Şimdi Ara

BİMNET EV İNTERNETİ [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
5
Favori
10.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neredeyse her yerde bim a101 şok var dediğiniz gibi çok iyi olur hiç bu yandan düşünmemiştim, mantıklı bakalım ne yapacaklar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: k8s

    Halihazırda kendi kullandığı network yüzünden çoğu bime özel hat geliyor. Keza kendisi de ekstra kazı yapabilir. Çoğu bim şubesi tıpkı Türk Telekom kabinleri gibi kullanılabilir. Bim şubelerine omurga hatları çekilir. Böylece TT'ye mağaza başı verilen metro ethernet fiyatından da ciddi miktarda kar etmiş olunur. Hem de mağazalara çekilen omurga fiberlerinden mahallelere altyapı çekilebilir. Sadece bim mağazası bulunan binalara fiber çekmekle başlasalar bile ciddi kar elde ederler.


    O sebeple marketlerin bu işe girmesini destekliyorum ben. Ama ayrı ayrı girmek yerine ortaklık yoluna gitseler çok daha iyi olurdu görüşündeyim. Örneğin Bim-A101-ŞOK ortaklık kursa ve aynı omurgayı paylaşıp başlangıç olarak kendilerinin bulunduğu binalara fiber çekseler, ciddi bir kapsama alanı yapıyor zaten   Ve TT'ye ödedikleri ciddi metro ethernet paralarından da kurtulmuş oluyorlar. Oradan ettikleri kar bile omurgayı işletmeye yeter de artar.


    Ama bizim şirketlerimiz maalesef aç gözlü. Ortaklığa gidip karı artırarak paylaşma yerine az olsun tamamen benim olsun mantığında ilerliyorlar.

    Hocam, dün aynısını yemin billaha ben de düşündüm ama sizin dediğinizden çok az farklı olarak. Bim marketlerden kablo döşemek yerine her Bim marketin önüne baz istasyonu gibi bir şey yapsalar ona özel de modem üretseler. Kablo, altyapı derdi olmadan mis gibi uzaydan internet. Elon Musk'ın Starlink'inin Bim mağazalarından gelen versiyonu gibi kısaca. Hem Bim mağazaları Türkiye'nin hemen hemen her yerinde var. Hepsinin önüne dediğim gibi bir şey kursalar tüm türkiye'ye kablosuz şekilde internet sağlayabilirler.





  • Le'Internet.

    Fazla bir sey beklememek gerekir. Bimcell'in mobil'de yarattigi etkiyi yaratirlar bence. Fazlasi olacagini zannetmiyorum.
  • BilgiDemeti kullanıcısına yanıt
    Haha 😊😄
  • Hocam selamlar. Fikir güzel ama halihazırdaki şubelerin büyük bir çoğunluğu kiralık yerler. Bu sebepten dolayı kiralama süresi dolduğunda ve mal sahibi uzatmayı tercih etmediğinde o dükkanı boşaltmak zorunda kalabiliyorlar. Mesela yaşadığım yerde bir bankanın şubesi vardı, kirada anlaşamama sebebiyle koca banka şubesi taşındı. Kiralık kasalar, para kasaları vs hepsini kamyona yükledi götürdüler. Bu taşınma işlemi bile bir hafta sürdü. Marketlerin bu kadar sürmez taşınması ama yine de riskli bir şey hocam kiralık yere omurga çekmek. Sonra oranın mal sahibiyle kirada anlaşılamaz veya farklı hukuksal durumlar yaşanır ise (kentsel dönüşüm kararı, binanın durumu ile ilgili çeşitli yargı kararları vb) bu kez çok büyük problem olur hocam o omurgaları vs taşımak. Masraflı olur yani.  


    @berkayjan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Mart 2021; 18:39:49 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt
  • samcu S kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru vallaha ama o mümkün değil. Köyde bim yok. Köyde nasıl hizmet verecek?

    Bim yine TT 4.5G altyapısı kullanarak Bimbox çıkarır.
    4.5G Hizinda bimbix 129 TL. Misal diyorum,..
  • Gine türktelekom altyapısına bağlı hız her türlü sıkıntı sjsjs. 100mb fln alınmaz.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bim'e çare, kendine ait 2G, 3G, 4.5G altyapısı ve internet altyapısı.
  • samcu S kullanıcısına yanıt
    Fiber ise alınır. Vdsl2 ise alınır.
  • Bim box için söyledim baz istasyonun kapasitesine bağlı köy tarzı yerlerde 100mb alınamaz ki birçok insan şehir içinde alamıyor o hızları mobil veri olarak.
  • 5G inşallah sabit interneti öldürür. Yok fiber çekme derdi, yok modem derdi.
    Bizim çaremiz baz istasyonundan internet, yani superbox. Bim sınırsız superbox çıkarırsa, ve ucuz olursa millet akın eder.
  • samcu S kullanıcısına yanıt
    Köyde rahat alınır. Köy nifusu genelde max bin kişi oluyor. Ve 1 baz istasyonu tüm köy halkına en az 20 mbps hız verebilir. Yakinindakilere ise 100 mbps rahat verir.
  • BIM Turkcell ile anlaşmalı altyapısını kiralamalı. Ve de bu altyapıdan hem BIMcell hemde BimBox kullanıcıları faydalanmalı.
  • 5G gelmeden superbox alınmaz. 5G'de Turkcell sağlam yatırım yapıyor, yavaş yavaş. Çünki Turkcell pahalı, millet alıyor pahalı olmasına rağmen. O paralarda baz istasyonu yatırımına gidiyor.
  • Bence öldüremez fiber kablolar mantıken sınırsız hız verebilir siz sadece ana makinanızı upgrade ederek hızları yükselirsiniz sadece 1 kere kablo döşersiniz ve ping süresi olarak 5g fiberi geçemez. Millet fiberi çatır çutur döşüyor sorun bizim yapmamdığımzdan 5g ye medet ummaız birde 5g daha yeni olacağından fiber den daha pahalı olacaktır tahminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A0BECBC3

    5G inşallah sabit interneti öldürür. Yok fiber çekme derdi, yok modem derdi.
    Bizim çaremiz baz istasyonundan internet, yani superbox. Bim sınırsız superbox çıkarırsa, ve ucuz olursa millet akın eder.

    5G mmwave ile yüksek hızlar mümkün.yannız bu frekanslarda modemin istasyonu görmesi gerekiyor,en küçük bir engel olmamalı.

  • bim ne yapsa alınır

  • Limonen kullanıcısına yanıt
    Bencede.
  • Hayal gücün iyimiş adamlar kendi süperbox abonelerine bu fiyatlara 3 mbps bile veremiyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.