Şimdi Ara

Bimde toolmaxx matkap 28mayıs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
15.403
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çer-çöpe para vermek isteyen alsın.
  • ben bimden aldım. ürünün tek kötü tarafı anahtarlı mandrenli olması o da sorun değil sürekli çalıştıracağım birşey değil. ürün 10 numara gerçekten de tork gücü yüksek bence gerçek 810 w. çünkü daha önce bende 510 w bosh vardı babama verdim bu ondan daha güçlü.
  • makitaymış bilmem neymiş kaç para haberiniz yok heralde evde üretim yapacaksanız gidin sanayi tipi matkap alın ama yok ben ufak tefek işlerimi yaparım diyosanız buna beton delmede dahil bu matkap işinizi görür beton delerken demir ucu takıp öyle delin beton ucuyla delmeye kalkmayın matkabı yakarsınız sonra daha önce 5 matkap yakmışlıgım var gidin makita alın dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangermurat

ben bimden aldım. ürünün tek kötü tarafı anahtarlı mandrenli olması o da sorun değil sürekli çalıştıracağım birşey değil. ürün 10 numara gerçekten de tork gücü yüksek bence gerçek 810 w. çünkü daha önce bende 510 w bosh vardı babama verdim bu ondan daha güçlü.

Aksine, çok sık uç değiştirmiyosanız (-ki ev kullanıcısı çok sık değiştirmiyodur) anahtarlı mandren daha iyidir.
    İkisini de kullandım, anahtarsız olanlar sıyırabiliyor.
  • Arkadaşlar Black&Decker önerirmisiniz ?
  • Merhaba,

Yazınız üzerine merak edip Koçtaş'tan aldığım Performance Power marka matkabın çektiği gücü güç ölçer cihazımla ölçtüm. Tam söylediğiniz gibi, en yüksek devirde çektiği güç 200 watt çıktı. (Halbuki 550 watt yazıyor) Buna benzer şekilde 1600 watt denen elektrik süpürgeleri de 1000 watt civarı çıkıyor ancak.

Bu matkabı yanılmıyorsam 29 liraya almıştım. Fazlasıyla işimi gördü ama zora gelmeyeceğinin farkındayım.

Görünüşlerine bakılırsa PP, Attlas, Toolmaxx falan aynı fabrikada üretiliyor. Aynı yerde üretilmese kullanılan referans tasarım, kalıp falan aynı. Bir fark yok.

Makita diye de direkt atlamamak lazım. Premium markaların alt seviye ürünleri Çin'de tasarlanıp üretiliyor. Bende Makita marka (orijinal) Şarjlı tornavida seti var. Çin malı. Plastiği birazcık daha kaliteli gibi ama piyasada 15-20 liraya satılan muadillerin aynısı. Adaptörü dahi birebir aynı. Japon olanlar farklı tabii, fiyattan da belli zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: albati

810 Watt yazıyor 200 Watt'ı geçmez onun gücü.
    Ev kullanıcısıyım, daha önce bi matkap eskittim, şimdi de Makita aldım, Piranha (B&D) uç aldım, duvarı ya da betonu delmem için matkabı değdirip çekmem yetiyor.
    Ben de daha önce ev kullanıcısı fazla para vermesin diyordum fakat Koçtaş'tan B&D matkap aldım (daha önce Japon pazarından aldığım Çin malını hiç demiyorum) sert fayans delerken elimde kalacaktı alet nerdeyse, geri verdim üstüne para verip Makita aldım, Makitayı kullanana kadar henüz matkap görmediğimi anladım.

• Evet, marka konusuna katılıyorum.
    Bosch'un yeşil olan 100 TL civarı matkaplarını inceledim çin mallarından tek farkı üzerinde Bosch yazması.
    Makita'nın da aynı şekilde giriş seviyesi ürünleri vardır, aslında bunlar marka adını kötülüyor fakat satış politikası olarak piyasada tutunmak için bu sınıfta da ürünler çıkarıyolar.
    Yukarıda arkadaşlar belirtmiş, matkap ne kadar ağırsa sargısı o kadar da büyük demek, wattı da ona göre yüksek olması anlamına geliyor.
  • Bu matkabın aynısını geçen sene kipadan TESCO markası ile almıştım. Satın aldığım zaman da 30 liraya satılıyordu.

Geçen duvar delmek istedim, normal modda duvarı delemedi, darbe modunu açınca inanılmaz bir ses ile deldi. Günlük ufak tefek işlerde kullanacaksanız veya taşınıyorsanız çok güzel bir ürün. Sonuçta profesyonel işlerde kullanmayacaksınız ki. Ha ben profesyonel istiyorum diyen varsa gider AEG alır, en az 500 tl bayılır, o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 31 Mayıs 2010; 18:18:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kesme$eker

Arkadaşlar Black&Decker önerirmisiniz ?

Evet.
  • Matkabı profesyonel olarak kullanmayacak bir kişiyi Makita, Bosch, Dewalt, AEG, Hitachi gibi markaların pahalı modellerine yönlendirmek ne kadar doğru bilmiyorum. Aynı şey yapı marketlere gittiğinizde marka temsilcisi kişiler tarafından da yapılıyor.

Ayrıca xx marka ucuz ürün almayın iki-üç delmede yanar gibi çamur atma durumları da söz konusu. Ben son olarak kendime Koçtaş'tan Performance Power marka üründen aldım (shift'in belirttiği gibi toolmax'ın aynısı sayılır), ben alırken de bir başka standın görevlisi belli ki yeni ev kuran bir çifti bu üründen caydırmaya çalışıyordu.

Bana göre ev kullanımı için 50TL'nin altına yanında çok kaliteli olmasa da iş görecek el aletleri bulunan yine süper kaliteli olmasa da iş görecek bir matkabı set olarak almak iyi bir alışveriştir. El aletleri uç takımı zaten elinizde mevcutsa tek matkap 30TL'nin altına gönül rahatlığıyla alınıp kullanılabilir.

Ürünle ilgili deneyime gelirsek, ben aldıktan sonra matkapla bir gün içerisinde yanlış hatırlamıyorsam tavanda (beton) 12, duvarda (beton-tuğla) 24 adet delik açtım perde/jaluzi takmak için hiçbir sıkıntı yaşamadım. Burada deleceğiniz materyale göre doğru uç seçmek, devir, darbeli/darbesiz ayarı yapmak önemlidir. Ahşap ucuyla beton delmeye kalkarsanız iyi ihtimalle ucu kırarsınız, dandik bir uçla darbesiz modda betona girmeye çalışır matkabı haybeye zorlarsanız evet bir ihtimal motoru yakarsanız ama bu durumlar büyük oranda aynı işi yapan 100-150TL arası fiyatlı markalı ürünlerde de çok farklı değildir. Benzer ürünleri kullanan birkaç arkadaşım daha var hepsinin de işini görüyor bu tip cihazlar. Zaten ciddi kırma-montaj işleri için genelde servis geldiğinden diğer basit ev ihtiyaçları için yeterli olacaktır.

Madren konusunda da anahtarsız madrenlerin pek kullanışlı olduğunu düşünmüyorum, elle yeteri kadar sıkamadığınızda ucu boşluyor. Anahtarlıda sıkma yapmak çok daha kolay bence. Denemedim ama anahtarsız madrenlerin otomatik kilitlemeli modelleri de var, belki onlar daha kullanışlı olabilir.

• Bu aletten BİM'lerde hala bulabilir miyim acaba ?
  • Bazılarında hâlâ var.
  • bimden aldım ev kullanıcısıyım çalışma sesi hoş geliyor :) yanlzı kututnun içinden küçük bir poşette bakır renginde küçük bir şey çıktı o ne oluyo ne işe yaarıyo kılavuzu okudum ama ilgili nişi bulamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedimveben

bimden aldım ev kullanıcısıyım çalışma sesi hoş geliyor :) yanlzı kututnun içinden küçük bir poşette bakır renginde küçük bir şey çıktı o ne oluyo ne işe yaarıyo kılavuzu okudum ama ilgili nişi bulamadım?

O motorun kömürüdür büyük ihtimalle.
    Motoru manyetik olarak döndüren parça.
    Zamanla aşınır, değiştirirsiniz diye koymuşlar fakat benim eski matkabı 5 yıl kullandım içini açıp baktım kömür tertemiz duruyodu.
  • A380 arkadaşım benim mesajımı tekrar okumanızı öneririm. Ben MAKİTA falan alın demiyorum. Zaten MAKİTA almış osaydım 6 tane bu kalite matkap eskitmezdim. Halen kullandığım matkap ta SOMA markadır. ama son aldığım matkabın ağırlığına,boyutlarına bakarak tercihte bulundum ve iyide yaptığımı düşünüyorum.
    ev de kullanacaksanız bu tip matkapları alabilirsiniz ama matkabı fazla zorlamayın. delik açarken mutlaka koklayın. . yanmadan önce işinize ara verin bekletin ve sonra işinize devam edin.
    KEDİMVEBEN Arkadaşım. O bakır yaylı parçalar yedek kömürdür. Atabilirsiniz. Genelde kömür değişimi gelmeden zaten matkap ömrünü tamamlamış oluyor. bu matkaplarda en sık arıza yapan parçada tetik mekanizmasıdır. O arıza yaptığında zaten tamir de olmuyor. Bilginize.
  • Ben aldım, kullandım, gayet başarılı bir ürün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380
    ...ufak tefek işlerimi yaparım diyosanız buna beton delmede dahil bu matkap işinizi görür beton delerken demir ucu takıp öyle delin beton ucuyla delmeye kalkmayın matkabı yakarsınız sonra daha önce 5 matkap yakmışlıgım var gidin makita alın dersiniz

Beton delmek için elmaz uç (üçgen başlıklı) kullanmanız, darbeli çalıştırmanız lazım. Demir (başlıksız, viralı, genelde siyaha yakın renk HSS) uçla betona girerseniz uç hemen biter, iptal olur. Demir ucu, yüzeyden kazıyarak talaşlı delme yapacağınız alüminyum plastik demir ve tahtadan başka yerde kullanımaz, aynı şekilde darbeli kullanılmaz. Yukarıdaki aklı veren arkadaş herhalde yanlış ifade etti.
  • albeti ve palet ustaya sonsuz teşekkürler..
    bilgi için
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.