Şimdi Ara

Bim Dağhan %70 Dana %30 Piliç Sucuk 1.90 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
20.487
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar benim gibi biraz araştırırsanız sucugun 3 kalitede üretildiğini(etiketlere bakınız) 3 sınıf yada kalite yüzde 40 yağ oranı 2 .sınıf ise yüzde 32 yağ oranı 1 .sınıf ise yüzde 25 yağ oranı ile elir..Tabikii yüzde yüz dana eti sucuk olcak..şimdi bu durumdada fiyatların 3 sınıfta olması kaçınılmaz..Şöyleki. 3.kalite sucuk 18-22 2.kalite sucuk 22-27 1.kalite sucukki bu marketlerde satılmaz..28-35 civarı satılır..araştırın bakalım doğru oldugunu göreceksiniz..Sucuk 1.sınıf yenir öteside hikayedir.. Eğer bulabilen varsa banada haber versin ankarada uluş çarşıda var..başka yerdede görmedim..32 civarı satıyorlar..çiğ yenebiliyor mide bulanmadan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fragmanyak

Arkadaşlar biri taş attı, kimse çıkaramıyor. Resmi koyan arkadaş her Bimde aynı sanmıştır herhalde ama değil.. Görüldüğü üzere el marifetiyle derme çatma bir afiş var orada.. Resmin çekildiği Bim'de ya özel bir rekabet (yüksek ihtimal) vardır yada ürünün son kullanma tarihi yaklaşmıştır (düşük ihtimal). SKT'ye düşük ihtimal dememin Bim bunu yapmaz değil; aynı afişte reçel, deterjan gibi SKT sıkıntısı olmayan ürünlerin de yer almasıdır.

Ürünün fiyatı Bim genelinde 2,90 TL'dir. Doğru ürün %70 Dana, %30 Piliç ama rakamlar doğru en azından.. Ben büfe tarzı tost satılan bir yer işlettiğimden dolayı denemediğim bu tür sucuk kalmadı gibi, en sonunda Dağhan'da karar kıldım. Üzerinde %80 dana yazan İkbal büfe sucuktan, %70 dana yazan Maretten bile çok çok iyi bu sucuk..

İnanmayan denesin, diğerleri helva kıvamındayken bu sucuk %100 dana olanlara bile taş çıkartır.. Denemesi bedava değil ama bedavaya yakın :) 2,90 TL...

Geçenlerde %100 dana denilen promosyonlu İkbal'den (kilosu 24TL idi sanırım) aldım (Bursa, Akuğur market). Tavada pişerken rezalet bir görünüm aldı, aynen piliç ağırlıklı karışık sucuklarda olduğu gibi "tahta haline" geldi. Hatta Dağhan'ın bahsedilen sucuğunu aratır gibiydi. O günden sonra İkbal'e olan güvenim ciddi oranda sarsıldı. Sonuçta eğer acil sucuk ihtiyacım varsa BİM'deki %100 Dana Kasap sucuğundan alıyorum 450 gramı 9TL civarı. Bence rahatlıkla denenebilir.

• öğrencinin tercihi :)
  • Usta biz öğrenciler bunları yiyerek besleniyoruz , le eşek me eşek . Ağızda koku bırakıyormu ? evet tamamdır :) kap 2 tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

İçinde soya olan hiç bir ürünü almayın aldırmayın.
    %70 dana %30 tavuk diyor, bu etin içindeki oran. Peki sucuğun içinde %kaç et %kaç soya proteini var bu yazıyor mu? Hayır.
    Soya diyip geçiyorlar. Allah bilir %50 den fazla soya basıyolardır içine sucuğun.

soya kötü bir şey mi?
  • Evet, sucuk adı altında satılan bir üründe soya bulunması kötü, hatta rezalet birşey.
  • Soya kötü birşey değildir. Sağlığa zararlı değil, hatta yararlı Bakınız
    Ama sucuk içerisin çok olması daha önce belirttiğim helva kıvamını yaratıyor. Dağhan sucukta soya yok diyemem ama İkbal veya Maretin büfe sucuklarıyla mukayese edilince içlerinde en az soya olanı odur diyebilirim. (Tabii ki gözle ve tatma yoluyla yaptığım muayene sonucu bunu söylüyorum. Laboratuar ortamında bir incelemem yoktur )

quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

İçinde soya olan hiç bir ürünü almayın aldırmayın.
    %70 dana %30 tavuk diyor, bu etin içindeki oran. Peki sucuğun içinde %kaç et %kaç soya proteini var bu yazıyor mu? Hayır.
    Soya diyip geçiyorlar. Allah bilir %50 den fazla soya basıyolardır içine sucuğun.

soya kötü bir şey mi?

Edit: imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koleman -- 25 Ocak 2011; 15:47:52 >

• Tüm cevaplarınızı bu yazıda bulucaksınız ;)

Özet: Yemeyin!

http://www.gidahareketi.org/Soyanin-Karanlik-Yuzu-1102-haberi.aspx
  • Geçenlerde BİM'den aldığım sucuktan zehirlendim. Üstelik son kullanma tarihi falan da geçmemişti. Konuyla ilgili açtığım başlıkta ne olduysa daha ben mesajları bile okuyamadan silmişler yöneticiler. Bir İngiliz atasözü vardır: "Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim." diye bir de tam bu duruma uyan bir Türk atasözü vardır: "Ucuz etin suyu kara olur." diye. Anlayan anladı, gıdada ucuza kaçmayın, canınızı tehlikeye atmayın.
  • bimde şahin sucuğun parmak olanı 500 gr.mı satılıyor 11 küsüre.gerçekten güzel bir tadı ve kokusu var.ama içinde her sucukta olduğu gibi bundada soya olduğunu tahmin ediyorum.çünkü tavada kızartırken birden yanıyor gibi oluyor.o yüzden fazla harlı ateşte pişirmezseniz gayet güzel bir sucuk.tavsiye ederim,baharatı,kıvamı yerinde.buram buram sucuk kokuyor.hele kurufasulyede muhteşem :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: next-urla

ibretlik :)

http://www.youtube.com/watch?v=yJkHQ7X9B7E

beşiktaş da gene 0-0 zaten önde olsa şaşardım :)

şaka biyana kilosu değil 3 den 20den bile sucuk almam ben alırım pınar sucuk ,cumhuriyet vs. %100 dana olmayan ekonomik kaygılarla hindi , tavuk kullanılan sucuğuda yemem durumum yoksa ayda 1 yemem 3 ayda 1 yerim ama adam gibi olsun çok istiyorsanız sürün çemeni ekmeğe yiyin aynı şey en azından sağlıksız değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

arada sağlıktan bahsedenler olmuş
    eğer sağlığınıza önem veriyorsanız sucuk YEMEYİN

ister hindi ister dana ister tavuk olsun

içine işe yaramayan nekadar organ, kemik, kıkırdak, varsa makineden islenir hamur haline getrilir baharat eklenerek yapılır
    içine konan şeyler üstüne para alsanızda yenmez
    sucuğu sağlığını düşünen yemez. illa bu tarz birşey yenecekse onun yerine gerçekten etten yapılan pastırma tarzı şeyler daha sağlıklı

söylediğim şeyler sosis içinde geçerli.

+1

uzun zamandır işlenmiş et yemiyorum pastırma hariç. O da çok koku yaptığı için onu da bıraktım.

Sucuk ve türevlerini YEMEYİN, inanın içinde neler var tahmin bile edemezsiniz.

• Bu sucuktan ben de bir iki kere almıştım ama uzun zaman önce. Sucuk alınacaksa bilindik iyi markaların %100 dana eti olan ürünleri tercih edilmeli.Uzmanlar tavuk ve kırmızı etin birbirine karışmaması gerektiğini söylüyor, hala satılıyor
  • öğrencilerin midesi kaldırır o yüzden problem yok dewam bim sucuk salam
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.