Şimdi Ara

Bimeks şarjlı pil fırsatları süper fiyatlar var! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
8
Favori
5.304
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Orijinalden alıntı: GateFLY

Haber veren arkadaşa teşekkür ederim ama Ni-Mh pillerin miadı çoktan doldu li-ion piller bitti-bitiyor,teknoloji li-polimer pillere dönüyor. Adı geçen pilleri alırsanız bir iki haftada bir şarj edersiniz ister kullanın ister kullanmayın.Bir- iki haftada şarj ederim kullanım alanım bu derseniz sözüm yok.Bunların şarj süreleri de uzun 12 saat ortalama.Artık hızlı şarj ile uğraşılıyor mesela 30 dakikada %60 ının doldurulması gibi.Her zaman daha iyi bilen birileri vardır.Hatam varsa affola ve düzeltile.İyi formlar.

Li polimer pillerden AA boy olan hangi markalar var?

İstediğiniz gibi var mıdır bilmiyorum ama pilburada.com a bakabilirsiniz? Siteyle alakam yoktur. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

Arkadaslar uydurmayalim. Pilin adi ready to use. Aylarca rafta bekliyor sarji bitmiyor

Ready to use anlamı nedir? Bizim bahse konu ile alakası nedir?

• quote:

Haber veren arkadaşa teşekkür ederim ama Ni-Mh pillerin miadı çoktan doldu li-ion piller bitti-bitiyor,teknoloji li-polimer pillere dönüyor. Adı geçen pilleri alırsanız bir iki haftada bir şarj edersiniz ister kullanın ister kullanmayın.Bir- iki haftada şarj ederim kullanım alanım bu derseniz sözüm yok.Bunların şarj süreleri de uzun 12 saat ortalama.Artık hızlı şarj ile uğraşılıyor mesela 30 dakikada %60 ının doldurulması gibi.Her zaman daha iyi bilen birileri vardır.Hatam varsa affola ve düzeltile.İyi formlar.

Bu pillerin modası geçme diye birşey söz konusu değil, aa ve aaa pilleri kullanmaya devam ettiğimiz sürece de (aynı ebat ve aynı voltajda daha yeni teknoloji çıkana dek) geçmez. Bahsettiğiniz pillerin voltaj değerler ve kullanım yerleri farklı.
    Ayrıca pillerin kusa sürede şarj edilmesi pilin ısınmasına yol açıp ömrünü kısaltacağından lütfen pil katili hızlı şarj cihazları kullanmayalım. (çok sık pil kullanıp yedeksiz kalmışsanız ve aceleniz varsa istisna)
    Burada dikkat edilecek şey (marka ve cins dışında) pillerin depoda uzun süre yatmış pil olup olmadığıdır. Bayat pilin kapasitesi düşük olur. Buna rağmen birkaç şarj deşarjdan sonra pil kendini büyük oranda toplayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 21 Mayıs 2016; 0:19:50 >

• bu cihazlarla kumanda pilleri dolum yapılıyor mu? hangi modellere bakmalıyız? kumanda pilleri için içinde uyumlu mu?
  • quote:

Linkini verdigim pillerin tamami yeni nesil sarji koruyabilen pillerdir. 1 sene bile dursa sarj etmeden kullanabilirsiniz. Hatta yeni nesil Panasonic Eneloop piller sarjini 5 seneye kadar koruyabiliyor.

AA-AAA tip NiMH pillerin devrinin gecmesi gibi bir sey soz konusu degil, bu piller hayatin her alaninda kullaniliyor olmaya da devam edecek cunku lityum pillere gore daha guvenli. Siz hic lityum pil kullanan bir oyuncak gordunuz mu? Butun oyuncaklar ni-mh pilleri kullanir cunku lityum polimer piller zamanla siser ozellikle de uzun sure sarj edilmezse ve bu da patlama riski yaratir. Zaten voltaj olarak da fark var ni-mh piller 1.2-1.5 volt iken lityum piller 3.6-3.8 volt araliginda calisir.

Li-ion piller bitti demek biraz sacma olur, daha bu pillerin kiymeti yeni yeni anlasiliyor ve yuksek enerji isteyen cihazlar icin cok genis bir kullanim alani var ve gittikce de yayginlasacak. Bu pillerle araba (gercek) calistiranlar bile var. Li-ion ve Li-po piller mantik olarak ayni calisan piller sadece uretim sekilleri farkli. Seri-paralel baglama (voltaj ya da mah artirma) icin silindirik li-ion piller her zaman daha avantajlidir. Ozellikle elektronik sigara icin bu pilleri dunyada milyonlarca insan kullaniyor ve bizim ulkemizde de muhtemelen yakinda cok ciddi oranda artacak bu rakam.

• quote:

Orijinalden alıntı: karasac

bu cihazlarla kumanda pilleri dolum yapılıyor mu? hangi modellere bakmalıyız? kumanda pilleri için içinde uyumlu mu?

Kumanda pili genelde AAA ince kalem pil olarak gecer ve pilleriniz sarj edilebilir pil ise ilk mesajda linkini verdigim herhangi bir sarj aleti ile sarj edebilirsiniz.

• Gp ve varta alınmaz hemen bozuluyor. Vpw, digital power, sony, sbs gibi ucuz urunler en az 1000 şarj goturuyor. 2500 ve üstü kapasite tercih edin pro foto makineleri için. Omurluk isterseniz iki katı fiyatlara eneloop Panasonic alin

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

teknosadan hala pil gonderiyorlar 8 x 4 32 tane pil 8 tane şarj aletim oldu aletleri eşe dosta dagitiyorum 😀

Hocam nasıl oluyor o iş? Biz de yararlanabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

teknosadan hala pil gonderiyorlar 8 x 4 32 tane pil 8 tane şarj aletim oldu aletleri eşe dosta dagitiyorum 😀

Fazla Kaldıysa Bi tane de şarj aleti bana gönder sevabına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 21 Mayıs 2016; 12:45:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bülent hocanın konusuna bakmadan pil veya şarj aleti almayın, üzülürsünüz

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_245//tm.htm#117024085

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin45 -- 21 Mayıs 2016; 14:49:36 >
  • Evdeki bütün piller ni-mh
    mağazadan bu fiyata olsaydı dün dikkatimi çekerdi.
  • freefalcon kullanıcısına yanıt
    @freefalcon,
    Tekrar link vermeyeyim, sırayla numaraladım.
    1. 4 yada 5 yıl önceki imalat. ön şarjlı denildiği için alınabilir. Hele hele şarja verilmeden ilk açtığınızda voltajları 1.60 Volt' un üstündeyse fiyat olarak mükemmel.
    2. Sayfa içeriği boş çıkıyor bir şey diyemiyeceğim.
    3. Hepsi buradaki 1. linkteki pillerle aynı. Bence Fahiş fiyat.
    4. Bedava dan biraz ucuz. Şarj aleti ancak seyahatte zorunlu kalınınca kullanır. Sadece 2 pil bile bedava.
    5. BAĞIMSIZ ŞARJ KANALLARINA SAHİP DEĞİL. Buna DİKKAT edin.Bu nedenle bu şarj cihazına bu para verilmez. Ancak şarj cihazının Duracell CEF 14 de benzer bir tarafı var. Sağ ve sol 2 kanal birbirinden bağımsız çalışıyor. Ancak şarj akımı sadece yeni nesil pillerden 2000 mA' veya 2100 mA ' kadar olanlar için ideal. 180 mA şarj akımı keşke 250 mA ve +100 mA aralığında olsaydı CEF 14 'de alternatif olabilirdi ve alınırdı.
     Bimeks şarjlı pil fırsatları süper fiyatlar var!

6. Adedi ~ 5 TL' ye geliyor. Yeni nesil olduğu için alınır. Yorumda biri 2 yıl önce almış ve piller direkt makinada çalıştığına göre rahat alınır.
    7. Bedavadan ucuz hiç düşünmeyin, alınır.
    Ancak, bazı arkadaşlar bilmeden rahat rahat fikir sahibi olabiliyorlar. GP normal tip (2300-2400-2500-2600-2700 mA) Ni-Mhd piller için çok fazla denecek bir şey yok,zaten piytasada olanlard men az 4-5 yıllık arada tek tük 2700 mA farklı ambalajda olanlarda görülüyor ama ne nedir açıkçası bilmiyorum, ancak GP ReCyko+ ve Varta için söylenenler kökünden YANLIŞ. Tamam, bu piller elbette Duracell Duralock yada Sanyo-Panasonic eneloop gibi asla değiller. Ama kullanmasını bilirseniz, yıllarca kullanabilirsiniz ister yeni nesil, ister eski standart tip olsun. 2-3 mesaj üsttede konu ettim, 8-8.5 yıldır ambalajı hiç açılmamış, kullanılmadan yatan AA ve AAA pillerim özellikle yeni nesil olanlar adeta ilk günkü gibi.Eski tipler ise 2-3 şarj/deşarj sonrası performansları neredeyse %90-100 aralığında. Dediğim gibi, Kullanmasını bilirseniz.
    "Vpw, digital power, sony, sbs gibi ucuz urunler en az 1000 şarj goturuyor." 1000 defa şarj hatta üstü ????? Yaw , SALLAYINDA biraz TUTARLI olun.... 8 yılda (2006-2014) binlerce pil elimden geçti. 3 kişi neredeyse her bir 4 'lü grubu sistem testine yetiştireceğim diye neredeyse 14-16 saat onlarca şarj cihazıyla pil şarj/ deşarj edip durduk, bu süre içinde o gün iyi, en iyi kalite pil olarak kabul edilen 4'lü grup bile 350 adet şarj/deşarjı aşamadığı gibi, bazı markalar 20. şarjda iflas etti. 1000 defa şarj demek 24 saat şarj/deşarj etseniz ki günde ortalama 250-350 mA şarj şartlarında 1.5 şarj deşarja denk gelir, bu ise yaklaşık 2 yıl yapar. Hadi salakça 15 dk. şarj yapan o pil katili ahmak cihazlarla şarj ettiniz, değil 1000 defa şarj, mega-süper kalite pilde olsa 20. şarjda şişer, elinizde eğer patlatmazsanız "ENKAZ' ı kalır.Hani meşhur bir tekerleme var. "Ya hesap bilmiyonnnnnn, yada canın......"
    Siz, siz olun (Vpw, digital power (DP), Sony (eski nesil Ni-Mhd 2500-2700 mA olanlar- Yeni nesil olanlar eğer hala piyasada varsa mükemmel), SBS vb. uyduruk hangi merdiven altında imal edildiği belli olmayan FASON imalatlardan UZAK DURUN....
    Not: Ben yazana kadar ek bir yığın mesaj gelmiş.
    1. Yeni nesil pillerde mutlaka marka ve anma kapasitesinin yanında firmalara göre değişen ek ibareler vardır.(INFINIUM-eneloop-ready2use-ready to use-Precharged-Re@dy to use vb. gibi)
    2. "Ni-Mh pillerin miadı çoktan doldu li-ion piller bitti-bitiyor,....." Yaw ! nerden çıkarıyorsunuz, bunu. Birinin hücre anma voltajı 1.2 V., Li-Ion/Li-Po vb. Lithium tabanlı pillerinin 3.6 Volt. Ne, Ni-Mhd pil kullanılanın yerine Li-Ion, nede tersini kullanabilirsiniz. Dünya kadar tek hücre 1.2 V ile çalışan cihaz var, ne yapılacak yani poposuna Li-Ion bağlayıp ki çoğunlukla bir kaçının dışında ölçüleride tutma, cihazları KEBAP' mı yapacaksınız? Li-Ion' ların nesi bitiyor? Adamlar sürekli hücre voltajları yüksek olduğu için çeşitli katkı maddeleriyle geliştirmeye çalışıyorlar. Ama en büyük sorun ortam ısısından dahi etkilenip kullanım ömürlerinin kısalması, hatta patlamaya karşı aşırı hassas olmaları ama henüz alternatif farklı bir kimyasal bir madde bulunamadı, onlarca örnek var ama maliyeti astronomik yüksek, ticari ortamda kullanılacak gibi değil. Ancak laboratuar ortamında şu an deneysel.
    3. AA ölçülerinde Li-Ion veya Li-Po pillerin Kodu 14500 tip' tir. Tabi ölçü tutuyor diye Ni-Mhd pillerin yerine kullanamazsınız. Voltaj açısından 3 adet AA Ni-Mhd Pil = ~ 1 Adet 14500 tip Li-Ion/Li-Po pildir ve şarj cihazıda teknik olarak farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Mayıs 2016; 13:30:51 >

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam elinize klavyenize sağlık

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz değerli bilgiler için öncelikle teşekkür ederim hocam

3 numaralı Hepsiburada da linkini verdiğim ürün Bimeks te 29 TL idi karşılaştırma amaçlı HB linkini koymuştum fakat sanırım bimeks te kaldırmışlar satışını fiyat çok iyiydi şarj aleti ile beraber.

5 numara lı şarj aletini kullanmadım, Bimeks in verdiği bilgilere göre bağımsız şarj kanalı diyordu düzeltmeniz için teşekkürler. Şarjını koruyamayan ve vpw, DP gibi markalar için söylediklerinize de sonuna kadar katılıyorum. Sizleri sıcak fırsatlarda daha fazla görmek istiyoruz hocam
  • Teknosadan vpw aldık, şimdi pişman olduk, çöpe mi atsam napsam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bimeks şarjlı pil fırsatları süper fiyatlar var!

BEYLER ben bunu aldım. Çok fazla araştırma fırsatım olmadı fakat USB'den şarj benim için biçilmiş kaftan. TR'de birkaç yerde var ve fiyatları aşırı uçuk. 4 tane de AAAA recyko pil ile toplam 32 lira ödedim. Evde priz sorunu var zaten. TV'nin arkasına takarım, kuzu kuzu şarj eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

Teknosadan vpw aldık, şimdi pişman olduk, çöpe mi atsam napsam :)

@bipekkan hocamın konusunu okumadan önce ben de aynı hatayı yapmıştım yıllar önce :)

• Hypericum kullanıcısına yanıt
    genelde gp recyko vs tercih ediyorum da, teknosada 7 liraya pil + şarj aleti görünce aldık, hatta forumdan baya alan da oldu :) parasına göre fena değildir diye düşünücez artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

genelde gp recyko vs tercih ediyorum da, teknosada 7 liraya pil + şarj aleti görünce aldık, hatta forumdan baya alan da oldu :) parasına göre fena değildir diye düşünücez artık :)

Hocam senin gibi kıdemli kademeli sıcak fırsatlar takipçisi öyle birşey aldıysa zaten beleş fiyata almıştır :))
    Çok değil 10 defa bile şarj edip kullansanız normal alkalin pillere göre yine parasını çıkartacaktır o sıkıntı yok

• Yaw DH yine saçmalamaya başladı 6 saattir aralıklı kontrol ediyorum hiçbir şekilde "şarjlı piller topiğinde" 22.mayısta attığım yada başkalarınca 22 mayısta atılan mesajlara ulaşamıyorum en son @ergin45 Tarih 21 Mayıs 2016; 14:49:17 beyin mesajından sonrası yok. Ancak "geçmiş" veya cevaplanan menülerinden ulaşıyorum. YUHHHH artık, özel mesajlarda da mesaj "gönderiliyor" deniliyor ve dakikalarca gitmemiş gibi görünüyor.Sayfayı yenilersen görüyorum. SIKTI ARTIK.....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.