olacak ne şekil kurulacak sizden dinliyorum. Saygılar

Alıntıları Göster
    Burada Superonline varmı bilmiyorum. Burası kayseri merkezin en ucunda sayılır yeni yeni gelişen bir yer Uydu net yok. Doping adslden sormuştum hattınız en çok 11 Mbps destekliyor dedi. Yani 16 lik olsa bile yine kullanamayız.

Birde parça teminini en ucuz nerden yapabiliriz.

Eğer powerlinede daha ucuz maliyetli olursa sorun çıkarmaz ise Sizin bilgileriniz ile kurarım sistemi. işcilik parasını kırışırızz :)

• quote:

Burada Superonline varmı bilmiyorum. Burası kayseri merkezin en ucunda sayılır yeni yeni gelişen bir yer Uydu net yok. Doping adslden sormuştum hattınız en çok 11 Mbps destekliyor dedi. Yani 16 lik olsa bile yine kullanamayız.

Birde parça teminini en ucuz nerden yapabiliriz.

Eğer powerlinede daha ucuz maliyetli olursa sorun çıkarmaz ise Sizin bilgileriniz ile kurarım sistemi. işcilik parasını kırışırızz :)

Alıntıları Göster
    siemens sisco yu araştır derim 75 daire rezidans 55 milyar
    net
    güvenlik kameraları
    24 saat kayıt

Tr.de daha ucuza yapılabilir..

• slm. Anlattıklarınıza gore en ucuz wifi cozumu binanın merdiven bosluguna uygun yerlere 6 adet ubiquti picostation2hp ap koyarsınız 3 adet 8 mbit adsl hat alıp 3 adet modem ile aplere verirsiniz neti. Picolarda bant genislik ayarı var. Ayrıca mac sifrede koyarsınız olur biter. Aslında log kaydı icin felan 1 pc toplanıp pfsense de kurulsa daha guzel olur. Daha ucuz olup biraz daha zahmetli yöntem her kata 1 adet tp-link 5110g ap koyarsınız. Tabi 3 adette router ilave etmeniz gerekir bant genişlik ayarı için.
  • band genişliği muhabbeti herşeyi zorlaştırıyor ışte. utkan abim çözümleri önermiş.
  • quote:

slm. Anlattıklarınıza gore en ucuz wifi cozumu binanın merdiven bosluguna uygun yerlere 6 adet ubiquti picostation2hp ap koyarsınız 3 adet 8 mbit adsl hat alıp 3 adet modem ile aplere verirsiniz neti. Picolarda bant genislik ayarı var. Ayrıca mac sifrede koyarsınız olur biter. Aslında log kaydı icin felan 1 pc toplanıp pfsense de kurulsa daha guzel olur. Daha ucuz olup biraz daha zahmetli yöntem her kata 1 adet tp-link 5110g ap koyarsınız. Tabi 3 adette router ilave etmeniz gerekir bant genişlik ayarı için.
    hocam bu şekilde oldumu kablosuz olacak bir kaç kişi alacak neti. Şifreyi o ona o ona dağitacak.Buna bir çözüm var mı ???

Yani 3 tane ayrı ayrı abonelik olacak öyle mi. 60 tl lik olsa 180 tl fatura gelir

Birde bu şekilde kaçak durumuna düşüyor galiba yasal değil

Ubiquiti PicoStation ap ile her dairede sinyal alınabileçek mi. Benim korkum wireless olunca kopma- bağlanmama gibi sorunlar. yada bunlardan her katta olacak.

• hocam şifreyi dagitsinlar boşver. mac filtreleme yapacaksın. ıstediğin pc ler girecek nete, şifreyi bilseler dahi. apartman boşluğuna kurarsanız çoğu kişi rahatça bağlanır. tabi biraz deneme yapmanız gerek. her kata koymasaniz da belki olabilir
  • quote:

hocam şifreyi dagitsinlar boşver. mac filtreleme yapacaksın. ıstediğin pc ler girecek nete, şifreyi bilseler dahi. apartman boşluğuna kurarsanız çoğu kişi rahatça bağlanır. tabi biraz deneme yapmanız gerek. her kata koymasaniz da belki olabilir
    bence her kata koymaz isek olmaz o zaman
    Tp-link modemim var 8 dbi omni anten ile evin girişinde bağlanıyor. çoğu kisinin bilgisayarı cocuk odasında oda da uzakta kalıyor bağlantı olmuyor. görüyor ama bağlanıyor kopuyor sağlıklı değildi yani. Ap ile çok daha iyi olacağina %100 garanti verebilirmiyiz ???

Fikir üretmenize yardımcı olacaksa isterseniz duvarların ve merdiven boşluklarının resmini çekeyim ekleyim hocam

şöyle söyleyim daire kapılarının tam ortasına koysak. araya çelik kapı ve yaklaşık 3 duvar falan giriyor

• bir katı tamamen gösteren bir kaç resim ekleyiniz. birde apartmanin ortasında ki boşluğu gösteren bir resim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.